Expoziţia „Coroana Reginei Maria - Un simbol al României reîntregite”, care a avut loc la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava în intervalul 10-20 mai a.c., a fost o manifestare cu impact la public.
Reîntors de la Bucureşti, unde a fost pentru a înapoia piesa spre a-şi relua locul în Tezaurul de la Muzeul Naţional de Istorie a României, directorul general al Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, Constantin-Emil Ursu, a prezentat un bilanţ al acestei expoziţii care, pe parcursul celor zece zile, a avut 4.909 vizitatori.
Dintre aceştia, 2.699 au fost plătitori ai biletului de intrare (suma totală încasată fiind de 3.965 lei) iar 2.210 au avut acces gratuit.
De gratuitate s-au bucurat reprezentanţii organizatorilor manifestării, oficialităţile locale şi judeţene, colaboratorii instituţiei muzeale, dar şi publicul care a trecut pragul muzeului în ziua de 18 mai, când s-a aniversat Ziua Internaţională a Muzeelor.
1.400 de vizitatori într-o singură zi
De fapt, cu prilejul Zilei Internaţionale a Muzeelor numărul total al vizitatorilor din locaţiile CMB Suceava a trecut de 2.300 (1.400 la Muzeul de Istorie - unde principala atracţie a constituit-o expoziţia „Coroana Reginei Maria - Un simbol al României reîntregite”, 483 la Cetatea de Scaun, 190 la Muzeul Satului Bucovinean, 212 vizitatori la Muzeul de Ştiinţele Naturii şi 36 la Secţia de Etnografie de la Hanul Domnesc).
Constantin-Emil Ursu a spus că expoziţia a atras public şi din alte judeţe, „Cartea de impresii” cuprinzând aprecieri din partea unor vizitatori din Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi chiar Târgu Mureş.