Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 142 (8671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Școlile din Bosanci și Cumpărătura, în Proiectul „Împreună cu Sfinții - Khetanes le Sfincĕnçaˮ

Elevii Școlii Gimnaziale Bosanci și ai Școlii Gimnaziale Cumpărătura, coordonați de prof. Bujorean Tamara-Loredana, prof. Brahariu Angela și prof. Bliortu Roxana, au participat în perioada iunie-octombrie 2023 la Proiectul "Împreună cu Sfinții - Khetanes le Sfincĕnça", proiect organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Inițiativa acestui concurs aparține preotului Daniel Gangă și doamnei preotese Mihaela Gangă din Parohia Sinteşti, Protoieria Ilfov Sud,comunitate aflată la 10 km de Capitală și unde jumătate dintre locuitori sunt de etnie romă.

Prin acest proiect organizatorii și-au propus colaborarea Parohiei Sintești cu mai multe parohii din toate eparhiile din țară.

Tema concursului a fost „Sfinții Români”, iar fiecare copil participant a reprodus, la alegere, un sfânt român local. Expoziția realizată pe dealul Patriarhiei în luna aprilie 2024 a cuprins 150 de icoane pe sticlă realizate de copii din 14 eparhii.

Premierea copiilor a avut loc în ziua de 15 iunie 2024, la Mănăstirea Cernica din județul Ilfov, de către pr. protopop Ioan Bondar. Prin ospitalitatea gazdelor, copiii însoțiți de profesorii coordonatori s-au bucurat de două zile (15-16 iunie) absolut minunate.

Am vizitat împreună Muzeul Antipa, Muzeul Geologic, Palatul Parlamentului și ne-am plimbat prin Centrul Vechi din București.

Ne-am închinat în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, M-rea Antim, Paraclisul Maternității Polizu, M-rea Pasărea și M-rea Cernica, unde copiii au și fost premiați.

Ne-am bucurat să fim cazați în camerele fostului seminar teologic monahal de la Mănăstirea Cernica, loc unde au studiat în timp multe personalități ale neamului nostru. La cimitirul mănăstirii, cea mai mare necropolă bisericească din România, am înălțat o rugăciune la mormântul Părintelui Dumitru Stăniloae, pr. Nicolae Bordașiu, pr. Gala Galaction și la alți mulți ierarhi și preoți ai bisericii.

Suntem recunoscători familiei pr. Gangă și pr. protopop de Ilfov, Ioan Bondar, pentru dragostea cu care ne-au primit.

 

Prof. Tamara-Loredana Bujorean

Prof. Angela Brahariu

Școala Gimnazială Bosanci

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școlile din Bosanci și Cumpărătura, în Proiectul „Împreună cu Sfinții - Khetanes le Sfincĕnçaˮ.
 Vizualizări articol: 1220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Școlile din Bosanci și Cumpărătura, în Proiectul „Împreună cu Sfinții - Khetanes le Sfincĕnçaˮ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei