Directorul general al Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, Constantin-Emil Ursu, a apreciat ieri, într-o conferinţă de presă, că spectacolul asediului Cetăţii Sucevei, care a atras un număr de cca. 3.000 de spectatori, cu siguranţă „cea mai mare reuşită din programul manifestărilor dedicate aniversării celor 620 de ani de atestare documentară a Cetăţii de Scaun şi a oraşului Suceava”, ar putea deveni „unul din punctele importante pe agenda turistică a urbei”.
El a subliniat faptul că, împreună cu principalii parteneri ai manifestării, Primăria şi Consiliul Local al municipiului Suceava, „care au avut contribuţia decisivă în organizarea şi susţinerea financiară” a activităţilor din cetate, s-au gândit deja la repetarea acestui spectacol, la începutul lunii iunie a.c., atunci când începe sezonul turistic.
Spectacolul nu va mai fi gratuit
Constantin-Emil Ursu a remarcat cu regret că nu toţi cei care au venit să urmărească spectacolul au putut să se bucure de el, semnalând necesitatea unui ecran pe platoul cetăţii, care ar fi permis şi altor cetăţeni să poată viziona întreaga manifestare.
Totodată el a spus că pentru punerea din nou în scenă a asediului se gândeşte la amenajarea mai bună a perimetrului platoului cetăţii, precum şi la construirea unor „gradene, ca la stadion”, care să permită vizionarea spectacolului de către un număr cât mai mare de oameni.
Desigur, fiind vorba de lucrări care implică fonduri, spectacolul nu va mai fi gratuit şi va fi accesibil doar celor care plătesc costul biletului de intrare.
Pentru ca spectacolul să aibă impact la nivel naţional, directorul CMB Suceava doreşte să atragă „un partener media central, care să sprijine mediatic efortul organizatorilor”.
(19 feb 2008, 12:59:42
Frate aici e de noi scoatem bani de pe urma prostilor astora.
Daca se plateste macar sa ai o vizionare optima, si nu sa vezi prelata aia intinsa pe fond de ecran.
Si ganditiva bine pe ce dati bani inainte de spectacol, pe un loc sa ai ce vedea sau platesti biletul sa te urci pe garduri si in copaci....