Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 138 (8667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,976 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4612 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, în mobilitate Erasmus+ în Portugalia

Trei cadre didactice ale Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava (prof. Silvia Chifan, prof. Loredana Irimiciuc și prof. Cristina Macovei) și 6 elevi (Bolohan Andreea, Coca Ciprian, Coștiug Petruța, Ghincul Denis, Lazurcă Ioannis, Rubanei Petronela) au participat în perioada 13-17 mai la activitățile din cadrul proiectului Erasmus+ „SEN (Stronger Through Education for de Needs of our) Students”, care a avut loc în regiunea Seixal-Amora din Portugalia. Acțiunea a avut loc în parteneriat cu școli din Norvegia, Italia, Franța, Turcia.

Proiectul se adresează în primul rând elevilor cu nevoi speciale de învățare (CES), dar și cadrelor didactice care trebuie să gestioneze optim situații în care sunt implicați astfel de elevi, totodată propunând activități de învățare specifice. De asemenea, proiectul vizează dezvoltarea strategiilor de promovare a incluziunii și a unui mediu prietenos în școală, în scopul prevenirii abandonului școlar pentru elevii cu nevoi speciale din toate școlile partenere.

Programul activităților de învățare a cuprins ateliere de lucru, jocuri, prezentări și lecții interactive. Elevii și cadrele didactice au asistat la activități care au inclus dansul recreativ de acceptare, prin diverse forme de manifestare, ateliere de gătit, pictat, jocuri de incluziune și de stimulare a stimei de sine, lecții demonstrative pentru învățarea limbajului specific  persoanelor surdo-mute. Acceptarea și incluziunea persoanelor cu deficiențe a fost demonstrată și prin mărturia unui cadru didactic din școala parteneră, el însuși imobilizat într-un scaun cu rotile, care a prezentat reabilitarea și problemele cu care se confruntă zi de zi.

 Mobilitatea a inclus, pe lângă partea de activități de învățare, și vizite culturale în mai multe regiuni ale Lisabonei: Cascais, Sintra, Arrabida.

De-a lungul timpului, oportunitățile participării în parteneriatele internaționale au prilejuit îmbunătățirea strategiilor didactice, promovarea imaginii școlii, prin asigurarea unui mediu colaborativ, prietenos și prin facilitarea activităților didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, în mobilitate Erasmus+ în Portugalia.
 Vizualizări articol: 1831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, în mobilitate Erasmus+ în Portugalia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei