vineri, 15 mai 2015 - Anul XX, nr. 110 (5922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Festivalul Luminii

Cercetaşii suceveni vă invită sâmbătă, 16 mai, la cea de-a III-a ediţie a Festivalului Luminii. Evenimentul va avea loc între orele 17.00-23.00, pe esplanada Casei de Cultură din centrul Sucevei. În cadrul festivalului se vor organiza diferite ateliere, tir cu arcul, jocuri de îndemânare, întâlnire oarbă cu o carte, reciclare creativă.

Odată cu lăsarea întunericului, după ce gulguţele (cutiuţele din hârtie) vor fi aşezate şi aprinse pe aleile pietonale, atmosfera de vis va fi completată şi în acest an de reprezentaţia trupei Ordinul Solomonarilor, care va oferi un spectacol cu jonglerii cu foc.

Festivalul Luminii este un eveniment naţional sincron, organizat anual de membrii Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” şi tinerii voluntari locali. În acest sens, festivalul ajunge la cea de-a XI-a ediţie, fiind organizat în 27 de locaţii din ţară, pe toată durata lunii mai. Totodată, anul 2015 marchează prima ediţie a Festivalului Luminii în afara graniţelor ţării, ajungând astfel să fie organizat în premieră în Cehia.

Ideea festivalului este de a descoperi frumuseţea lucrurilor mărunte, acesta fiind şi sloganul Festivalului Luminii. Prin această activitate, cercetaşii încearcă să ofere zâmbete şi speranţă oamenilor.

Întregul concept a pornit în anul 2004 de la un grup de tineri cercetaşi din Cluj, care au vrut să le reamintească oamenilor de bucuria de a trăi. Astfel, ei au realizat prima ediţie a festivalului, intitulat pe atunci „Seara Viselor Împlinite”, când clujenii prezenţi au aşezat pe lacul din Parcul Central aproximativ 200 de gulguţe. De atunci, festivalul a continuat în fiecare an cu denumirea de Festivalul Luminii, iar din 2008 a devenit eveniment naţional.

Festivalul Luminii înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, jonglerii, fotografii, desene, artă şi oameni. Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitaţiei zilnice urbane, şi de a face oameni să contribuie cu mic, cu mare la valorificarea timpului, a lucrurilor importante şi a celor minore din viaţă, sau măcar la o variantă extrem de originală de artă şi relaxare.

Pentru noi, cercetaşii, Festivalul Luminii este unul din modurile prin care putem să dăm ceva înapoi comunităţii pentru sprijinul pe care ni-l oferă constant.

 

Adina Popinceanu, organizator Festivalul Luminii

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Luminii.
 Vizualizări articol: 1560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Luminii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu bulion a Sorinei Ai trebuință de:pentru foi: 800 g faina, 300 ml ulei, 300 ml suc de rosii, 300 g zahar praf, un plic praf de copt.pentru crema: o jumatate litru lapte, 60 g faina, 200 g zahar pudra, doua linguri zeama de lamaie, 250 g unt.apoi o jumatate de borcan... Citeşte