Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Regizorul lui tata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O situaţie de un comic particular, de caldă respiraţie caragialescă, ne este dăruită de demenţa naţională stârnită de un regizor român şi de filmul său, care-l urmează ca o trenă de mare valoare artistică. Regizorul provine dintr-un oraş nord-estic al ţării noastre, oraş cunoscut ca un centru cultural, dar şi ca un furnizor verificat pentru producţia naţională de crime, violuri şi alte fărădelegi.

Să nu se creadă că regizorul e la prima peliculă. Acum câţiva ani, scârbit de realităţile ţării ăsteia, regizorul a trântit un film despre cum îţi vine să te cărăbăneşti de-aici în Occident şi să nu te mai întorci cât îi hăul şi pârăul.

Partea comică e că destulă populaţie din oraş ştie că la realităţile României a contribuit însuşi tati al lui dom’ regizor, cunoscut ca profesor învechit la universitatea de medicină, prestând în paralel o carieră strălucită între băieţii cu ochi albaştri. De la catedra unde-i tartor, el era spaima studenţilor străinezi, întrucât preda o disciplină didactică ce presupune memorarea unor saci plini cu medicamente. Pentru a nu rămâne repetenţi, grecii, arabii şi alţi pakistanezi săreau la dom’ profesor cu sacoşa plină de dolari, altfel rămâneau cu buza umflată şi fără diploma de doftor în portofel. La un moment dat, tariful pentru examen se ridicase la suma de 3.000 verzişori, evident neimpozabili, căci asemenea activităţi beneficiază de scutire la impozite.

Şi datorită acestui cadru didactic nesătul de cele lumeşti, ţării noastre i s-a dus buhul de dugheană unde-ţi cumperi - pe te miri ce - diploma facultăţii la care pofteşti, dar nu te duce capul.

E uşor să faci filme critice; mai greu e cu alea autocritice. Deşi regizorul faimos ştia cu ce se ocupă tati, nu i-a zis-o niciodată de la obraz:

- Bre omule, tată, las-o mai moale, că ne faci numele de râs!

Doar nu era fraier s-o facă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regizorul lui tata.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Regizorul lui tata3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
( 4 feb 2008, 12:22:35
Felicitari, d-le Mihuleac!
2.   Curiosul trimis de
( 4 feb 2008, 14:21:34
daca nu ai probe e bai ! si mai lasa limba de lemn !
3.   Daca-i bai, bai sa fie trimis de
( 4 feb 2008, 19:42:14
Da-ne exemple (din textul de mai sus) cu "limba de lemn". Daca nu ai probe, e bai !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte