Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 238 (8767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9722 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5831 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ziua Mondială a Educației, marcată la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni. Importanța educației și a dezvoltării spirituale

Anual, la data de 5 octombrie este sărbătorită Ziua Mondială a Educației, zi dedicată în special profesorilor și activităților pe care ei le desfășoară în vederea formării unei societăți bine informate și echilibrate. Prin urmare, o astfel de zi are rolul de a recunoaște și promova contribuția cadrelor didactice în procesul educațional, la nivel mondial.

Într-un astfel de context, s-au desfășurat activități diverse și la nivelul comunității orașului Liteni, prin care s-a evidențiat cooperarea dintre factorii cu rol decisiv (familie, școală și Biserică) în privința educației și implicarea activă în acest proces instructiv.

Anterior zilei de 5 octombrie (în perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2024), în cadrul orei de Consiliere și orientare de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, s-a derulat proiectul educațional „Educația - cheia viitorului” (coordonat de către prof. Pr. Gavriliuc Sorin), prin intermediul căruia s-a subliniat importanța educației și celebrarea Zilei Educației. Astfel, s-au purtat discuții interactive despre rolul educatorului, despre nevoia de modele, despre modalitățile prin care ne putem forma și întări caracterul. În cadrul proiectului educațional amintit, pentru a evidenția și rolul lecturii în privința dezvoltării personale, elevi ai clasei a VII-a B au prezentat în fața colegilor de clasă câteva titluri dintre cărțile citite în ultima perioadă: „Copiii de făină” de Anne Fine, „Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi” de Nikolai Nosov, „Charlie și fabrica de ciocolată” de Roald Dahl, au fost câteva dintre titlurile enumerate de elevi în cadrul discuției.

Proiectul educațional „Educația - cheia viitorului” s-a desfășurat în strânsă legătură cu programul eparhial „Liturghia copiilor” (derulat în 103 Biserici pe data de 5 octombrie de Ziua Educației), inițiat și organizat de către doamna inspector de Religie, Daniela Luminița Ceredeev, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, în cooperare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, sub îndrumarea duhovnicească a Înaltpreasfințitului Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Parteneriatul activ dintre școală și Biserică a fost  ușor de observat în vederea organizării evenimentelor pentru a celebra Ziua Educației. La nivelul orașului Liteni, la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu”, evenimentul a fost promovat de către profesorii de religie (Pr. Gavriliuc Sorin, Pr. Chihaia Denis, prof. Poenaru Andrei-Vlad,), de către cadrele didactice (educatori, învățători și diriginți) și susținut de către directorul unității școlare, domnul profesor Maranda Demis-Ioan.

Din partea Bisericii Ortodoxe, sprijin necondiționat s-a manifestat din partea reprezentanților celor două parohii din orașul Liteni, respectiv Pr. Ruștie Vasile (paroh la Parohia Sfântul Nicolae) și Pr. Vrăjitoru Claudiu (paroh la Parohia Sfinții Trei Ierarhi), care au săvârșit slujba Sfintei Liturghii în bisericile parohiale în prezența unui număr mare de copii și cadre didactice. Printr-o astfel de activitate, s-a subliniat necesitatea de a privi educația ca un tot unitar ce îl are în vedere pe om ca ființă plenară, trup și suflet, ce trebuie să răspundă nu doar nevoilor sociale, ci și nevoii de a deveni plăcut și asemenea lui Dumnezeu prin investiții în educația religios-morală de zi cu zi.

Diana-Maria Poenaru

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Mondială a Educației, marcată la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni. Importanța educației și a dezvoltării spirituale.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Mondială a Educației, marcată la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni. Importanța educației și a dezvoltării spirituale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei