Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 18 nov 2015 - Anul XX, nr. 269 (6081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Muzică satanică? Pe dracu’!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vorbăria din ultimele zile despre asocierea dintre muzica rock şi satanism confirmă că ne aflăm cu vreo jumătate de secol în urma mentalităţilor mondiale. Nu putem ţine pasul cu civilizaţia. Sunt momente în care îmi vine să cred că noi suntem cam în aceeaşi minte cu jihadiştii ăia care interpretează orice aşa cum au chef şi dau replici cu dinamită.

Modul cum este percepută muzica rock s-a schimbat; şi nu de azi, de ieri. O confirmare este magnifica operă rock „Jesus Christ Superstar”, apărută în 1970, care transpune - pe acorduri moderne - ultima săptămână de viaţă a Mântuitorului, până la crucificarea lui. Compozitorul operei este Andrew Lloyd Webber, textul a fost scris de Tim Rice, rolul lui Iisus fiind interpretat de solistul vocal al formaţiei Deep Purple, Ian Gillan.

Găseşti vreo urmă de copită sau vreo împunsătură de coarne în „Jesus Christ Superstar”? Pe dracu! Dimpotrivă, opera este dumnezeiesc de frumoasă. Diavolul în persoană dacă ar asculta-o, şi-ar revizui comportamentul şi ar deveni un băiet de comitet, care îşi spune frumos rugăciunile.

„Jesus Christ Superstar” poate fi ascultată în întregime – pe comodul YouTube, de exemplu – sau pot fi degustate doar câteva cântece desprinse din întreg, cum ar fi „I don’t know how to love him” sau „Superstar”.

La început, Vaticanul a privit cu rezervă această creaţie. Ulterior însă, probabil şi ca urmare a succesului uriaş la public, a acceptat-o, sfârşind prin a o binecuvânta. Căci nu există muzică satanică sau nesatanică: există doar muzică bună şi muzică proastă, care în definitiv nici nu e muzică.  

Din 1970 până amu’, în întreaga lume, au avut loc o grămadă de reprezentaţii cu această operă. Poate că ar fi bine dacă şi operele din România ar include-o în repertoriul lor măcar ocazional. Aşa le-ar mai ridica românilor – chiar şi preoţilor - nivelul cultural şi n-ar mai emite cu atâta uşurinţă tot fel de enormităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzică satanică? Pe dracu’!.
 Vizualizări articol: 2127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
Muzică satanică? Pe dracu’!4.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de linte roșie (de post) Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai rafinat. Sub diferite versiuni, ciorba de linte roșie, simplă, ieftină și foarte hrănitoare, este mult folosită în... Citeşte