Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2012 - Anul XVII, nr. 247 (5152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Balul bobocilor

Aventuri în Rusia, cu elevii Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tinerii ştefanişti au fost, cel puţin pentru o seară, captivi în Rusia. Costume frumoase, decor interesant, invitaţi de calitate, multă muncă depusă, dar conţinut lipsit de sare şi piper, aşa poate fi caracterizat, pe scurt, Balul Bobocilor de la Colegiul Naţional „Ştefan Cel Mare”, care a avut loc vineri seară.

Spectacolul a avut ca temă frumoasa şi intriganta Rusie, cu ale ei bune şi rele, dar, deşi tema era extrem de generoasă şi a inspirat costume frumoase, aproape toate scenetele s-au învârtit în jurul a două clişee – armele şi băutura.

 

Talente ruseşti

După un film introductiv, cu răpirea tinerelor care concurau la titlul de Miss Boboc de către terorişti şi recuperarea lor, precum şi cu pierderea unui plic misterios, pe scenă a apărut un soldat rus beat, urmat apoi de prezentatorii îmbrăcaţi în costume tradiţionale din Ucraina.

Prezentarea şi defilarea concurentelor la titlul de Miss Boboc, 12 la număr, a avut loc tot în costume tradiţionale, cu cămăşute albe, înflorate şi fuste albastre, cu margini aurii, înflorate.

Ana Vasilovici, Denisa Barbă, Miruna Radu, Mădălina Hriţcu, Petronela Musteaţă, Roxana David, Alina Ciobanu, Simina Viziteu, Sabina Scripcariu, Andra Babei, Diana Pălimariu şi Gabriela Milici au fost descrise pe scurt, fiind prezentate şi motto-urile după care se ghidează în viaţă.

Graţia şi talentul artistic ale concurentelor la titlul de miss au fost testate într-o probă în care au fost în rolul balerinelor de la Teatrul Balşoi.

Un moment cu adevărat fascinant al balului a fost spectacolul susţinut de micii artişti de la Ansamblul „Kozacioc” din Bălcăuţi, care au încântat întreaga sală cu dansurile lor extrem de energice, pline de viaţă. „Piticii” săltăreţi, ale căror picioare se mişcau atât de rapid că nu puteau fi urmărite când băteau ritmul, s-au dovedit nu doar foarte buni dansatori, ci şi cântăreţi, melodia „Katiuşa” fiind acompaniată de întreaga sală cu bătăi ritmice din palme.

Concurentele la titlul de Miss Boboc au putut fi admirate încă o dată în costume tradiţionale, dar cu alte modele, în care predomina culoarea roşu, dansând un cazacioc.

Porniţi să descopere noi talente, Dan Bitman, Delia și Cheloo au avut parte de fel de fel de surprize. La „X-factorul” celor de la „Ştefan” nu puteau lipsi antitalentele, concurenţi trăzniţi şi talentele nebănuite, precum băbuţele dansatoare de la Eurovision, care, de data aceasta, au impresionat publicul cu o demonstraţie de beat.

Formaţia Ritm-Dans, de la palatul Copiilor, a avut de asemeni o evoluţie frumoasă pe scenă, urmată de o nouă scenetă pe tema recuperării plicului misterios, cu notele acordate de juriu concurentelor în timpul repetiţiilor – o manieră nouă de jurizare pusă în aplicare de ştefanişti.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse, aceste scenete, în care totul s-a învârtit în jurul ideii consumului excesiv de alcool şi a armelor folosite în absolut orice ocazie, au fost cele mai anoste momente din spectacol, replicile fiind lipsite de sare şi piper, încât rareori reuşeau să mai smulgă câteva râsete de prin sală.

 

Personaje celebre, readuse la viaţă

Proba de aptitudini a însemnat o scurtă incursiune în istoria şi cultura Rusiei, personaje celebre precum Regina Ecaterina a II-a, balerina Makarova,  jucătoarea de tenis Maria Sharapova, actriţa Olga Kurilenko sau Vera Caslavska, una dintre legendele gimnasticii artistice feminine, fiind întruchipate de concurentele la titlul de Miss Boboc 2012.

Misiunea a fost ceva mai grea pentru fetele care au avut de ilustrat personalităţi precum generalul Mihail Kamenski, Mikhail Kalashnikov, scriitorul Feodor Dostoievski, părintele comunismului, Vladimir Ilici Lenin, dictatorul Stalin ori personajul Ivan Turbincă, încât trăsăturile lor gingaşe erau ascunse de câte o barbă enormă, din care abia puteau vorbi, sau de mustăţi mari şi barbişon, recuzita mai jucându-le feste şi dezlipindu-se când încercau să vorbească.

Din păcate, proba de spontaneitate nu a avut nici o legătură cu personajele ilustrate cu atâta efort. În loc de întrebări de cultură generală, care ar fi putut dezvolta tema aleasă, Rusia, au fost puse întrebări care scoteau în evidenţă anumite trăsături de caracter – defecte sau calităţi - ale profesorilor de la CN „Ştefan cel Mare”, concurentele fiind puse să ghicească cum s-ar manifesta ei în anumite situaţii sau ce ar trebui să facă ele pentru a evita anumite incidente în care sunt implicaţi şi profesorii.

Proba a fost bine primită de public, cu râsete şi aplauze, mai ales că era vorba de persoane foarte cunoscute şi de „slăbiciunile” profesorilor, deşi nu se ştie cât de mult au râs ei la întrebările ce-i vizau.

Talentul muzical al elevilor ştefanişti a fost confirmat şi de prezenţa pe scenă a  Andreei Boroleanu şi a  Laviniei Istrătoaie, care au  interpretat, separat, piesele „Don`t you remember”, respectiv „RIP” - a cântăreţei Rita Ora.

 

Eleganţă şi rafinament, la proba rochiilor de seară

Ultima probă a concursului de Miss Boboc a scos în evidenţă frumuseţea concurentelor la titlul de miss, care au apărut pe scenă în rochii de seară lungi, vaporoase, în culori plăcute, rotind deasupra capului, cu eleganţă, umbreluţe de soare, ca la promenadele de altă dată prin centrul Moscovei.

Ultima scenetă, de pantomimă, s-a dovedit a fi cea mai reuşită dintre toate, de această dată publicul chiar având motive să râdă, datorită îmbinării acţiunii actorilor de pe scenă cu fragmente din piese muzicale foarte cunoscute, de toate genurile, de la manele, rock, pop, până la hip-hop.

Sceneta umoristică a făcut o introducere bună către momentul de prezentare a organizatorilor, cărora li s-a alăturat profesorul coordonator Simona Sofronie, care a înmânat cheia succesului următoarei generaţii de stefanişti care va organiza Balul Bobocilor.

 

Generaţia ...Fără Zahăr

A urmat pauza publicitară, în vreme ce juriul s-a retras să decidă câştigătoarele concursului:

„Ştiaţi că de cele mai multe ori consumul de zahăr produce o serie de boli ca: reumatismul, anemia, astenia, cancerul, scleroza multiplă, sinuzita şi rinita? Tulburările hormonale se agravează ca o consecinţă a consumului de zahăr şi se retrag ca prin farmec odată ce am renunţat la el. De acea, în aceasta seara... FĂRĂ ZAHĂR!!!”.

Trupa „Fără Zahăr”, pentru că despre ei era vorba, nu s-a dezis de obiceiul de a cânta nu doar vocal şi instrumental, ci şi cu sufletul, încât, în scurt timp, aproape întreaga sală era în picioare, cântând şi dansând pe melodii pline de haz, precum „Săndel”, „Stela”, „Desene animate”, „Lugu Lugu”, „Iartă-mă, mămico”, „Trompeţica”, „Dunitru”, „Peneş Curcanul”, „Căţaua” ori „Cântec despre noi”.

 

Miss Boboc 2012 CN „Ştefan cel Mare”

Momentul mult aşteptat, desemnarea câștigătoarelor concursului de Miss Boboc 2012, a fost posibil doar după dezlegarea misterului plicului pierdut şi căutat de-a lungul întregului spectacol, prin scenetele elevilor.

Astfel, premiul cel mare, Miss Boboc 2012, i-a revenit Roxanei David, locul II a fost ocupat de Miruna Radu, locul III –  Andra Babei, iar premiul Miss popularitate a fost acordat Gabrielei Milici.

Alegerile făcute de juriu s-au dovedit în asentimentul publicului, care a aplaudat îndelung toate concurentele şi câştigătoarele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aventuri în Rusia, cu elevii Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 4180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Aventuri în Rusia, cu elevii Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PAMFLET trimis de
(22 oct 2012, 13:39:36
laudabila initiativa celor de la colegiu. doar ca toata harababura asta nu are nimic in comun cu scoala, cu valorile scolii, cu educatia....ci mai mult cu proxenetismul, mafia si crima organizata. ori promovarea unor asemenea ,,valoriŢ intr-un mediu scolar, organizat, duce la pervertirea imaginii elevilor despre lume si despre valorile reale. nu mai vorbesc despre imaginea creata femeii, care in viziunea celor de la stefan cel mare nu pare a fi decat o marfa de traficat, adica imaginea femeii este injosita. parerea mea.
2.   ?????????? trimis de
(22 oct 2012, 16:54:20
Draga Alin Pop, tin sa iti comunic ca balul nu a fost o harababura, ci a fost realizat de elevi talentati si muncitori . Nu ai niciun drept sa comentezi aiurea si sa te bagi in seama (ma abtin de la vreo comparatie) zicand ca educatia si valorile scolii au fost lasate deoparte cand s-a realizat acest bal. Nu inteleg ce te-a facut pe tine sa tragi aceste gresite concluzii, dar cred ca am o banuiala..celulele cenusii sunt mult prea putine!! Imi dau seama ca ii sustii pe cei de la Monitorul de Suceava, niste ziaristi care degeaba sunt in aceste functii pentru ca nu au nicio legatura cu asta. Niste oameni fara valoare care se razbuna si care nu stiu sa aprecieze. Felicitari ziaristilor de la acest ziar care au dovedit inca o data ca sunt scoliti si traiesc in Romania. Mult succes !!!
3.   ?????????? trimis de
(22 oct 2012, 16:57:53
Draga Alin Pop, tin sa iti comunic ca balul nu a fost o harababura, ci a fost realizat de elevi talentati si muncitori . Nu ai niciun drept sa comentezi aiurea si sa te bagi in seama (ma abtin de la vreo comparatie) zicand ca educatia si valorile scolii au fost lasate deoparte cand s-a realizat acest bal. Nu inteleg ce te-a facut pe tine sa tragi aceste gresite concluzii, dar cred ca am o banuiala..celulele cenusii sunt mult prea putine!! Imi dau seama ca ii sustii pe cei de la Monitorul de Suceava, niste ziaristi care degeaba sunt in aceste functii pentru ca nu au nicio legatura cu asta. Niste oameni fara valoare care se razbuna si care nu stiu sa aprecieze. Felicitari ziaristilor de la acest ziar care au dovedit inca o data ca sunt scoliti si traiesc in Romania. Mult succes !!!
4.   Fara sare si piper? Nu cred! trimis de
(22 oct 2012, 19:27:11
Nu stiu de unde vine antipatia autorului acestui articol pentru cei de la Stefan (probabil diploma de Industrial l-a marcat profund) si nici nu ma intereseaza de altfel, dar pot spune ca balul acesta a fost unul foarte, foarte reusit. Desi s-au folosit de asa-zisele clisee, organizatorii au fost originali si nu au prezentat glume si parodii luate de pe internet si puse in scena. Balul inseamna dans, voie buna (daca nu stiati, domnule Romega), iar elevii stefanisti s-au conformat si au dat publicului ceea ce trebuia. Au fost si glume inteligente, dar daca nu stiati ca "Idiotul" e scris de Dostoievski, nu aveati cum sa intelegeti. Ca argument final pot sa va spun ca cei de la Stefan demonstreaza nivelul de inteligenta la examenele pe care le sustin, iar la bal isi permit "pacatul" de a se distra. Intrebarile pentru fetele pretendente la titlul de miss au fost absolut savuroase pentru cine cunoaste si face parte din mediul stefanist. Pentru ceilalti...numai bine !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei