Cea mai nouă generație de „ștefaniști” s-a distrat de minune împreună cu „cei mari”, la Balul Bobocilor de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, care a avut loc vineri seară, în Casa de Cultură.
La finalul unui spectacol – maraton, de aproximativ patru ore, „ștefaniștii” au desemnat-o pe cea care va fi Miss Boboc timp de un an de zile – Timeea Șutac, din clasa a 9-a D.
De aprecierea publicului și a juriului s-au bucurat și ocupantele locurilor II și III, Denisa Dumitraș, respectiv Sabina Turculeț, dar și cele două Miss-uri speciale: Miss Eleganță – Elena Istrate și Miss Popularitate – Diana Biciușcă.
În căutarea „Chipului pierdut”
Elevii „bătrânului”, dar performantului liceu ce poartă numele celui mai vestit domnitor moldovean „Ștefan cel Mare”, aflat într-o competiție deja tradițională cu liceul „Petru Rareș”, au dat startul sezonului balurilor bobocilor, cu o incursiune în viața fermecătoare a Parisului, orașul luminilor, eleganței, romantismului, dar și orașul care a găzduit povestea captivantă a pictorului Jean – Francois.
Dornic să uimească lumea cu creațiile sale, acesta caută o muză. În căutarea „chipului pierdut”, care să dea acel farmec inexprimabil tablourilor sale, el este ajutat de Madame Popescu, care îi prezintă nu una, ci 10 fete frumușele și talentate, candidatele la Miss Boboc.
Prezentarea acestora, întâmpinată cu o mulțime de aplauze și încurajări de către public, a fost urmată de o mulțime de momente artistice, unele susținute chiar de boboace, care au avut de demonstrat talentele ascunse care le fac remarcabile în fața juriului.
Scenetele comice, intercalate cu momente artistice de dans sau interpretări muzicale s-au îmbinat armonios, spre încântarea publicului, care i-a răsplătit de fiecare dată pe protagoniști cu ropote de aplauze.
Nicoleta Cozma, Timeea Șutac, Diana Botezat, Sabina Turculeț, Elena Istrate, Ionela Stepnițchi, Diana Biciușcă, Vanesa Varvaroi, Andreea Moldovan și Denisa Dumitraș, boboacele canditate la titlul de Miss, au evoluat pe scenă atât ca dansatoare în faimoasele spectacole de la Moulin Rouge, cât și în probe amuzante, de spontaneitate, unele chiar dificile: să recunoască personaje din liceu, autori ai unor citate memorabile, să recunoască obiecte fără să le vadă, să rezolve probleme matematice complexe, să vorbească după ce au inspirat dintr-un balon cu heliu, etc.
Interpreta de muzică populară Andreea Chisăliță, invitată pe scenă, să le cânte, i-a felicitat pe „ștefaniști” pentru că au realizat „un bal ce n-a văzut Parisul!”, iar talentații membri ai trupei de teatru Pi au smuls o mulțime de zâmbete și râsete cu o prezentare de modă inedită, pornită de la tematica „ce nu ne place la liceul nostru”.
Marele spectacol al boboacelor, înainte de desemnarea câștigătoarelor, a fost un moment fermecător, plin de eleganță, fetele făcându-și apariția în rochii de seară.
Spectatorii au avut ocazia să facă cunoștință și cu organizatorii evenimentului, care s-au prezentat pe scenă, iar la final au și dansat ca la cabaret... unii dintre ei... băieți... doar că din grabă au încurcat costumațiile, cu ale fetelor!
Nu se aude, nu se aude! - Șuie Paparude
Păstrând tradiția invitaților care performează în genuri muzicale rock sau alternativ, la Balul Bobocilor din acest an, invitată, a fost o trupă care în cei 13 ani de existență a ajuns destul de rar în Suceava - Șuie Paparude.
Marius Andrei Alexe, Mihai Cîmpineanu și Mihai Dobre, cei trei membri ai celei mai „Șuie” trupe din România, au făcut un spectacol pe care „ștefaniștii” l-au trăit din plin, ridicați în picioare și dansând printre scaune pe melodii precum „A fost odată ca niciodată”, „Cea mai bună zi”, „E suflet în aparat”, „Războinicul luminii” și „Nu te mai saturi de noi”. La insistențele publicului, trupa a făcut și un bis, cântând împreună cu cei din sală, mai ales că micuțul Mihai Dobre, desprins parcă din filmele cu Mister Bean sau Benny Hill, îi încuraja mereu, cu nelipsitele sale replici: „Mai tare! Nu se aude, nu se aude!”.