Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 280 (8504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Programul Erasmus+ aduce idei inovative în învățământul rădăuțean

În perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, un grup de profesori de la Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți a avut ocazia de a participa la un curs de formare intitulat ,,Învățarea bazată pe proiecte”, organizat de către Cappadocia Education și desfășurat în inima culturii și educației europene, Paris.

Activitatea de formare face parte dintr-un proiect Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană.

Proiectul a adus împreună participanți din România și Bulgaria, oferind oportunitatea celor prezenți de a împărtăși experiențe și de a învăța unii de la alții. Cei 20 de reprezentanți din cele două țări au avut parte de o săptămână plină desesiuni interactive, ateliere de lucru și prezentări de bune practici, în domeniul educațional, toate sub îndrumarea trainerului,Iskra Nedelcheva.

De asemenea, participanții au beneficiat de experiențe culturale inedite, având posibilitatea de a explora frumusețea Parisului și de a crea legături interculturale solide.

Cele patru cadre didactice participante, Nicoleta Berbeneciuc, coordonator de proiect, Maria Telișcă, Teișanu Ana-Maria și Iulia Ichim, au avut ocazia să discute cu experți internaționali în domeniul educației și să identifice modalități eficiente de implementare a învățării bazate pe proiecte în contextul specific al școlii în care își desfășoară activitatea.

Cursanții s-au familiarizat cu cele mai noi platforme educaționale care oferă instrumente inovatoare pentru optimizarea procesului instructiv-educativ.

Instruirea bazată pe proiecte este o abordare educațională concepută pentru a oferi educabililor oportunitatea de a le dezvolta elevilor cunoștințe și abilități aplicabile în viața cotidiană. Totodată, prin această metodă se promovează gândirea critică, creativitatea, comunicarea și colaborarea.

„Programul Erasmus+ reprezintă o poartă către oportunități de formare extraordinare care pot transforma radical modul de abordare a educației în școală. Cursul de formare de la Paris a fost o experiență revelatoare și ne-a oferit perspective noi și instrumente practice ce pot aduce schimbări pozitive în modul în care educația este livrată în școala noastră.Prin astfel de proiecte, Erasmus+ continuă să joace un rol esențial în creșterea calității educației și în consolidarea unor legături culturale între țările participante”, a declarat coordonatorul de proiect,  Berbeneciuc Nicoleta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul Erasmus+ aduce idei inovative în învățământul rădăuțean.
 Vizualizări articol: 822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul Erasmus+ aduce idei inovative în învățământul rădăuțean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei