Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Miron Cozma nu e Che Guevara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Despre mineriada din 13-15 iunie 1990, Departamentul de Stat al USA declara oficial, la timpul respectiv: „Acţiunile autorizate de preşedintele Iliescu şi de guvernul său, din ultimele zile, au lovit în inima democraţiei române.” Ceea ce s-a petrecut atunci, în Bucureştiul însângerat, nu a stârnit nici minima înţelegere a agenţiei sovietice de presă TASS, care nota: „Recentele evenimente au fost, poate, tipul cel mai negativ de confruntare post-electorală care subminează reputaţia României în lume, indiferent cine este de blamat pentru asta.”

Tinerii jurnalişti ai ţării n-au prins efectiv acele vremuri, fiindcă aveau doar puţini anişori, şi bravo lor că nu le-au prins. Iar ceea ce văd ei azi la televizor, prin filmuleţele documentare difuzate pe tema mineriadelor, îi mişcă la fel de tare ca o peliculă despre invazia trupelor aliate în Normandia, pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu Tom Hanks în rolul principal.

Dacă ar fi trăit acele vremuri, când minerii căsăpeau pe oricine le cădea în raza bâtei, strigând neverosimila, sălbateca lozincă „Moarte intelectualilor!”, tinerii jurnalişti ai ţării nu l-ar mai confunda pe Miron Cozma cu şepcosul Che Guevara, învelit ca un ştrudel în pagini revoluţionare. Dacă ar fi trăit acele vremuri, când ortacii convocau conducerea Combinatului Poligrafic Bucureşti pentru a ordona (da, pentru a ordona!) interzicerea ziarului „România liberă”, care într-adevăr n-a mai apărut în intervalul 15-18 iunie, tinerii jurnalişti ai ţării nu l-ar mai sorbi din ochi pe Miron Cozma.

Ci l-ar vedea exact aşa cum este: un personaj bun cel mult ca ilustraţie pe o carpetă de pus pe perete. Un kitsch pe două picioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miron Cozma nu e Che Guevara.
 Vizualizări articol: 1145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Miron Cozma nu e Che Guevara4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei