Luna decembrie a fost o lună plină cu activități la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, sub coordonarea directoarelor Delia Irimia și Camelia Hreban. Concursuri, spectacole în spiritul sărbătorilor de iarnă, activități caritabile și cercuri metodice au împlinit oamenii prin frumusețe, implicare, dăruire, tradiție, surprinse de către inginer de sistem Bogdan Ghivnici și de elevii Mario Croitor și Răzvan Lala.
La începutul lunii, elevii din clasa a XII-a au vizitat laboratoarele Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prezentându-li-se condițiile unei cariere în domeniul tehnic prin cursurile universității locale.
Pe 6 decembrie 2022, liceul a fost gazda unui Atelier educațional organizat de către echipa Saint-Gobain Construction Products România, parte a Grupului Saint-Gobain – lider mondial în domeniul soluțiilor ușoare și sustenabile pentru construcții.
Cercurile metodice au continuat seria evenimentelor deosebite desfășurate în cadrul liceului. Trei zile ca-n povești – 7, 8 și 9 decembrie – au conturat activități diverse și generoase din punct de vedere al conținuturilor și al numărului de elevi antrenați. Cercul de limba franceză a fost primul din această serie fraternă, deschizându-se cu activitatea „L'utilisation du tableau numérique interactif en classe de FLE”, coordonată de către prof. Raluca Elena Colțuneac.
Webinarul „Les outils numériques de CLE International”, moderat de către Annick Hatterer – formator, profesor și delegat pedagogic al Editurii CLE International –, a evidențiat beneficiile utilizării manualului digitalla limbafranceză, dăruindu-se o lună de accesare gratuită tuturor profesorilor. Prof. Cristina Vorniceanu a creat partea estetică a activității, susținând noutățile, resursele și activitățile propuse de către ghidurile metodologice ale limbii franceze, insistând pe latura pragmatic-educativă a acestora.
Fratele mijlociu al cercurilor a avut drept temă „Proiectarea didactică – instrument unitar de lucru pentru profesori în predarea-învățarea-evaluarea geografiei”, liceul nostru, prin profesor Tiberiu Ambrozie, coordonând activitatea împreună cu Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei”, reprezentat de către profesor Marcel Puha.În acest sens, lecția demonstrativă„Despăduririle și deșertificarea”, susținută de către profesor Marcel Puha, a fost complinită de diseminarea proiectului extrașcolar „Ardeal, Maramureș, Bucovina – vetre de cultură și civilizație românească”, coordonat și implementat de către profesor Tiberiu Ambrozie. Activitatea a continuat cu un workshop cu tematica „Turism cultural și istoric”, încheindu-se în spiritul Crăciunului, printr-un concert de colinde susținut de către elevii Seminarului Teologic.
Mezinul cercurilor a fost cel de limba și literatura română, cu o temă generoasă și ofertantă: „Adaptarea programelor școlare de limba și literatura română la situații particulare specifice unităților de învățământ liceal”, permițându-ne întregirea lecției demonstrative „Tren de plăcere”, de Ion Luca Caragiale, la modulul „Familia” – pornind de la schema inteligențelor multiple, conform schemei lui Gardner –, cu o ecranizare a unei secvențe din operă, realizată de către elevii liceului, într-o viziune proprie, adaptând mecanica absurdului textual la matricea lumii iterate la nesfârșit, chiar și dincolo de tipar, sub coordonarea prof. Camelia Hreban și Angelica Fărmuș. Colindele interpretate de către elevul Cosmin Cîrcu, în costum tradițional străvechi, au păstrat conectarea cu lumea ritualurilor magice, sacre.
Acest triptic de acțiuni au continuat cu activități derulate în paralel, complinindu-se. Concursul „Spiritul Crăciunului în clasa mea” a fost așteptat cu emoție și cu nerăbdare de către elevi, premiindu-se creativitatea, ineditul împodobirii bradului, unicitatea ornării clasei, frumusețea produselor specifice și a colindelor care au conturat atmosfera de sărbătoare creștină. Bucuria de a participa și la activități care lasă mai mult loc sufletului i-a determinat să colaboreze și la realizarea celei de-a zecea ediții a Târgului de Crăciun din cadrul liceului, desfășurat în perioada 15-20 decembrie 2022. A fost o poveste a sărbătorilor de iarnă, cu produse realizate de către elevii liceului și cumpărate, simbolic, de către profesori și elevi. Elevi ai liceului au primit cadouri, din banii donați.
De asemenea, elevii și profesorii au participat la prima ediția a campaniei „reINVENTEAZĂ magia Crăciunului ÎMPREUNĂ cu Jezza”, cu haine și bani, prin coordonarea psih. Florentina Vlad,precum și la tradiționala campanie desfășurată de către Asociația Institutul Bucovina – „Cadoul din Cutia de Pantofi”, fericindu-i și pe alții din sufletul lor bogat și împlinit, sub coordonarea prof. Roxana Agapi și Iustina Ciobanu.
Luna decembrie s-a încheiat cu tradiționalul festival-concurs „Colindul, o parte din suflet”, aflat la ediția a VII-a, sub coordonarea preotului-profesor Teodor Mera și a prof. Ionuț Nestor, prezentat de către elevele Nicoleta Hreniuc și Francesca Burdujoc, întâmpinând nașterea Domnului cu colinde, cu dansuri tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă, cu covrigei și dulciuri, împreună cu partenerii noștri – școlile gimnaziale din Udești, Bosanci, Moara Nica, Școala Nr. 1 Suceava, Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, asociația EUROACTIV Suceava și grupul EVERY DAY.