Prima zi de Florar în Muzeul Satului Bucovinean de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, zi în care muzeul şi-a deschis porţile pentru public, a avut parte de vreme frumoasă şi de un număr mare de vizitatori.
Chiar dacă anul acesta nu a avut loc o deschidere oficială, cu program artistic organizat pentru atragerea publicului, timpul deosebit de frumos (anul trecut a plouat) i-a îmbiat atât pe suceveni cât şi pe numeroşii excursionişti (cu precădere elevi aflaţi în vacanţă) să poposească în muzeul în aer liber.
500 de vizitatori până la ora prânzului
În perimetrul muzeului sucevean, conceput ca o aşezare tradiţională bucovineană (care va cuprinde, în forma finală, cca. 80 de obiective arhitectonice - biserică, şcoală, gospodării ţărăneşti, cârciumă, ateliere meşteşugăreşti, instalaţii tehnice), aleea pietruită de-a lungul căreia sunt înşiruite o parte dintre gospodăriile ţărăneşti (până dincolo de iazul morii cu roată hidraulică, cea mai mare moară din zona Humorului, achiziţionată de Secţia de etnografie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina şi amplasată în incinta muzeului) a fost inundată de vizitatori. Grupurile de tineri intrau pe rând în casele rustice, făceau fotografii, comentau cele văzute. Muzeografa de la intrarea în muzeu nu mai prididea cu distribuirea biletelor (se încasau taxele de vizitare - 2 lei pentru adulţi, 1 leu pentru copii, studenţi şi pensionari - dar şi taxele pentru fotografiere şi filmare - 5 şi respectiv 8 lei) dar şi cu vânzarea suvenirurilor (pliante şi ilustrate cu Muzeul Satului Bucovinean, vase ceramice, ouă încondeiate).
Până la ora prânzului se înregistraseră deja peste 500 de vizitatori.
O zi benefică atât pentru public, cât şi pentru muzeul sucevean la care s-a deschis sezonul estival de vizitare.