vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anuarul 2004-2005-2006

„Ambasadorul” Complexului Muzeal Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava a avut loc ieri, în contextul marcării împlinirii a 149 de ani de la momentul istoric al Unirii Principatelor Moldova şi Muntenia, lansarea  „Anuarului Complexului Muzeal Bucovina” pentru anii 2004, 2005 şi 2006. 

Aşa cum a subliniat directorul general al instituţiei muzeale sucevene, Constantin-Emil Ursu, „momentul apariţiei anuarului, după trei ani de absenţă, este de mare importanţă”.

Triplul anuar, publicaţie de sinteză a rezultatelor activităţilor de studiu şi cercetare întreprinse de specialiştii instituţiei muzeale sucevene şi de colaboratorii acestora, are peste 400 de pagini, şi cuprinde studii de arheologie, de istorie, istoria culturii, restaurare-conservare, referiri cu privire la anumite documente, texte de muzeografie, note de lectură şi comentarii.

 

Pentru prima oară în format A4 cu planşe color

Anuarul apare pentru prima oară în format A4, cu 24 de planşe color, colectivul de redacţie fiind alcătuit din dr. Ion Mareş (redactor coordonator), dr. Mihai-Aurelian Căruntu (redactor) şi dr. Bogdan Petru Niculică (secretar de redacţie).

Volumul, după cum a precizat directorul Ursu, este ultimul care mai apare în limba română. Anuarul pentru anul 2007, pentru care materialele sunt deja pregătite spre a fi publicate spre sfârşitul acestui an, va fi tipărit în limba engleză.

„O lucrare cu o paletă largă de subiecte”, aşa cum a apreciat-o conf. univ.dr. Florin Pintescu, „o lucrare bine închegată şi structurată”.

Un volum prin a cărui apariţie CMB Suceava „consfinţeşte momentul istoric al Unirii mici”, aşa cum a spus redactorul responsabil dr. Ion Mareş, o carte care va rămâne ca mărturie a eforturilor de studiu şi cercetare a colectivului muzeului sucevean.

„Un volum care ne reprezintă”, aşa cum a concluzionat istoricul Mihai-Aurelian Căruntu, o lucrare pe care a investit-o cu titlul de „ambasador al CMB”, întrucât, în cadrul schimburilor cultural-ştiinţifice, va fi trimisă în cca. 160 de centre şi instituţii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ambasadorul” Complexului Muzeal Bucovina.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Ambasadorul” Complexului Muzeal Bucovina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FELICITARI trimis de
(25 ian 2008, 12:26:22
Un colectiv harnic, oameni de stiinta care cinstesc orasul nostru; felicitari, aveti o munca nobila, faceti istorie pentru veacuri, neamul romanesc exista prin istoria sa; cultura suceveana a fost, este si va fi la nivel european.
2.   Nedumerire trimis de
(25 ian 2008, 15:26:42
Oare chiar nu mai avem dreptul sa scriem si sa vorbim romaneste aici in Bucovina.?Au fost vremuri cand acest teritoriu a avut si alta stapanire dar lucrarile stiintifice erau publicate in limba poporului pentru ca lui i se adresau.De ce oare trebuie ca o publicatie stiintifica din Bucovina ale carei inceputuri au fost puse de catre Grigore Foit Octav Monoranu Emil Ioan Emandi, toti trecuti in lumea cealalta, sa apara acum in alta limba . Cui Serveste > Atat de mult ne aservim Occidentului. ?
3.   Amatori trimis de
(25 ian 2008, 19:47:27
recomandam tandarica, arici pogonici si desene animate cu mihaela....vrei sa iesi in fata ? vrei sa fii european ? in limba de circulatie se publica de multa vreme.... si nu mai aminti de unii raposati care au condus muzeul ca nu stii nimic.... lasa ca si acum mai exista fosile care de 30 de ani nu au scris nimic nici macar in limba romana, darmite in alte limbi de circulatie, ba chiar ocupa functii prin complexul muzeal... dar na.... pt limba romana va recomandam oricum gazeta de perete.....
3.1  RE: Amatori trimis de
(26 ian 2008, 02:50:44
Mda! Ii dau limbile si stiinta afara din casa pe astia. Tot ce au ei de spus este de interes universal. Sa nu-l uitati pe Giza si sa nu ignorati, ca purtatori de cuvint ai istoriei recente, pe Mirza. Succes mondial!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte