miercuri, 28 dec 2016 - Anul XXI, nr. 300 (6413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Abordări europene ale educaţiei

În Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc implementarea proiectului european Erasmus+ în anul şcolar 2016-2017 îmbracă forme noi şi diverse. Astfel, pentru prima oară în cadrul acestui demers, în colegiu se derulează una dintre mobilităţile medii ale proiectului prin care două eleve din Polonia se pregătesc timp de o lună alături de elevii „ştefanişti”. Andgelika Petroll şi Nicole Malecka sunt deja integrate în programul orar al instituţiei, iar în baza unui acord de învăţare cu şcoala parteneră din Gdansk participă la orele de curs şi la activităţile extracurriculare.

Pe timpul mobilităţii, experienţele împărtăşite de elevii români şi polonezi sunt tributare temei centrale a proiectului: conştientizarea interdependenţei dintre echilibrul mental şi echilibrul fizic şi a consecinţelor ce decurg din această legătură. Printre activităţile de proiect se numără realizarea unui documentar despre viaţa de adolescent, prezentarea obiceiurilor alimentare ale adolescenţilor şi realizarea unui ghid pentru o alimentaţie sănătoasă, exersarea unor tehnici de relaxare şi activităţi sportive.

Promovarea şi dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei au fost abordate şi în cadrul unei alte activităţi, desfăşurată la începutul lunii octombrie, în Italia. Reuniunea transnaţională de la Casalmaggiore s-a adresat coordonatorilor de proiect şi managerilor instituţiilor şcolare din Italia, Franţa, Anglia, Spania, Portugalia, Polonia şi România. În cadrul întâlnirii fiecare ţară participantă a prezentat activităţile derulate şi modul de diseminare a acestora, produsele şi rezultatele obţinute, precum şi feed-back-ul reflectat prin aplicarea chestionarelor de satisfacţie. Cu acelaşi prilej, s-a stabilit că în anul 2017 Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” va găzdui un congres şi o activitate de învăţare, iar elevii câmpulungeni vor participa la două acţiuni de acest tip în Anglia şi Franţa.

Prof. Monica Buculei

Prof. Mădălina Duminică

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abordări europene ale educaţiei.
 Vizualizări articol: 1606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Abordări europene ale educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Coltul cititorului

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei