marţi, 9 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 159 (8688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Colțul cititorului

Proiect ERASMUS+ de formare profesională VET sub acreditare - în al doilea an de implementare la Liceul ”Vasile Deac” Vatra Dornei

Concluzii la sfârșitul celui de-al doilea an din cadrul proiectului finanțat prin programul ERASMUS+, al Liceului Tehnologic ”Vasile Deac” din Vatra Dornei:

În acest an s-au realizat 2 fluxuri de mobilități:

FLUXUL Idin cadrul stagiului de formare profesională, desfășurat în perioada 15-26 aprilie 2024, având ca grup țintă 22 de elevi însoțiți de 3 cadre didactice, dintre care: 8 elevi de la calificarea profesională mecanic auto au realizat un stagiu de practică la firma SINERGIA METAXAS KAI SIA EE (Katerini, Grecia) și 14 elevi de la calificările ospătar, chelner (vânzător) în unități de alimentație și bucătari ceau realizat un stagiu de practicăla firma TOURISTIKES KAI XENODOHIAKES EPIHEIREISEIS AKTI MUSSON AE (Katerini, Grecia). Organizația de sprijin a fost EURO EDUCATION SERVICES PC, Katerini, Grecia. Cazarea și servirea mesei participanților au avut loc în cele mai bune condiții la Hotelul Akti Mousson din Paralia Katerini.

Obiectivul general al mobilităților:

-  dobândirea competențelor specializate în domeniul de pregătire profesională, în scopul creșterii oportunităților de angajare în domeniu după absolvire;

-  dezvoltarea competențelor personale, culturale, civice, interculturale și lingvistice ale participantului, printr-o mobilitate europeană.

În timpul stagiului de practică participanții au executat activități practice prevăzute în programa școlară, pe modulele de practică ale calificărilor participanților.

Pe lângă activitățile practice participanții au avut un program cultural bogat. Astfel, participanții au vizitat Muntele Olimp, orașele Salonic, Katerini, Edesa, Pozar, mănăstirile Sf. Dionisie, Sf. Varlaam de pe Muntele Meteora, Sf. Efrem cel Nou și Sf. Dumitru din Salonic, au desfășurat activități sportive pe plajă și de dezvoltare personală.

FLUXUL 2 - Mobilități cadre didactice s-a desfășurat în perioada 20-24 mai 2024 Granada, Spania.

Grupul țintă a fost format din 5 cadre didactice VET, cu responsabilități de management sau în cadrul comisiilor care funcționează în unitatea de învățământ, acestea participând la activități de tip job-shadowing. Organizație intermediară a fost Universal Mobility SL (Granada, Spania), iar organizație de primire: Centrul de formare H. DE Mendoza, Granada.

Obiectivul general al mobilităților cadrelor didactice:

-  dobândirea de experiență prin activități de formare în mediul internațional, pentru o capacitate crescută de a declanșa schimbări în ceea ce privește modernizarea și deschiderea internațională a școlii, referitoare la management, organizarea învățământului profesional, utilizarea tehnologiei pentru îmbunătățirea învățării în EFP, educația ecologică și formarea comportamentelor sustenabile la  elevi.

Și cum cultura este cea care ne înnobilează sufletul și mintea, ne-am bucurat să fim oaspeții acestor locuri minunate!

Prin proiectele Erasmus+ se pot realiza adevărate punți de legătură între diversele sisteme educaționale din Europa și nu numai. Astfel, am reușit să aflăm informații valoroase despre sistemele educaționale din Grecia și Spania și cel din România, înțelegând atât asemănările, cât și deosebirile dintre acestea. Este important să cunoaștem alte naționalități, valorile culturale ale acestora pentru a învăța în acest fel să le respectăm și să îmbrățișăm marea ”familie europeană”.

 

Prof. ing. Cristina Obadă

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect ERASMUS+ de formare profesională VET sub acreditare - în al doilea an de implementare la Liceul ”Vasile Deac” Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect ERASMUS+ de formare profesională VET sub acreditare - în al doilea an de implementare la Liceul ”Vasile Deac” Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei