Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 206 (8735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

S-a încheiat a doua ediție a Școlii de vară a Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni

În cea de-a cincea și ultima zi a proiectului Școala de vară „80 de cărți în jurul lumii”, vineri, 30 august 2024, elevii de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni au avut parte de experiențe minunate. Invitata zilei, antrenoarea de fitness Narcisa-Maria Chiriac, fostă elevă a Liceului din Liteni și pasionată de sport, în prezent studentă a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, a vorbit în cadrul atelierului „Sport, știință și povești” despre importanța sportului pentru corp și minte.

Atelierul a avut ca scop educarea și motivarea elevilor să adopte un stil de viață activ, îmbinând informațiile utile cu distracția și mișcarea. „Am efectuat o sesiune de exerciții aerobice, care a început cu o încălzire adecvată pentru a pregăti corpul pentru efortul fizic. În prima fază, am făcut un set de exerciții de mobilitate și flexibilitate, inclusiv rotații ale articulațiilor (articulațiile umerilor, genunchilor și gleznelor) și întinderi dinamice pentru musculatura picioarelor și spatelui,” ne-a povestit Narcisa-Maria Chiriac. După încălzire, au trecut la exerciții aerobice principale, care au inclus: Jumping Jacks - un exercițiu complet pentru încălzirea corpului și creșterea ritmului cardiac, High Knees - ridicarea alternativă a genunchilor la nivelul pieptului pentru a lucra mușchii picioarelor și abdomenului și Butt Kicks - o alergare pe loc cu atingerea călcâielor de posterior pentru activarea mușchilor coapselor și feselor, urmând și alte exerciții asemănătoare.

Activitățile s-au desfășurat în Sala Sporturilor din Liteni, sub atenta supraveghere și îndrumare a doamnei profesor de Educație Fizică și Sport, Țurcanu Alina-Petruța. Acestea au inclus o serie de jocuri, ștafete și exerciții fizice interactive care au stimulat cooperarea, spiritul de echipă și dezvoltarea abilităților fizice.

Atelierul a acoperit o serie de subiecte, inclusiv beneficiile fizice și mentale ale sportului, rolul crucial al mușchilor în promovarea longevității și importanța optimizării masei musculare prin exerciții fizice regulate și o nutriție adecvată. Elevii au explorat modul în care activitatea fizică regulată stimulează sistemul imunitar, au învățat strategii de antrenament eficiente pentru a maximiza rezultatele și au descoperit legătura dintre minte și mușchi, subliniind modul în care intenția concentrată poate spori eficiența antrenamentului. În plus, atelierul a subliniat importanța cultivării unei mentalități sănătoase. Acesta a contrastat limitările unei mentalități fixe cu potențialul de creștere și reziliență oferit de o mentalitate de creștere. Povestea lui Michael Jordan a fost prezentată ca un exemplu puternic al modului în care perseverența și dedicarea pot transforma eșecul în succes. Prin îmbrățișarea acestor principii, elevii au fost încurajați să își dezvolte, atât forța fizică, cât și o mentalitate orientată spre dezvoltarea pe tot parcursul vieții și spre împlinirea personală.

La încheierea ultimei zile a proiectului Școala de vară „80 de cărți în jurul lumii”, directorul Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu”, domnul profesor Maranda Demis-Ioan a mulțumit tuturor pentru participarea entuziastă din această săptămână, „o săptămână destul de diferită în ceea ce privește rutina obișnuită a școlii. Activitățile Școlii de vară au acoperit diverse domenii, oferind o nouă perspectivă asupra a ceea ce poate însemna școala. Sper că v-ați bucurat de această experiență. Mulțumesc în mod special cadrelor didactice care au fost aici pentru voi, creând o atmosferă captivantă prin activitățile pe care le-au organizat. Sper ca, an de an, eforturile noastre să fie răsplătite cu un număr tot mai mare de participanți,” a conchis directorul Maranda Demis-Ioan.

Elevii participanți au fost premiați cu diplome pentru activitatea desfășurată, iar voluntarii Ștefan-George Muraru, Andrei-Ștefan Daicu, Andreea-Elena Dascălu și Ciubotariu Ramona-Andreea au primit câte o carte în semn de apreciere pentru implicarea și dedicarea lor.

Diana-Maria POENARU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a încheiat a doua ediție a Școlii de vară a Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni.
 Vizualizări articol: 861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-a încheiat a doua ediție a Școlii de vară a Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei