marţi, 26 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 71 (8600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect Erasmus la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului

În perioada 11-22 martie 2024 s-a desfășurat Proiectul Erasmus „Cu un bulgăre de sare descoperim Bătrânul Continent”, întâlnire internațională ca modalitate de a cunoaște și de a înțelege pe ceilalți,realizat în parteneriat cu elevii și cadrele didactice de la Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Im. Ks. J. Twardowskiego, Bochnia-Polonia și C.S.E.I. „Sf.Andrei” Gura Humorului.

Proiectul a avut ca scop promovarea valorilor incluziunii și diversității, ale toleranței și participării democratice, dezvoltarea competențelor și acumularea de noi cunoștințe, de către elevi, despre lume, inclusiv cunoștințe geografice, istorice, artistice, tehnice, muzicale și IT urmărind obiective precum: promovarea valorilor incluziunii și diversității, ale toleranței și participării democratice, promovarea cunoașterii patrimoniului și diversității europene comune și sprijinirea dezvoltării de rețele profesionale în întreaga Europă.

 Tema principală a proiectului a fost sarea, așa cum reiese și din titlul acestuia, drept urmare prima excursie tematică a fost la Salina Cacica, urmată de alte activități și excursii precum: „Beneficiile sării pentru sănătate - baie în piscina cu apă sărată”, „Sarea în cosmetică”, „De unde provine sarea?” -prezentarea minelor de sare din Bochnia, Wieliczka și Grecia, „Sarea în jurul nostru”- realizarea de postere, „Sarea în gastronomie”, „Excursie tematică la Mănăstirea Voroneț”, „Excursie tematică la Muzeul Oului Vama, Pasul Palma, Mănăstirea Sucevița și  Atelierul de Ceramică Neagră  din Marginea”,  „Întâlnire cu elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Krystyna Bochenek” Poiana Micului și Ansamblul muntenilor polonezi „Mała Pojana”,  „Excursie tematică la Mănăstirea Humor”, „Activitate de pictură pe sticlă la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Mitropolitul Dosoftei” Suceava  în cadrul proiectului „Dimensiuni interculturale în context educațional româno-polonez. Tradiții și valori culturale” unde s-au reunit trei identități culturale și educaționale, „Suntem cu toții creștini”-asemănări și diferențe în riturile religioase catolice și ortodoxe-pregătirea unor prăjiturii caracteristice pentru Paște, confecționarea Palmelor (ramurilor) pentru Duminica Floriilor, încondeierea ouălor folosind diverse tehnici.

La final elevii și cadrele didactice participante la proiect au realizat o expoziție de lucrări și fotografii din toate activitățile sub denumirea „Ce am aflat despre țara prietenilor mei?”

Pe toată durata proiectului elevii au fost îndrumați de mgr. Joloanta Kwaśniowska și mgr. Małgorzata Wolicka de la Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Im. Ks. J. Twardowskiego- Bochnia, Polonia, iar de la C.S.E.I. „Sf.Andrei” Gura Humorului de domnul director prof. Călinescu Petru-Marian, director adjunct prof. Strugariu Cezar-Vasile și profesorii: Țebrean Lucica, Pădureț Lucia, Țebrean Livia Teodora, Bejinariu Andreea, Dulgheru Călina,  Hodoroabă Viorica, Huțanu Lucia, Stoleru Andreea, Luca Lacrămioara, Horvat Elena, Pădureț Alexandru, Mureșan Florin,. Veliș Nicoleta, Lupescu Monica,. Zbîrcea Petru, Neagoe George. 

Trăim împreună în interacţiune permanentă în comunități mai mici sau mai mari. Avem nevoie să învățăm cum să clădim aceste relații bazate pe diversitate, să căutăm şi să găsim acele modalităţi prin care fiecare să fie preţuit pentru ceea este şi pentru cine este, să fie valorizat şi respectat. Ca profesori, trebuie să ne asumăm responsabilitatea acţiunilor noastre, responsabilitatea implicării directe asupra felului în care ne creștem tinerele generații pentru că acest lucru va avea impact direct asupra modului cum va arăta societatea noastră.Proiectele de mobilitate în domeniul educației și formării profesionale sprijină oportunitățile de învățare și formare a persoanelor implicate în acest domeniu.

 

Prof. Lucica Țebrean

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect Erasmus la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect Erasmus la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei