„Noi o scoatem la capăt” ar putea fi motto-ul Balului Bobocilor organizat joi seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”. În ciuda unor probleme tehnice, defecţiuni legate de sonorizare, de la începutul spectacolului, organizatorii au reuşit să „scoată” un spectacol bun, cu probe ale bobocilor inedite şi spectaculoase, cu momente artistice de calitate şi cu o trupă invitată, la final, Vunk, de nota zece.
Elevii de la „Info” au contrazis şi una dintre legile lui Murphy, care spune că „Un lucru început prost se termină şi mai prost”, ei dovedind că spectacolul început prost, dar nu din vina lor, s-a terminat în forţă, cu „Artificii pe tavan”, la propriu. Tema Balului de la „Spiru Haret” a fost Music Factory.
Dansul menuet
Bobocii, zece fete şi zece băieţi din clasele a IX-a, au trecut de-a lungul spectacolului prin câteva probe de concurs originale, spectaculoase, pe placul publicului din sală. Primul moment de prezentare a bobocilor a fost unul graţios, în care concurenţii, îmbrăcaţi în costume de epocă, au dansat menuet, un vechi dans francez din perioada barocă, originar din Poitou, cu mișcări moderate, în trei timpi.
După momentul menuetului, bobocii s-au retras în culise, iar prezentatorii au anunţat publicul că urmează să asculte Valsul Nr. 10 de Frederic Chopin, la pian, interpretat de o elevă a colegiului, Petra Dominique Acostachioaie. Din cauza problemelor tehnice, eleva nu a putut să interpreteze ce şi-a propus. După câteva minute de încercări nereuşite, tânăra s-a retras, în aplauzele colegilor din sală, care au înţeles situaţia.
Au urmat şi alţi elevi pe scenă, Raluca Gemanariu, Ion Crucerescu, care s-au confruntat cu aceleaşi probleme tehnice, microfonul închis..., dar care, până la urmă, au interpretat piesele muzicale anunţate.
Umor, muzică, dans
Elevii de la „Info” au prezentat în spectacol mai multe momente artistice, de umor, muzică, dans, bine realizate, după multe ore de pregătire şi inspiraţie în alegerea textelor. Fie că a fost teatru, pantomimă, dance (street dance - Ego Maniax, dans contemporan – New Generation, dans popular (Ansamblul „Suflet Bucovinean”, dans sportiv - Robert Catargiu), muzică (uşoară, jazz – Bianca Zaharia, rock – trupa Crosside, populară), scenete umoristice, toate au adunat aplauze, au binedispus şi au bucurat inimile sutelor de spectatori aflaţi în sală.
Chiar dacă spaţiul nu ne permite să-i amintim pe toţi elevii de la „Info” care au evoluat pe scenă, în diverse momente pline de umor, ei merită toată admiraţia, pentru că au reuşit să facă publicul să râdă, asta însemnând că şi-au atins scopul.
Cultură muzicală
Pentru că personajele cele mai solicitate ale balului sunt bobocii, aceştia au fost supuşi unei noi probe, proba de dans, pe muzică disco. O apariţie colorată, cu boboci purtând tricouri ciclamen, cu diferite înscrisuri, băieţii purtând peruci colorate, fetele nelipsiţii ochelari de toate culorile şi formele posibile, cu încălţăminte sport, pentru a putea să intre în atmosfera de divertisment, de dans, a anilor `70.
A fost şi momentul în care, după multă mişcare, bobocii adunaţi pe scenă au fost supuşi unei probe de cultură muzicală. Fiecare concurent a ascultat un fragment dintr-o piesă muzicală, după care a dat răspunsul corect sau nu, după cunoştinţele ... muzicale. A fost o probă funny, care a plăcut publicului.
Boboci „vedete”
Cea de-a treia probă i-a făcut pe boboci să intre în pielea unor personaje cunoscute, cu care ei cred că se identifică. Aşa am putut să-i revedem printre alţii pe Bruno Mars, Jessie J, Antonia, Corina, Andra, Sonny Flame.
Bobocii au încercat să se apropie cât mai mult de personajul îndrăgit de ei, iar dacă nu au fost unu la unu... la ţinută, înfăţişare, au compensat la atitudine.
Zece perechi de boboci, în lupta pentru titlul de Miss şi Mister Boboc (caseta)
Pentru cele mai râvnite titluri, Miss şi Mister Boboc „Spiru Haret”, s-au înscris în concurs zece perechi de boboci: Marian Claudiu Ivan şi Luiza Maria Corhan, Andrei Bran şi Diana Andreea Miron, Vladimir Fedoruk şi Maria Luiza Patraş, Adrian Gheorghe Dănilă şi Diana Luca, Constantin Rotăreanu şi Ioana Mădălina Spătar, Gheorghe Boboc şi Alexandra Gabriela Dumitriu, Andrei Alexandru Badiu şi Emilia Anamaria Raţă, Sebastian Gulei şi Valentina Cristina Voinea, Alexandru Constantin Polocoşer şi Andra Mihaela Rusan, Ciprian Sebastian Ungureanu şi Iulia Alexandra Davidescu. Prezentatorii balului au fost elevii Bianca Zaharia, Cezar Balan, Diana Ieremiciuc şi Ionuţ Şiean.
Premierea bobocilor de la „Informatică”
Titlul de Miss Boboc Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” a fost obţinut de eleva Iulia Alexandra Davidescu. Câştigătoarea balului a fost anunţată pe scenă de directorul Colegiului „Spiru Haret”, profesorul Virginel Iordache, care le-a mulţumit elevilor pentru modul cum s-au comportat pe scenă, pentru conţinutul momentelor artistice, scuzându-i, la final, pe organizatori, pentru micile nereguli legate de sonorizare de la începutul spectacolului.
Mister Boboc „Spiru Haret” a fost ales elevul Sebastian Gulei. Miss Dance a fost numită de juriu eleva Maria Luiza Patraş, iar Mister Dance a fost desemnat Alexandru Constantin Polocoşer. Titlul de Miss Popularitate i-a revenit elevei Valentina Cristina Voinea, iar cel de Mister Popularitate a fost câştigat de Gheorghe Boboc. Portalul TuşiRomania a oferit două premii, elevilor Alexandra Gabriela Dumitriu şi Sebastian Gulei.
Vunk: „Vrem o ţară ca afară”
Invitaţii serii, membrii trupei Vunk, au fost la înălţime, oferind publicului sucevean o oră de muzică bună, de distracţie, de optimism: „Vrem o ţară ca afară”.
Cornel Ilie, solistul trupei şi chitarist, alături de colegii săi, Nicu Serghea - tobe, Bogdan Crucianu – bass, Gabriel Maga – chitară, au ridicat publicul în picioare. Liderul trupei, Cornel Ilie, le-a mulţumit în repetate rânduri organizatorilor pentru că au invitat Vunk la balul lor, rugându-i pe adolescenţi să aibă grijă..., „să reparaţi ceea ce noi nu am făcut, să păstraţi Suceava, Bucovina, România ca o ţară... ca afară!”. Vunk a deschis concertul cu piesa „1000”. Au urmat „Baladă pentru o minune”, „Dau alarma!”, „Noi o scoatem la capăt”, „Scapă-mă de ea” sau „Vreau o ţară ca afară”, piesă la care a participat şi publicul – „Ca afară...”, „Scapă-mă de ea”,, Pleacă”, dar şi o piesă sensibilă, „Fiecare”, piesă de pe noul album, care va apărea pe piaţă în cel mult două săptămâni. Cu o voce greu de confundat, sincer, debordând de energie, Cornel le-a dăruit sucevenilor, joi seară, în sala Casei de Cultură, un buchet de melodii, piese vechi şi noi, care au ridicat sala în picioare. Nu a lipsit piesa „Artificii pe tavan”. Artificiile au fost la propriu, după ce au ieşit scântei din chitara lui Cornel Ilie, moment savurat din plin de public. La fel şi efectele pirotehnice de la finalul concertului.