Casa de Cultură „Alexandru Arşinel” din Dolhasca a găzduit cea de-a II a ediţie a Festivalului Concurs „Vin colindătorii”, organizat de Primăria Oraşului Dolhasca şi Consiliul Local Dolhasca.
Festivalul s-a adresat şcolilor din oraşul Dolhasca, care au răspuns prompt la invitaţia organizatorilor şi s-au prezentat în faţa publicului cu cele mai frumoase şi autentice datini şi obiceiuri de Crăciun.
În competiţie au intrat Grădiniţa Grupului Şcolar „Oltea Doamna” din Dolhasca, Şcoala cu clasele I-VIII Probota, Şcoala cu clasele I-VII Budeni şi Siliştea, Şcoala cu clasele I-VIII Gulia şi Grupul Şcolar „Oltea Doamna” Dolhasca.
Colinde, obiceiuri de iarnăToţi participanţii au încercat să prezinte un tablou cât mai complet al datinilor şi obiceiurilor de Crăciun şi de Anul Nou. Grădiniţa Grupului Şcolar Oltea Doamna a colindat, Şcoala cu clasele I-VIII Probota a pregătit un program intitulat „E vremea colindelor”, sub îndrumarea profesoarei Luminiţa Borza; Şcoala Budeni - Siliştea a prezentat un program ce a conţinut colinde, urături, jocul urşilor şi o scenetă numită „Minuni în seara de Crăciun”, sub îndrumarea profesoarei Mihaela Harhată şi a învăţătoarei Carmen Creţu; Şcoala Gulia a prezentat un program amplu şi autentic prin decor, costumaţie şi felul în care copiii au interpretat roluri de gazde sau colindători din zona oraşului Dolhasca, sub îndrumarea profesoarelor Mariana Tătaru, Adina Tudosa şi Maria Boboc.
Grupul Şcolar „Oltea Doamna” a adus pe scena Casei de Cultură elevii clasei a IV a A, care au colindat sub îndrumarea învăţătoarei Maria Mocanu, elevii clasei a IV a B, care au prezentat un joc de urs, sub îndrumarea învăţătorului Petru Chelaru, elevii clasei a V a B, care au interpretat câteva colinde în limba engleză, sub îndrumarea profesoarei Alina Stoleru. Elevii clasei a V a A au colindat, reprezentând Grupul folcloric „Garofiţa” din cadrul Ansamblului folcloric „Armonii” - Dolhasca, sub îndrumarea Marianei Gusetu şi a lui Nicoale Drobota. Cei mai buni participanţi au primit premii din partea juriului.
Excursii pentru câştigătoriJuriul a fost alcătuit din oficialităţi locale, preoţi din parohiile Budeni, Siliştea, Dolhasca, Gulia, Probota şi Poiana, alături de primarul oraşului Dolhasca - Maria Cojocariu şi viceprimarul Ioan Savin. În timp cât juriul a deliberat câştigătorii, pe scenă a urcat Ansamblul artistic „Armonii” Dolhasca, conducerea artistică Nicolae Drobota, care a încântat publicul cu dansuri şi cântece populare.
Premiul I, o excursie în valoare de 3.000 de lei, a fost obţinut de Şcoala Gulia, îndrumător Mariana Tătaru, Adina Tudosa şi Maria Boboc.
Premiul al II -lea, o excursie în valoare de 2.500 de lei, a fost obţinut de Şcoala Budeni, clasele V-VIII a, îndrumător Mihaela Harhata şi Şcoala Probota cu programul „E vremea colindelor”, sub îndrumarea profesoarei Luminiţa Borză.
Premiul trei, o excursie în valoare de 2.000 de lei, a fost câştigat de Şcoala Siliştea, îndrumători Aurica Cârneală, Cicerone Pascal şi Elena Moroşanu.
Premiu special al juriuluiPremiul special al juriului, o excursie în valoare de 3.500 de lei, a fost obţinut de către Ansamblul de Datini şi Obiceiuri „Vin colindătorii”, sub îndrumarea profesoarei Valeriea Raicu. Menţiuni au obţinut: Şcoala Budeni, elevii clasei I, cu sceneta „Minuni în seara de Crăciun”, îndrumător Carmen Creţu, grupul de colindători ai clasei a IV a A, îndrumător Maria Mocanu. Premiul individual al juriului, constând într-o „Enciclopedie a animalelor”, a fost obţinut de către Alexandru Agafiţa, din clasa a II a A.
Premiul de popularitate - excursie în valoare de 1.500 de lei - a fost obţinut de Grupa Pregătitoare a Grădiniţei Grupului Şcolar „Oltea Doamna” Dolhasca, îndrumător educatoare Doina Hapău.