Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 253 (8782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9732 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5955 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

„Zilele Erasmus”, eveniment la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava

Elevii, părinții și profesorii de la învățământul primar și gimnazial de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava au participat în data de 17 octombrie la „Zilele Erasmus 2024”, eveniment intitulat „Erasmus is My Superpower”.

Acțiunea s-a adresat tuturor elevilor, părinților și profesorilor școlii, întrucât principalul obiectiv al Zilelor Erasmus este acela de a promova angajamentul față de valorile educației europene, precum stilul de viață sănătos, dezvoltarea durabilă și învățarea în contexte informale.

Acțiunea a început cu ceremonia de deschidere susținută de prof. înv. primar Mirela Mazilu, coordonatorul proiectelor Erasmus în școală, și prof. dr. Mariana – Vica Ciupu, director adjunct al școlii.

În mesajul său de bun venit adresat participanților, Mirela Mazilu și-a exprimat recunoștința față de membrii echipei Erasmus+ pentru implicarea lor activă în proiectele aflate în derulare, chiar și în vremurile dure de pandemie, încurajându-i să își continue activitățile educative și să promoveze principiile și valorile educației europene, în timp ce fac față adversităților în aceste momente dificile. Ulterior, a prezentat proiectele Erasmus+ dezvoltate în școală.

 

Experiențe Erasmus

Prima parte a evenimentului a cuprins mărturii ale cadrelor didactice care au beneficiat de formare în cadrul mobilităților Erasmus + KA1. Au fost prezentate următoarele proiecte la care au participat cadre didactice și elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 4 Suceava:

  • „Multiple Intelligences”, Malaga, Torrox Costa, Spania, furnizor Cultural Mobility Projects, perioada 25.02 - 2.03.2024 – prof. Marchitan Monica, prof. Ignat Dana, prof. înv. primar Stanciu Alina, prof. Hudema Cătălina;
  • „Conflict Management for School Staff”, Tenerife, San Cristobal de la Laguna, Spania, furnizor Europass Teacher Academy, perioada, 15-20.01.2024 – prof. înv. primar Mazilu Mirela, prof. dr. Ciupu Mariana;
  • Teaching for a Sustainable World: Climate Change and Global Citizenship, Dublin, Irlanda, furnizor Europass Teacher Academy, perioada 29.04 - 4.05.2024 - prof. înv. primar Nistor Bogdan, prof. înv. primar Mazilu Mirela;
  • Mobilitatea elevilor, în perioada 11-17 februarie 2024, la școala Leppävaaran koulu, din Espoo, zona Helsinki, în Finlanda, la care au participat 7 elevi: Cojocariu Maya Camelia, Raicu Maria, Blanaru Gabriela, Sebestyen Sophia Ruth, Bernicu Alessia, Strugariu George, Dascălu David, însoțiți de prof. dr. Ciupu Mariana și prof. dr. Nistor Bogdan.

 

Prezentări. Beneficiari

A doua parte a evenimentului a fost dedicată prezentărilor beneficiarilor Erasmus+ KA210. Elevii școlii noastre sunt impicați în Proiectul Erasmus+ KA210, ”Stop Bullying Through Inclusion Games”, adresat elevilor din ciclul gimnazial, coordonat de prof. înv. primar Mazilu Mirela. Mobilitățile la care au participat sunt:

  • ”Old games from the past”, Italia, Amelia C., David A., Eric I.
  • ”A friend, a treasure”, Spania, Petrariu Ioana, Șelet Sofia, Dascălu Anastasia
  • ”Making new friends”, România, Anastasia A., Anastasia A., Anamaria C.

În ultima parte a sesiunii de prezentări online, elevii, profesorii și părinții au avut ocazia să împărtășească experiențe de mobilitate Erasmus+ și să discute despre provocările de a studia în țările din Europa.

A fost o șansă unică de a prezenta multiple experiențe interculturale și de a mediatiza proiectele Erasmus + în comunitatea școlară.

Au fost create galeriile virtuale ale proiectelor Erasmus+, unde elevii, părinții, profesorii și cei interesați din comunitatea locală, națională și internațională pot vedea fotografii din timpul mobilităților beneficiarilor. Ambele evenimente au fost publicate pe blogul special creat pentru Zilele Erasmus.

Evenimentele au avut impactul așteptat și au fost publicate pe blogul special creat pentru Zilele Erasmus de către profesorul de geografie Nistor Bogdan, https://erasmusdayscoala4sv.blogspot.com/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Zilele Erasmus”, eveniment la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava.
 Vizualizări articol: 182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Zilele Erasmus”, eveniment la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Coltul cititorului

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei