joi, 1 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 25 (8554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Departe de ceea ce ne face rău în viață!

Prima întâlnire din acest an, din cadrul parteneriatului dintre cercurile de Redacție Presă/RadioTV și cel de Cenaclu literar/Teatru, intitulat ,,Mai buni Împreună”, l-a avut ca invitat pe dl comisar-șef de poliție Ionuț Epureanu.

Ni s-au alăturat elevi de la cercurile de Pictură, Jurnalism, Ecoturism – Meteorologie. Chiar de Ziua nonviolenței în școli (30 ianuarie), am ales să dialogăm pe tema Campaniei de prevenire a violenței RESPECT. Am ținut cont de faptul că în perioada 29 ianuarie – 3 februarie 2024 se desfășoară Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar – Campania R.E.S.P.E.C.T. Aceasta a fost inițiată în 2015, de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava, coordonator inspector școlar prof. Vîntur Tatiana.

Entuziasmul, surpriza, curiozitatea ne-au însoțit în demersul nostru de a afla lucruri noi și de a împărtăși experiențe, trăiri plăcute sau mai puțin plăcute. Domnul comisar Ionuț Epureanu ne-a lansat provocări pornind de la componentele campaniei: Responsabilitate. Educație. Siguranță. Prevenție. Emoție. Comunicare. Toleranță. Jocul, ca formă educativă, ne-a ajutat și ne-a asigurat gradul maxim de socializare cu efect direct, pozitiv și distractiv. Sub îndrumarea invitatului nostru, am enumerat termeni pentru NON-violență și Violență și am încercat să identificăm modalitățile de rezolvare a conflictelor, importanța comunicării non-violente, dezvoltarea și aplicarea abilităților de relaționare. „Responsabilitate înseamnă să mă trezesc, să merg la școală, să îmi fac temele, să mă port respectuos, Educația îmi definește comportamentul; Siguranță simt atunci când părinții îmi sunt alături, iar Prevenția o identific în vorbele mamei: - Ai grijă să...!”

Emoțiile ne-au copleșit, am înțeles că e firesc să le experimentăm atât pe cele bune, pozitive, cât și pe cele negative. Pornind de la „Căută respectul, nu atenția! Durează mai mult” (Ziad K. Abdelnour), am încercat să explicăm împreună copiilor despre importanța comunicării pentru oricine, aceasta fiind esențială. Persoanele care comunică bine au un grad mai mare de încredere în sine, sunt mai puțin vulnerabile în fața celorlalți. A fost o întâlnire de și pentru „inimă și minte”, cu consecințe benefice pe termen lung. Mulțumim domnului Ionuț Epureanu pentru prezență și bunele sfaturi!

 

Profesor coordonator Mihaela Buculei, cercul Redacție, Presă/Radio TV

Profesor coordonator Alina Șandru, cercul Cenaclu Literar și Teatru

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Departe de ceea ce ne face rău în viață!.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Departe de ceea ce ne face rău în viață!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei