În ultima zi a manifestărilor organizate cu prilejul împlinirii a 620 de ani de la atestarea documentară a Sucevei, duminică, 10 februarie, începând cu ora 18:00, în sala mare a Casei de Cultură Suceava, a avut loc un regal de muzică populară, invitaţii speciali fiind Orchestra „Lăutarii” din Chişinău.
Peste 1.000 de suceveni s-au bucurat de acest spectacol, unii reuşind să intre în sala mare a Casei de Cultură, alţii urmărind evoluţia artiştilor pe un ecran instalat în faţa instituţiei.
Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, a impresionat publicul iubitor de folclor prin profesionalismul, repertoriul şi ţinuta impecabilă a fiecărui instrumentist în parte.
Acompaniaţi de instrumentiştii de la Chişinău, pe scena suceveană au evoluat mai mulţi artişti de muzică populară decât se aştepta publicul, ceea ce a însemnat un plus de bucurie pentru ei.
Bucovina are un tezaur de comori folclorice
Cunoscuţi de toţi iubitorii de folclor, şi nu numai, pe scena suceveană au urcat nume mari ale muzicii populare româneşti, precum Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa, Niculina Stoican, Petre Stoian – Mâţu, Cristina Gheorghiu.
Printre spectatori s-a numărat senatorul PD-L Gheorghe Flutur, primarul municipiului Rădăuţi, Mihai Frunză, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a ajuns la spectacolul folcloric puţin mai târziu, pentru că participase şi la „Asediul Cetăţii de Scaun”.
Concertul extraordinar de muzică populară a fost prezentat de Doina Mirea, prezentatoarea emisiunii de televiziune „Casa Etno-i primitoare”, transmisă de postul de televiziune ETNO TV. Ea a apreciat că Bucovina are un tezaur de comori folclorice şi ar trebui câteva zile pentru ca toţi interpreţii îndrăgiţi de pe aceste meleaguri să evolueze pe scenă.
Primarul Sucevei a înmânat buchete de flori, diplome şi medalii aniversare tuturor artiştilor care au evoluat în spectacol, inclusiv maestrului Botgros şi soţiei acestuia, interpretă de muzică populară.
(12 feb 2008, 22:13:37
SUPERB
FELICITARI DOMNULUI PRIMAR