Încă din perioada când eram elev de liceu, l-am apreciat pe domnul profesor de fizică Constantin Popa de la Liceul „Nicu Gane" din Fălticeni, datorită acţiunilor didactice pe care le făcea. Bunăoară, domnia sa a înfiinţat primul laborator de fizică din existenţa liceului, la parterul şcolii şi, ulterior, a mai înfiinţat alte două la etajul clădirii şi apoi, la subsolul acesteia. Aceste ultime două laboratoare au fost dotate cu mobilier nou, adus de la o fabrică de mobilă din Rădăuţi, iar aparatura de fizică de la Întreprinderea de Material Didactic din Bucureşti.
În anul şcolar 1972-1973, domnul profesor înfiinţează prima clasă de fizică din liceu şi din judeţul Suceava, cu elevi selecţionaţi din liceele Dolhasca, Liteni, Drăguşeni, Boroaia şi Fălticeni.
Eminentul domn profesor Constantin Popa şi-a trecut cu succes toate gradele didactice din învăţământ. A fost cooptat de Inspectoratul Şcolar Suceava ca metodist la obiectul fizică, efectuând numeroase inspecţii speciale profesorilor din judeţ, care apoi îşi susţineau examenele de grad didactic în învăţământ. I s-a încredinţat funcţia de şef de catedră, de conducător de cerc pedagogic al profesorilor de fizică din Fălticeni şi din judeţ. A fost numit preşedinte în diferite comisii de admitere în licee şi de bacalaureat ale absolvenţilor de liceu, a fost cooptat profesor examinator în comisiile de fixare pe posturi ale profesorilor de fizică în şcolile gimnaziale şi liceale din judeţul Suceava.
A scris cărţile: „Îndrumător metodic în rezolvarea problemelor de fizică la nivel liceal" şi „Compendiu de fizică la nivel preuniversitar”, donându-le foştilor elevi, unor profesori din liceele din judeţ, precum şi majorităţii bibliotecilor liceale. A propus probleme de fizică la olimpiadele de fizică. A participat şi susţinut diferite materiale de fizică în cadrul simpozioanelor desfăşurate la Suceava, Iaşi, Sibiu şi Bucureşti.
Pentru activităţile didactice i s-au conferit distincţii onorifice, diplome de excelenţă din partea Direcţiunii liceului, ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi Ministerului Învăţământului, iar Consiliul Local Fălticeni i-a acordat „ Diploma de cetăţean de onoare" al oraşului.
Prin numeroasele activităţi didactice, în cei 33 de ani în învăţământ, se poate afirma că domnia sa şi-a adus o contribuţie însemnată la dezvoltarea învăţământului românesc.
Prof. Dandu Steciuc