Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2011 - Anul XVI, nr. 291 (4889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Răposatul Victor Surdu şi la fel de răposatul lui partid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Socrates - fostul mare fotbalist din strălucita echipă a Braziliei, aureolat în plus de o diplomă de medic, foarte rară în lumea performanţelor fizice - a dat lamentabil colţul, din cauza alcoolului, cu trei ani înainte de a deveni sexagenar. Un deces care demonstrează încă o dată că, în general, sportivii multă minte nu au. Din cauza acestui deficit de culoare cenuşie, la nivel propagandistic, foştii mari campioni români sunt întrebuinţaţi cu mult succes în campaniile electorale.

Acest obicei împlineşte acuşi două decenii de viaţă. La 1 septembrie 1992, Partidul Democrat Agrar - o fostă anexă, condusă de răposatul Victor Surdu, a partidului lui Iliescu - grijuliu la apropierea alegerilor generale, a trântit în conducere o linie de atac formată din Mircea Sandu, Mircea Lucescu, Necula Răducanu şi Adalbert Cassai! Aşa mari politicieni cu toţii, că te umflă râsul.

La alegerile următoare, din 1996, alţi foşti împodobiţi de medalii s-au lăsat momiţi de roluri de majorete. La vremea aceea, Ion Cristoiu scria, în Evenimentul Zilei, editorialul „Jos labele de pe valorile naţionale!”, subliniind că Nadia Comăneci a ajuns „un muţunache de partid” şi „Ilie Năstase un candidat ratat” la Primăria Capitalei. Cu puţin înainte, la 27 august 1996, sub conducerea lui Meleşcanu, fusese creat „Comitetul de sprijin al candidaturii lui Ion Iliescu la preşedinţie”, din care făceau parte şi ex-sportivii Lia Manoliu, Ivan Patzaichin şi Ilie Năstase.

Cea mai strălucitoare scriere despre cocteilul dintre sport şi politică îi aparţine lui Mircea Dinescu şi a apărut în Academia Caţavencu din 1 mai 1996. După ce deplânge şi el faptul că marii sportivi la pensie se prostituează în treningul partidului de guvernământ, nu uită să cinstească meritele unui alt mare sportiv printre politicieni, formidabilul atlet Nicolae Văcăroiu.

Graţie performanţelor sale, obţinute în lupta corp la corp şi gură la gură cu musculoasa vodcă, Văcăroiu a fost ani buni, indiscutabil, „campionul mondial la o sută de metri sprijinit garduri.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răposatul Victor Surdu şi la fel de răposatul lui partid.
 Vizualizări articol: 2227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Răposatul Victor Surdu şi la fel de răposatul lui partid4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei