Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 153 (8070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9747 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6036 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Elevi și profesori din Lituania, Grecia, Portugalia, Slovacia și Turcia la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, într-o experiență de mobilitate Erasmus+, în cadrul proiectului „Let's go to learn outside !”

În perioada 27 iunie - 1 iulie 2022, elevi și profesori dinLituania, Grecia, Portugalia, Slovacia și Turcia au participat la mobilitatea C5 Science outdoors, la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, în cadrul unui parteneriat strategic între școli din țările menționate, sub egida proiectului Erasmus+, Key action 2, Strategic partneships for schools onlyLet's go to learn outside!2019-1-LT01-KA229-060466­_2, coordonat de doamna prof. înv. primar Mazilu Mirela. Schimbul de experiență a avut ca scop dezvoltarea și implementarea unor tehnici și instrumente de educație în aer liber atât pentru profesori cât și pentru elevi, pentru a dezvolta abilitățile de cooperare, colaborare în cadrul activităților desfășurate, cu teme diverse din cadrul geografiei, astronomiei, biologiei, chimiei, istoriei, pentru a stimula creativitatea și inventivitatea  și totodată  pentru a îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba engleză.

În prima zi a mobilității, grupul a participat la ceremonia de deschidere, care a debutat cumesajele de bun venit ale doamnei director prof. Bobric Petronela și ale doamnei director adjunct prof. dr. Ciupu Mariana-Vica. La eveniment au participat și invitați speciali: consilier superior Anca Ionce de la Agenția de Protecție a Mediului Suceava și lector univ. dr. George Cheia care au subliniat importanța acestui proiect și misiunea lor în cadrul acestuia ca și parteneri.  După deschidere, fiecare țară parteneră a prezentat un PPT cu particularități ale reliefului, ale climei, ale monumentelor naturale și istorice. Toți participanții, sub directa îndrumare a d-nei prof. Mazilu Mirela, au fost așteptați  la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava unde au fost întâmpinați de către decanul Facultății de Silvicultură, prof. Ciprian Palaghianu, care a oferit cadou broșura cu „Povestea seminței de stejar”. Activitățile au continuat cu atelierul de microscopie biometrică „Modul în care poluarea afectează copacii” și cu vizitarea a două obiective ecologice din cadrul universității: „Acoperișul verde” și „Campusul verde”.

În a doua parte a zilei, împreună cu cadre didactice din școală, consilier școlar prof. Ramona Întorsură și  prof. de istorie Liviu Irimia, alături de elevi ai școlii au descoperit orașul Suceava din punct de vedere istoric, cultural și religios, participând la jocul „Vânătoarea de comori”. Împărțiți în patru echipe, îndrumați de elevii Școlii Gimnaziale nr. 4, au descoperit obiectivele indicate în formularele Google, unde au încărcat fotografii ca dovadă a îndeplinirii misiunii. După vizita la Mănăstirea Ortodoxă „Sfântul Iona cel Nou de la Suceava”, ziua s-a încheiat cu Seara Populară Românească la Muzeul Satului Bucovinean (sincere mulțumiri domnului director general Emil Ursu de la Muzeul Național al Bucovinei), unde au fost invitați domnul Călin Brătianu și Ansamblul Studențesc „Arcanul” USV, iar împreună cu părinții elevilor implicați în proiectele Erasmus s-a organizat o cină cu o diversitate de mâncăruri tradiționale.

Marți - 28 iunie, a fost o zi dedicată expediției în natură, a observațiilor meteorologice și bio - geografice în punctele: Pasul Mestecăniș, Rezervația Naturală Tinovu Mare – Poiana Stampei, stațiunea Vatra Dornei cu izvoare minerale, Masivul Rarău. Pe traseu, explicațiile și informațiile științifice au fost oferite de către doamna profesoară de biologie Maria Chidoveț, domnul profesor de geografie Nistor Bogdan și două cadre universitare, parteneri ai proiectului, cu specializare în geologie și geomorfologie lector univ.dr. Francisca Chiriloaei și cu specializare în limba engleză lector univ. dr. Maria Emandi de la Departamentul de Geografie din cadrul Universității „Ștefan cel Mare‟ Suceava. Elevii și profesorii au fost implicați în diverse activități și jocuri de învățare în natură,propuse de către doamna profesoară de biologie, care mai de care mai atractive și care au stimulat curiozitatea și interesul acestora.

Miercuri – 29 iunie, a fost o zi a excursiei dedicată studiului în natură, o continuare a zilei de marți. În această zi s-a dorit vizitarea unor obiective turistice de interes geografic, peisagistic, cultural, istoric și religios: Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Lacul Bicaz, Mănăstirea Neamț, Rezervația de zimbri Vânători Neamț. Pe parcursul excursiei observațiile, explicațiile și informațiile au fost oferite de către profesorii de biologie și geografie ca și în ziua precedentă, iar elevii au fost implicați în activități de recunoaștere și învățare în natură. Studenții țărilor partenere împreună cu profesorii au prezentat proiecte științifice interesante abordând teme variate, de la orientare în teren, fizică, reacții chimice, măsurarea înălțimii copacilor cu ajutorul unui echer, etc.

Joi – 30 iunie, împreună cu reprezentanți ai Facultății de Geografie a Universității Suceava, au fost vizitate următoarele obiective de interes științific: Stația Meteorologică Suceava, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava (unde ne-au arătat cum se determină calitatea apei), Observatorul Astronomic, Cetatea Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean și Hanul Domnesc. În cadrul activităților desfășurate, informațiile, explicațiile și observațiile au fost oferite de către doamna coordonator Mazilu Mirela, domnul profesor Nistor Bogdan, doamna consilier școlar Ramona Întorsură și domnul profesor Liviu Irimia. Seara s-a încheiat cu o ceremonie de închidere, acordarea diplomelor și certificatelor de participare, urmată de cina festivă.  La aceste activități au participat ca și în celelalte zile elevi ai Școlii Gimnaziale nr 4. Suceava, elevi care s-au implicat activ, au interacționat, cooperat și colaborat cu elevii celorlalte țări partenere.

Vineri -1 iulie, studenți și elevii au fost implicați într-un proiect științific foarte frumos și interactiv,intitulat „Hotelul Insectelor”, propus de către doamna profesoară de biologie Maria Chidoveț, împreună cu doamna profesoară doctor Mariana - Vica Ciupu, doamna profesoară Claudia Țuca și elevii Școlii Gimnaziale nr. 4 Suceava.

Această experiență Erasmus+, prin activitățile desfășurate în aer liber, în natură și nu numai, a reușit să crească gradul curiozitate al elevilor, să stimuleze interesul și gândirea critică, să spargă barierele comunicării, prin folosirea limbii engleze la un nivel avansat între elevi și profesori. Acest proiect Erasmus a reprezentat un câștig pentru toți cei implicați din toate punctele de vedere: științific, intercultural și social.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi și profesori din Lituania, Grecia, Portugalia, Slovacia și Turcia la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, într-o experiență de mobilitate Erasmus+, în cadrul proiectului „Let's go to learn outside !”.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi și profesori din Lituania, Grecia, Portugalia, Slovacia și Turcia la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, într-o experiență de mobilitate Erasmus+, în cadrul proiectului „Let's go to learn outside !”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei