Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 184 (8713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Colțul cititorului

Valorificarea experiențelor de învățare din cadrul Programului Erasmus+, la Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți

Anul școlar 2023-2024 a venit cu realizări importante pentru Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți în ceea ce privește participarea la Programul European Erasmus+.

După ce în luna noiembrie patru cadre didactice au participat la un curs de formare la Paris, în perioada 25-31 mai, un grup de alte trei cadre didactice de la Școala Gimnazială ,,Regina Elisabeta” din Rădăuți, profesor învățământ primar Pascal Loredana Maria, profesor Pînzaru Alina Valentina și învățător Georgescu Ioana Cătălina, au avut oportunitatea de a participa la cursul de formare„Teaching the fun way in the digital era” (Predarea distractivă în era digitală), organizat de MAKSIMA Teacher Training Centre, desfășurat în Split, Croația. 

Activitatea de formare profesională face parte din proiectul Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană.

Proiectul a adus împreună participanți din România, Germania, Portugalia, Grecia, Polonia, Franța, Cehia, oferindu-le oportunitatea de a împărtăși experiențe de învățare și exemple de bune practici.

Cei 15 participanți, profesori, consilieri educativi și profesori de sprijin, au avut parte de o săptămână de sesiuni interactive și ateliere de lucru în domeniul educațional,  sub îndrumarea trainerilor Dario Caljkusic, Ivana Coko și Mirjana Gacina.

Pornind de la provocările la care sunt supuse sistemele educaționale din toate țările în contextul dezvoltării tehnologiei, trainerii au pregătit ateliere de lucru, abordând subiecte precum: „Care e diferența dintre un profesor bun și unul grozav”; „QR Codes&WordArt - Aplicații simple pentru lucrul la clasă”; „Folosirea Genially pentru a crea jocuri interactive”; „Inteligența artificială folosită la crearea testelor”; „Învățarea experiențială” etc.

Cele mai interesante și mai așteptate activități au fost cele legate de învățarea în afara clasei, integrarea creativă a tehnologiei digitale în activități de predare-învățare în aer liber, folosirea aplicațiilor de realitate augmentată. Organizatorii au provocat cursanții să valorifice orizontul local și patrimoniul cultural al orașului Split, folosind QRCodes și aplicația Immersal.

Programul Erasmus+ reprezintă o oportunitate de învățare deosebită pentru toți cursanții! Participând la cursul de formare profesională din Split, cadrele didactice au înțeles cum ar putea să-și valorifice creativitatea, integrând instrumente digitale în activitățile de învățare outdoor. Doar așa, valorificând competențele digitale ale elevilor, profesorii pot face ca învățarea să fie distractivă, dar și mai eficientă.

Participarea la Programul Erasmus+ Split rămâne o experiență de neuitat!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valorificarea experiențelor de învățare din cadrul Programului Erasmus+, la Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valorificarea experiențelor de învățare din cadrul Programului Erasmus+, la Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei