Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 27 mar 2015 - Anul XX, nr. 71 (5883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Cercul pedagogic al responsabililor parteneriatului şcoală-familie, la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava

La Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava a avut loc vineri, 20 martie 2015, Cercul pedagogic al responsabililor parteneriatului şcoală-familie, cu tema „Parteneriat educaţional”. La activitate au participat cadre didactice responsabile de acest compartiment, din municipiu şi judeţ, sub coordonarea doamnei inspector şcolar pentru educaţie permanentă, profesor Tatiana Vîntur, şi a doamnei prof. Mihai Gabriela.

În plenul activităţii, alături de profesori, au fost şi reprezentanţi ai părinţilor. Aceştia au fost implicaţi ca participanţi sau colaboratori la activităţile copiilor şi cadrelor didactice, respectiv: prof. dr. Serdenciuc Nadia - Universitatea „Ştefan cel Mare”, juristul Ursan Sorin - CEC Bank, Netedu Carmen - ONCR, Lazăr Virginia - Primăria Suceava, prof. logoped Crîşmariu Emilia - CJRAE, Spiridon Viorel - asociat firmă şi  membru în Consiliul Reprezentativ al Părinţilor, Motoveleţ Elena - consilier la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, prof. Zup Daniela – Casa Corpului Didactic, Frenţescu Laura - asistent medical, Ungureanu Lucian - locotenent colonel la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, prof. Moroşanu Loredana Vasilica, prof. Larionescu Corina şi psih. dr. Liliana Bujor de la Centrul de Consiliere şi Orientarea în Carieră USV.

Coordonatorul de programe şi proiecte educative, dna prof. Greta Airinei, a declarat că la activităţi au participat, în total, 51 de părinţi. Acest context de parteneriat educaţional a permis crearea unui spaţiu inedit de interacţiune socială, de exersare practică a abilităţilor de comunicare emoţională a părinţilor cu propriii copii, dar şi cu alţii de aceeaşi vârstă, de descoperire de către elevi a unor modele pentru o carieră de succes, analizându-i pe propriii părinţi sau pe cei ai colegilor, de necesitatea  construirii unor reţele de sprijin pentru rezolvarea de probleme, exersarea unor  metode de relaxare, de încărcare cu energie şi bună dispoziţie. Activităţile sunt un punct de pornire din care elevii şi părinţii pot realiza importanţa cunoaşterii reciproce, a comunicării şi a iubirii necondiţionate.

Programul activităţilor a început cu o prezentare a unităţii de învăţământ realizată de director prof. Sima Carmen, apoi a urmat o scurtă dezbatere pe tema „Parteneriatului educaţional”, propusă de dna inspector prof. Tatiana Vîntur. În continuare, Airinei Greta a făcut o trecere în revistă a principalelor activităţi educative ale şcolii şi a fost surprins rolul important al Asociaţiei părinţilor „Pro Educaţie”, prima asociaţie de acest gen înfiinţată în 2007, de către prof. Vartolomei Lăcrămioara şi prof. Movileanu Lenuţa.

Activităţile demonstrative ale parteneriatului şcoală-familie au fost: „Laboratorul de joacă”, susţinut de prof. Nadia Serdenciuc, şi psiholog Liliana Bujor, „Cercetaş la orice vârstă” - Carmen Netedu, „O zi de primăvară împreună” - prof. Oana Strejac şi „Părinţii noştri - modele pentru o carieră de succes” - prof. Magdalena Rangu şi consilier psihopedagogic Camelia Solovăstru.

Activităţile cercului s-au încheiat cu două ateliere de lucru pentru profesori, realizate de prof. logoped Emilia Crîşmariu şi consilier psihopedagogic Camelia Solovăstru.

Experienţele cadrelor didactice au fost împărtăşite într-un caiet metodic „Barometrul reuşitei şcolare”, Nr. 7/ An III,  Editura George Tofan Suceava, coordonat de inspector şcolar prof. Tatiana Vîntur, care se va constitui într-un nou pas făcut de şcoală către comunitatea părinţilor şi a cadrelor didactice, a stabilirii unor reale parteneriate de succes, în folosul  copiilor, a formării lor ca personalităţi autonome şi creative, într-o lume dinamică, supusă unor transformări continue.

 

Prof. Airinei Greta, coordonator de programe şi proiecte educative

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercul pedagogic al responsabililor parteneriatului şcoală-familie, la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava.
 Vizualizări articol: 4190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Cercul pedagogic al responsabililor parteneriatului şcoală-familie, la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei