Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2016 - Anul XXI, nr. 2 (6115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inovaţie în educaţie. În ţara lalelelor şi a morilor de vânt

Colectivul Şcolii Gimnaziale "Petru Comarnescu" din Gura Humorului s-a implicat în Proiectul de mobilitate în domeniul educaţiei şcolare Erasmus+ KA1 ,,Lume nouă, viaţă nouă''. Coordonatorul proiectului este o remarcabilă profesoară de limba engleză, Simona Varvaroi.

 În perioada 12-18 iulie 2015, echipa de mobilitate formată din prof. Daniela-Iulia Moţoc, prof. înv. primar Loredana Mihăilescu şi prof. înv. primar Eleonora Bartoş a participat la un curs de formare în oraşul Assen - Olanda. Programul cursului ,,Creativity in teaching and learning by using ICT'' s-a materializat în ore de curs, workshopuri, exemple de bune practici şi vizite.

Cursanţii care au luat parte la această mobilitate au fost din România, Spania, Polonia şi Portugalia. Fiecare a lucrat pe laptopuri individuale, unde s-au utilizat exerciţii de grup şi aplicaţii pe situaţii concrete. Am participat la un curs de limba engleză tot prin intermediul proiectului ,,Lume nouă, viaţă nouă'', deoarece cursul s-a desfăşurat în limba engleză. Această mobilitate ne-a oferit oportunitatea de a descoperi metode noi de aplicat la clasă, cunoştinţele fiind mai accesibile şi mai atractive pentru elevi.

În timpul programului, am vizitat Colegiul ,,Drenthe'' din Assen, unde am descoperit informaţii despre sistemul de învăţământ din Olanda. Olandezii consideră că elevul absent nu poate fi instruit, deci este un pericol pentru societate. Deviza colegiului ,,Drenthe'' este ,,doar bună educaţie''. Împreună cu directorul unităţii, Mr. Jan-Paul Pietersma, am vizitat săli de practică în multe domenii, săli de clasă, sala de festivităţi, sala de mese şi bucătăria unde elevii pregăteau meniurile împreună cu specialiştii. La finalul vizitei am discutat despre modificările ce pot genera schimbări în învăţământ la nivel european.

Prima întâlnire cu participanţii s-a soldat cu o seară tradiţională, ce a avut ca scop prezentarea şcolii noastre şi a sistemului de învăţământ românesc, produse culinare tradiţionale din Bucovina, cântece bucovinene interpretate chiar de noi, îmbrăcate în costume naţionale. Aceste momente încărcate de emoţii au fost preţuite atât de stafful Organizaţiei ,,Quarter Mediation'', cât şi de grupul ,,Bambi'' din care am făcut parte. Reprezentanţii şcolilor participante din Spania, Polonia şi Portugalia au făcut prezentările. Am descoperit cum reuşesc ei să se impună la nivel european, ce greutăţi întâmpină şi cum le pot rezolva. Spaniolii se ghidează după sloganul ,,Educaţi copiii, dar nu este necesar să-i forţaţi!''

Am vizitat cea mai mare şi cea mai modernă bibliotecă din Olanda cu sediul în Assen. Tehnologia avansată, secţiile dispuse pe vârste, mesele inteligente şi ecranele magnetice au fost o adevărată încântare pentru toţi.

În timpul vizitei Fortăreţei ,,Bourtange'' (1585-1851), a fost aplicată metoda ,,Glogster''. Această fortăreaţă există şi astăzi, este locuită şi impresionează prim morile de vânt, clădiri, turnuri, alei şi sistemul de apărare. Această metodă poate fi folosită şi de noi în studiul obiectivelor religioase din judeţ şi din ţară.

La arhiva ,,Drense” ne-au fost prezentate exemple de bune practici folosind ICT ,,Operaţiunea Sigismund'' - un joc interdisciplinar de geografie, istorie şi alte ştiinţe.

Am vizitat obiective culturale şi religioase în oraşele Assen şi Groningen, ce ne-au impresionat prin faptul că edificiile erau perfect conservate şi apreciate.

Participarea la proiectul Erasmus+ ,,Lume nouă, viaţă nouă” a dus la crearea grupului ,,Bambi”, coordonat de Cristina, Andrei şi Tim Stefan. Aceşti oameni minunaţi ne-au sprijinit, ne-au înţeles şi ne-au explicat totul cu mare răbdare.

În această activitate de formare am cunoscut persoane deosebite, am colaborat frumos, am învăţat multe, am descoperit locuri, culturi şi civilizaţii impresionante. Toate acestea ne vor face să vedem lumea altfel, să ne schimbăm mentalitatea şi să aducem ceva nou în educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inovaţie în educaţie. În ţara lalelelor şi a morilor de vânt.
 Vizualizări articol: 1891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Inovaţie în educaţie. În ţara lalelelor şi a morilor de vânt5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare acrișoare Pot fi o gustare rapidă, de ronțăit la televizor sau, alături de o garnitură de orez, devin un fel de bază sățios și apetisant.Avem nevoie de:500 garipi de pui, o lingură amidon, o ceapă mică, 3 căței usturoi, o linguriță ghimbir proaspăt ras, 3- 5... Citeşte