Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
 
miercuri, 13 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 215 (8439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3851 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Incluziunea – educație, cultură, sănătate socială

Din experiența unui curs în cadrul programului Erasmus+ derulat de Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava

Incluziunea în spațiul şcolii este o temă relevantă pentru orice profesor ce se doreşte a fi un facilitator pentru integrarea elevilor atât în comunitatea şcolară, cât şi în cea socială.

În contextul actual, cursul ”Education Equity- Inclusive Education”, în cadrul unui program Erasmus+, la care a participat un grup de șase cadre didactice ale Școlii Gimnaziale ”Ion Creangă” Suceava, a fost o reală oportunitate de învățare a unor metode practice de incluziune a elevilor în mediul şcolar. Cursul s-a desfășurat la Paris, în perioada 01-07.05.2023 și a fost susținut de formatori din cadrul Educademy Prague. La curs au participat și nouă profesori din Turcia.

Temele abordate de suportul de curs au fost interesante:Principiile incluziunii,Prejudecăți și etichetarea persoanelor, Elevii cu risc de excludere, Activități de team building. Cursul a constat într-o optimă combinație între activități teoretice și practice. Incluziunea copiilor cu deficiențe de învățare, respectarea diferențelor culturale, religioase, factorii decisivi pentru combaterea bullying-ului, evitarea etichetărilor, intoleranței, prejudecăților, stereotipurilor au fost subiecte analizate prin abordări concrete.

Din opiniile colegilor participanți la curs:

Profesor Gabriela Aungurencei: „ Experiența acestei mobilități este pozitivă.Sunt profesor de educație socială și tematica abordată de curs face parte din curriculumul disciplinei. Subiecte precum: “cultură și diversitate culturală”, “valori și principii ale societății interculturale”, le abordez cu cei peste 100 de elevi pe care îi am la acest nivel. Așa că acest curs mi s-a potrivit foarte bine”.

Profesor Loredana Paşcan: “Experiența pariziană va rămâne, pentru mine, reperul optim al unei formări profesionale în care calitatea a fost un subînțeles cotidian. Diversitatea şi compatibilitatea au fost definitorii pentru grupul nostru, modelat de abilitățile speciale în comunicare ale unei formatoare autentice. Îndemnuri precum: „You are one of us!”, „We are all together!”, „Inclusion is an act, is not a fact!” care ne-au fost adresate nouă, participanților la curs, s-au regăsit şi în tipul nostru de interacțiune cu elevii în clase.”

Profesor Mircea Romașcan: ”Un mare câștig al acestui proiect îl reprezintă interacțiunea cu profesori din alte țări europene, ce au culturi diferite. Apoi, aș evidenția înțelegerea mai aprofundată a modului de acțiune a excluziunii, a segregării și identificarea de soluții în acest sens”.

Profesor Lavinia Andoni: “Acest curs mi-a permis familiarizarea cu instrumente și tehnici pentru includerea tuturor elevilor. Am apreciat tehnicile de cultivare a inteligenței emoționale pentru a îmbunătăți acceptarea, exersarea unor activități care să promoveze vocea tuturor elevilor în sala de clasă”.

Profesor Elena Roboschi: “A fost o experiență de formare unică. Activitățile interactive cu cei nouă profesori din Turcia au generat multe exemple de bune practici, utile în comunicarea cu elevii.”

Profesor Marian Guzu: “Pentru mine, cursul a fost un prilej de a înțelege mecanismele psihologice care definesc incluziunea, pentru a nu exista un decalaj între cultură, educație şi sănătate socială. În mediul şcolar, incluziunea înseamnă a identifica diversele căi prin care elevii pot dezvolta tipuri de interacțiune care să le crească stima de sine.”

Așadar, a fost un curs util şi un veritabil stimulent intelectual prin tematica abordată, cea a incluziunii într-o lume a diversității culturale.

Profesor Gabriela Aungurencei, Profesor Loredana Paşcan

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din experiența unui curs în cadrul programului Erasmus+ derulat de Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava.
 Vizualizări articol: 1853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din experiența unui curs în cadrul programului Erasmus+ derulat de Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei