Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


O nedreptate în lumea muzicii rock

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gloria de care se bucură formaţia Beatles e una dintre cele mai mari nedreptăţi pe care le cunosc. Pe lângă marile grupuri rock, pletoşii din Liverpool nu-s decât patru semimanelişti care, ca să împrumut limba comentatorilor sportivi, cântă „ca în curtea şcolii”. Nişte melodioare simpluţe, a maxim cinci minute bucata, fiindcă băieţii erau grăbiţi, având lucruri importante la ordinea zilei, mai exact să se pipăie până la epuizare cu Yoko Ono şi cu Linda Eastman. Ea te iubeşte, ye-ye-ye, dansez numai cu ea, obladi-oblada, mi-a furat inima, zumbai-zumbai-la.

Din garderoba muzicală a beatleşilor se desprind câteva cântece frumuşele, de acord; dar nu vei găsi la ei piese laborioase, cu arhitectură perfectă, precum „Stairway to Heaven” de Led Zeppelin, „Free bird” de Lynyrd Skynyrd, „The end” de Doors sau „Sweet child in time” de Deep Purple. Şi fiindcă veni vorba de Deep Purple, căreia „Beatles” abia de-i ajunge la buric, se cade să amintim că din această formaţie s-au plodit altele două, aproape la fel de mari: Rainbow şi Whitesnake.

Din punct de vedere muzical, Beatles sunt nişte oarecare, surclasaţi calitativ şi de Animals, şi de Procol Harum, şi de  Kinks, şi de Hollies. Ca marketing însă, Beatles reprezintă într-adevăr un succes. Drăguţei în costumaşele lor corecte, cu tunsoarea „model castron” turnând gaz pe libidoul adolescentelor, cvartetul din Liverpool a speculat perfect pe piaţa muzicală. Mâna de impresar a lui Brian Epstein s-a arătat mult mai măiastră decât mâna componistică a duetului Lennon-McCartney. Despre Epstein se zice îndreptăţit că succesul obţinut cu Beatles îl putea avea cu aproape orice altă formaţie de care s-ar fi ocupat.

Drept dovadă, la puţin timp după ce el a murit, în Beatles s-a instalat sfada, terminată cu destrămarea grupului. Ireparabilă pagubă în ciuperci!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nedreptate în lumea muzicii rock.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
O nedreptate în lumea muzicii rock4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei