Viorel Dragomirescu, autor alături de soţia sa Gabriela, a celor cca. 60 de lucrări decorative, compoziţii realizate din sticlă în tehnica Tiffany (tehnică inventată în anul 1848 prin care decupajele din sticlă sunt asamblate cu ajutorul unei benzi foarte subţiri de cupru), colaje şi mozaicuri din fragmente de marmură, precum şi diverse piese utilitare (abajururi de veioze şi plafoniere) prezentate în expoziţia intitulată “Evocări în sticlă şi marmură”, care s-a deschis sâmbătă la Muzeul de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, le-a făcut o surpriză deosebită gazdelor sale.
El a realizat din sticlă specială (care constituie monopol SUA) o piesă care reproduce una din faţetele unei vechi monede moldoveneşti (stema Moldovei cu cap de bour, stea, semilună şi floare) de la sfârşitul secolului al XIV-lea pe care a donat-o CMB Suceava.
Piesa oferită în dar instituţiei muzeale sucevene este, dincolo de un gest de mulţumire al artiştilor pentru faptul că au avut la dispoziţie un spaţiu pentru expunere, un semn că cei doi români, stabiliţi în Germania cu mai bine de trei decenii în urmă, nu şi-au uitat rădăcinile.