Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 132 (8661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Colțul cititorului

Excursia școlară, mijloc de cunoaștere și relaxare pentru elevii cu CES

Excursia școlară este una dintre activitățile extracurriculare foarte importante pentru dezvoltarea cognitivă și afectivă a copiilor, mai ales a copiilor cu CES. Ei învață să socializeze și să se integreze în grup, își dezvoltă abilități de comunicare, își îmbogățesc bagajul de cunoștințe, având oportunitatea de a observa și de a cunoaște în mod direct o mare varietate de aspecte din mediul natural.

Un astfel de prilej a oferit și excursia la care au participat miercuri, 5 iunie 2024, elevii claselor a VI-a B, a VIII-a B și a X-a A (o parte din ei fiind copii autiști) de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava, însoţiţi de  profesorii: Gabriela Neofet, Laura Cazan, Mirela Farcane, Sînziana Golea și Nicoleta Ursachi-Luchian. Obiectivele turistice vizitate au fost: Menajeria Arca lui Noe de la Zaharești, padocul Imperiul Cățeilor de la Berchișești și Hanul Berchișești.

La Menajeria Arca lui Noe din Zaharești, unde au fost întâmpinați de domnul Dorin Șoimaru, elevii au admirat lei şi tigri, cai şi ponei, râși, veverițe, lame, lebede, dar şi maimuţe. Au primit informații despre numeroasele animale văzute și au fost impresionați de buna îngrijire a acestora.

Au vizitat apoi adăpostul pentru cățeii abandonați de la Berchișești. Adăpostul a fost realizat cu sprijinul asociației ”Un nou început, o nouă viață”, iar întregul proiect este coordonat de medicul veterinar Cătălin Țăran. Adăpostul are în incintă un cabinet medical veterinar, care asigură serviciile sanitar veterinare cățeilor din locație, dar și celor cu stăpân. Copiii au fost încântați, au interacționat cu cățeii, impresionați de munca, dar și misiunea oamenilor de la adăpost, care protejează, îngrijesc și iubesc aceste suflete nevinovate.

Ultimul popas al elevilor de la CSEI Suceava a fost la Hanul Berchișești, situat la ieşirea din localitatea cu același nume. Acolo au fost așteptați cu o masă caldă și alte surprize. Excursia a fost sponsorizată de doamna primar Violeta Țăran, domnul Dumitru Gramada, care au fost alături de copiii cu CES și în alte activități desfășurate de-a lungul anului școlar la CSEI Suceava. După cum ne-au spus profesorii care i-au însoţit, „elevii autişti, pentru a exersa socializarea, autonomia şi prietenia, au nevoie să ajungă în mijlocul naturii, să se integreze în cadrul activităţilor desfăşurate în aer liber”.

Chiar dacă au evadat din sala de clasă, copiii au învățat, au învățat despre disciplină, respect, prietenie, comunicare, acceptare. Deși au îmbinat utilul cu plăcutul, ei au dobândit noi informații, și-au format reprezentări, au trăit altfel de experiențe de învățare.

Directorul CSEI Suceava, prof. Aioanei Răzvan Vasile, ne-a spus că „obiectivele excursiei, socializarea, fiind vorba și de copii autişti, formarea unui comportament pozitiv faţă de mediul înconjurător, cultivarea sentimentelor de dragoste pentru animale, au fost atinse”.

Prof. Gabriela Neofet

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excursia școlară, mijloc de cunoaștere și relaxare pentru elevii cu CES.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Excursia școlară, mijloc de cunoaștere și relaxare pentru elevii cu CES0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Coltul cititorului

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei