Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 145 (7146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7307 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Parents & Teachers: Building Bridges” – mobilitate Erasmus+ pentru profesorii de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava

La Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava se află în derulare, începând cu anul şcolar 2018-2019, proiectul „Împreună împotriva absenteismului”, finanţat prin programul Erasmus+, acţiunea cheie KA1. Proiectul include şase mobilităţi în cadrul cărora 17 cadre didactice urmăresc îmbunătăţirea metodelor de predare şi a competenţelor de comunicare prin activităţi de formare ce vizează însuşirea şi adaptarea în cadrul instituţiei noastre, a practicilor aplicate de instituţii şcolare europene, privind reducerea absenteismului şi a abandonului şcolar.

Cea de-a treia mobilitate Parents & Teachers: Building  Bridges” s-a desfăşurat în Spania, Sevilia, în perioada 13-17 mai 2019, furnizorul de curs fiind IDevelop Teacher Training. Din partea Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava au participat profesorii: Mirela Alina Crăciun, Mihaela Laura Gula şi Loredana Marilena Irimiciuc. 

Prima zi de curs a fost rezervată activităţilor introductive şi de cunoaştere reciprocă a membrilor grupului. Activităţile formative au constat în prezentarea făcută de fiecare participant, din cei 16 cursanţi proveniţi din Ţara Galilor, Polonia, Serbia şi România. Metodele folosite în cadrul activităţii au avut menirea de a destinde atmosfera şi de a pregăti echipa pentru activităţile ce au urmat. S-au folosit tehnici inedite precum: sesiune bio-dance (folosirea limbajului corporal pentru interrelaţionare pozitivă), tehnici yoga, tehnici moderne de eliberare şi echilibrare emoţională prin neuroprogramare lingvistică.

A doua ziau avut loc activităţi utile din perspectiva interacţionării cu ceilalţi participanţi şi cu formatorul cursului Ana Aurora Carrasco. Materialele prezentate au fost folosite şi ca suport pentru metodele interactive unde s-a prezentat fişa individuală de analiză a comportamentului elevului şi s-au exemplificat terapii de interrelaţionare cu anumite tipologii de părinţi, metode de modificare a percepţiei părinţilor despre rolul profesorului în relaţia cu elevul şi s-au stabilit soluţii pentru îndepărtarea stereotipurilor şi a prejudecăţilor.

În cea de-a treia zi domeniile tematice abordate au fost legate de comportamente agresive, violenţa, sănătatea în profesia didactică, relaţia profesor-părinte, implicarea părinţilor şi elevilor în educaţia copiilor şi tinerilor, metode de comunicare nonviolentă, tehnici de comunicare asertivă, verbală şi nonverbală.

În următoarea zi activităţile au vizat identificarea nevoilor, a sentimentelor şi a aşteptărilor în procesul de construire a relaţiei cu părinţii. S-au exemplificat o serie de exerciţii de ascultare activă, utile în comunicarea cu părinţii, printre care şi analiza S.W.O.T. ca punct de plecare în abordarea relaţiei profesor-părinte.  

Ultima zi de curs a fost dedicată prezentării portofoliului individual, o valorificare a ceea ce am învăţat în cele 40 de ore de curs. La finalul cursului s-au prezentat rezultatelor workshopului şi a avut loc feedback-ul şi festivitatea de înmânare a certificatelor de participare la mobilitate.

Prin participarea la acest curs de formare Erasmus+ principalele rezultate aşteptate şi impactul în cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava vizează achiziţionarea şi dezvoltarea de competenţe care vor îmbunătăţi considerabil relaţia elev-profesor-părinte, aspect ce are drept scop final reducerea absenteismului şi a abandonului şcolar. De asemenea, prin contactele stabilite cu ocazia acestui curs am creat premisele derulării unor viitoare proiecte ce implică şi noi parteneriate.

Articol realizat de întreaga echipă participantă la mobilitate

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Parents & Teachers: Building Bridges” – mobilitate Erasmus+ pentru profesorii de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.
 Vizualizări articol: 2651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Parents & Teachers: Building Bridges” – mobilitate Erasmus+ pentru profesorii de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei