Liceul din Suceava care a deschis seria din acest an a balurilor de boboci a fost Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, care a organizat petrecerea în cinstea colegilor mai mici vineri, 11 octombrie.
Elevii și profesorii coordonatori au condus audiența în fascinantul univers al Egiptului Antic printre zei, faraoni, personaje misterioase precum Cleopatra, piramide și pisici negre.
„Magia serii a fost una de necontestat, publicul fiind plăcut impresionat atât de decorul creat cu grijă de elevi, cât și de spectacolul în sine, angrenat într-o competiție memorabilă”, a transmis prof. Dana Sofian, unul dintre profesorii organizatori.
Potrivit acesteia, protagoniștii au creat o poveste care i-a avut în centru pe prezentatorii Bianca Moroșanu și Andrei Mancaș, zeii Isis și Osiris, ajutoarele marelui zeu Ra în căutarea ultimilor regi ai Egiptului Antic.
Deliciul spectacolului a fost însuși zeul suprem, interpretat de actorul Răzvan Bănuț, care a adus o notă umoristică și inedită acestui eveniment, creându-și personajul în note comice și uimind sala cu spontaneitatea sa. Astfel, seara a fost concepută în trei părți importante: prezentarea candidaților (10 boboci și 10 boboace), momentele acestora prin care și-au expus talentul și, în final, ofrandele muritorilor din Egipt închinate marelui zeu, și anume etalarea aptitudinilor artistice ale elevilor din diferite clase.
Momente artistice
Prof. Dana Sofian a mai povestit că cele trei ore de spectacol au debutat cu elevii clasei a V-a puși în valoare de un dans tematic și apreciați de întreaga sală ca fiind „micile talente” ale școlii.
Mai departe, evenimentul a continuat cu dansurile perechilor de boboci Maria Tcaciuc și Sasha Colominschi, Ciprian Strugariu și Alexandra Savu, dar și cu interpretarea de excepție a saxofonistului Narcis Popovici.
Apoi elevele claselor a IX-a Iasmina Hermeniuc și Monica Reguș au uimit spectatorii prin dansul profesionist pe care l-au pregătit.
Boboaca Denisa Cârcu a continuat seria dansurilor incendiare, iar bobocul Matei Ioniță și eleva Daciana Latiș au delectat publicul printr-un recital la pian.
Seria dansurilor a fost reluată de candidații la titlul de regi ai Egiptului prin bobocii: Ioana Gâtman, Gabriel Buleu, Sasha Cușnir, Alissia Covaciuc, Giulia Simon, Ioana Pînzariu, Alessia Olar, Cristian Savu și Mario Blându, care au adus în atenția publicului diferite tipuri de mișcări, coregrafii, una mai inedită decât alta.
Din această parte a spectacolului, bobocii Răzvan Cîrstean și Robert Beteringhe s-au diferențiat prin momentul lor de dans și karate, iar elevul Sasha Colominschi prin stand-up-ul său.
Energia frenetică a scenei a fost animată și de ceilalți elevi ai liceului care au intervenit cu scenete specifice temei egiptene, precum: „Cleopatra la cafenea”, „Fata morgana versus Fata oază”, „Consiliul Zeilor” sau„Visul idilic al Cleopatrei”.
Spectacolul a continuat cu interpretările de muzică populară ale elevelor Lavinia Penciuc și Marta Crețu, cu dansurile elevelor Elena Ungurean, Evelina Miron, Miruna Tîrnovan, Smaranda Simion și Mălina Grădinariu, dar și cu recitalul de chitară-bas al Marei Purice.
Câștigătorii
Artista pop AMI și trupa sa au ridicat sala în picioare, reacția publicului și energia debordată de spectacolul cântăreței confirmând succesul evenimentului.
În urma deliberării juriului, câștigătorii au fost anunțați.
Astfel, titlul de Regină a Egiptului Antic a fost obținut Iasmina Hermeniuc, iar cel de Rege al Egiptului Antic a fost obținut de Mario Blîndu.
Miss Locul 2 a fost ocupat de Alessia Covalciuc și Mister Locul 2 de Cristian Savu.
Miss Locul 3 a fost ocupat de Alexandra Savu și Mister Locul 3 de Narcis Popovici.
Titlul de Miss Popularitate a fost obținut Denisa Cîrcu, iar Mister Popularitate de Răzvan Cîrstean.
Miss Dance a fost desemnată Ioana Pînzariu și Mister Dance, Sasha Colominschi.
„În final, Balul Bobocilor de la Colegiul Național de Informatică <Spiru Haret> a fost un eveniment de neuitat, plin de momente autentice, care au marcat generațiile participante. Seara a stat sub semnul autenticului, aducând nu doar elevii împreună, ci lăsând o amprentă în istoria acestui tip de evenimente”, a mai punctat prof. Dana Sofian.