Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 250 (8779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9731 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5973 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

„Introducere în proiectele eTwinning”: sesiune de formare pentru cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni

În perioada 21-22 octombrie 2024, la Centrul de Documentare și Informare (CDI) al Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, cadrele didactice din învățământul preșcolar și primar au avut ocazia de a participa la o sesiune de formare dedicată proiectelor eTwinning - „Introducere în proiectele eTwinning”. Evenimentul, desfășurat sub îndrumarea doamnei Ana Maria Briana Belciug, director-adjunct și ambasador eTwinning România, a oferit participanților o introducere amplă în oportunitățile educaționale pe care le oferă această platformă europeană.

 

Ce este eTwinning?

Sesiunea a început cu o prezentare generală despre eTwinning, o platformă de colaborare între cadre didactice din toată Europa, parte a programului Erasmus+. Prin intermediul acestei platforme, profesorii din diverse domenii pot crea parteneriate cu alte școli și pot derula proiecte educative care încurajează colaborarea între elevi din diferite țări. În plus, proiectele eTwinning oferă ocazia dezvoltării competențelor digitale, de comunicare și gândire critică ale elevilor, totodată promovând schimbul cultural.

 

Înscrierea pe platforma eTwinning

În continuare, s-au detaliat etapele practice de înscriere pe platforma eTwinning. Profesorii au învățat cum să își creeze conturi și să acceseze platforma, urmând pașii necesari pentru înregistrare și utilizare. După familiarizarea cu platforma, s-a discutat despre procesul de căutare a partenerilor pentru proiecte, cu ajutorul funcțiilor de filtrare care permit selecția temelor și a vârstei elevilor potriviți pentru proiectele dorite.

 

Colaborarea între profesori și derularea proiectelor

Un punct important al sesiunii a fost explicarea modului în care profesorii coordonatori pot stabili primele întâlniri virtuale, pentru a discuta detaliile proiectului și obiectivele sale. După stabilirea echipei de coordonare, proiectul este înscris oficial pe platformă, iar fiecare profesor implicat primește o sarcină clară în cadrul proiectului.

Activitățile propuse în cadrul proiectelor sunt adaptate vârstei elevilor și au o natură colaborativă, contribuind la dezvoltarea unor abilități esențiale în educația modernă. Acestea sunt desfășurate pe o perioadă prestabilită, în cadrul Twinspace-ului proiectului, un spațiu virtual dedicat colaborării și monitorizării activităților.

 

Calitatea proiectelor și certificarea

În sesiune s-a discutat și despre obținerea Certificatului Național de Calitate, acordat cadrelor didactice care demonstrează o implicare activă și valoroasă în proiectele eTwinning. Printre criteriile de evaluare se numără colaborarea între școli, utilizarea tehnologiei și rezultatele obținute în urma proiectului.

 

Beneficiile comunității eTwinning

Pe lângă avantajele educaționale și profesionale, s-a subliniat și faptul că eTwinning reprezintă o comunitate vibrantă de profesori pasionați, oferind oportunități de dezvoltare personală și profesională. În plus, profesorii pot accesa burse și programe de mobilitate pentru a-și extinde orizonturile și a colabora cu colegi din alte țări.

Această sesiune de formare a fost un pas important pentru cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni în familiarizarea cu proiectele eTwinning, oferindu-le resursele și cunoștințele necesare pentru a iniția și derula proiecte internaționale de succes în cadrul școlii lor.

Diana-Maria Poenaru 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Introducere în proiectele eTwinning”: sesiune de formare pentru cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni.
 Vizualizări articol: 193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Introducere în proiectele eTwinning”: sesiune de formare pentru cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei