La Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava se lansează mâine, la ora 12:00, volumul „Pictura murală din nordul Moldovei - Modificări estetice şi restaurare” aparţinând prof. univ.dr. Oliviu Boldura.
Cartea, aşa cum a precizat directorul general al CMB Suceava, Constantin-Emil Ursu, este cea de-a doua lucrare editată sub egida Centrului de cercetare- conservare-restaurare, care funcţionează din anul 2006 la instituţia muzeală suceveană, urmând lucrării lansate în primăvara acestui an cu titlul „Textile tradiţionale din Transilvania. Tehnologie şi estetică”, carte semnată de Florica Zaharia, şeful Departamentului conservare textile din cadrul Muzeului Metropolitan din New York.
Cel mai important restaurator de frescă din România
Profesor la Secţia conservare-restaurare a Universităţii de Arte din Bucureşti, vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Restauratorilor de Monumente Istorice, Oliviu Boldura este apreciat ca cel mai important restaurator de frescă din România.
Din anul 1980 a participat la primele intervenţii de urgenţă asupra picturii murale de pe faţada de nord a Voroneţului realizând apoi lucrări la monumentele istorice de la Suceviţa, Pătrăuţi, Arbore, Moldoviţa, Sf. Ioan cel Nou de la Suceava şi Bălineşti.
Cartea, care are cca. 450 de pagini, bogat ilustrată, editată într-un tiraj de 1.000 de exemplare şi finanţată integral de Ministerul Culturii şi Cultelor, va fi prezentată în aceeaşi seară la Şcoala Generală Nr.8 din municipiul Suceava.