Deşi startul Balului Bobocilor de la Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi era anunţat pentru orele 19.00., încă de primele ore ale după amiezii zilei de miercuri, 1 decembrie, o mulţime de „cete” de adolescenţi începuseră să mişune pe la uşile Casei Municipale de Cultură din municipiu, locul de desfăşurare a „competiţiei” care avea să stabilească „cei mai boboci dintre bobocii” anului 2010.
Cu câteva zeci de minute înainte de ceasurile 7 ale serii, locurile din sala mare, cât şi de la balcon, fuseseră deja ocupate, iar la momentul când primele acorduri muzicale s-au făcut auzite de pe scenă, numărul spectatorilor depăşea bine şase sute, în condiţiile în care pe scaune sunt numai 490 de locuri.
Trei minute pentru a „compune” câte o poezie care să sugereze starea de spirit a fiecăruia
Cele două perechi de prezentatori, Anda Hrehorec/Alexandru Covaşă, şi Alexandra Costea/Andrei Ciotău, au reuşit cu succes să menţină o stare de divertisment, balul având tema Entertainment (divertisment, distracţie), dar şi să animeze sau să tempereze, atunci când a fost cazul, publicul din sală.
Imaginaţia participanţilor, perechea 1 – Daniela Cazac şi Silviu Mandiuc, perechea 2 – Evelina Antonesei şi Daniel Preutesii, perechea 3 – Iuliana Capră şi Ovidiu Iurescu, perechea 4 - Nicoleta Şumlanschi şi Florin Geană, perechea 5 - Larisa Popescu şi Cătălin Mironescu, perechea 6 - Florentina Grigorean şi Ioan Şcheul, perechea 7 – Mărioara Halip şi Costel Fediuc, şi perechea 8 – Irina Coneac şi Alexandru Irimie, dar şi talentul de a improviza au fost puse în valoare la proba „de încălzire”, când cele opt perechi au avut trei minute pentru a „compune” câte o poezie care să sugereze starea de spirit a fiecăruia.
Imediat ce publicul a făcut aprecierile poeziilor prin aplauze, comentarii mai mult sau mai puţin „acide”, a urmat un film de prezentare a unităţii de învăţământ de pe strada Putnei şi a concurenţilor de la bal.
După un moment de pantomimă susţinut de trupa colegiului, juriul, format din patru profesori, doi reprezentanţi ai sponsorilor şi un elev, a dat „verde” pentru prima probă, proba de aptitudini. Evoluţiile celor 16 tineri au adus pe ringul de întrecere „porţii” de dans oriental, poezie, dans cu minge de fotbal, step, demonstraţii de lupte de stradă, muzică uşoară şi populară, momente primite cu urale şi încurajări de susţinătorii din sală.
De ce e dulce ciocolata, de ce teiul e copac ori care este antonimul pentru antonim?
La cea de a doua probă, proba surpriză, concurenţii de la „Andronic Motrescu” au avut de extras dintr-un bol câte un bilet şi de răspuns, cu o felie de lămâie în gură, la întrebări „îngrozitor de îngrozitoare”, cum zicea un puşti de clasa a X-a: de ce e dulce ciocolata, de ce teiul e copac, sau de ce are ciocănitoarea cioc, ori care este antonimul pentru antonim?
După hohote de râs şi tot felul de interjecţii şi după ce juriul a notat fiecare răspuns, a venit proba în care cele opt perechi şi-au demonstrat calităţile de dansatori în cinci genuri de interpretare.
Pe fondul uimirii spectatorilor, dar şi a „profilor” din juriu, după evoluţii care au încântat asistenţa, s-a trecut la ultima probă, proba ţinutei de gală. Ţinuta, dar şi evoluţia perechilor din concurs a smuls aplauze din sală, atât pentru naturaleţea şi eleganţa unora dintre perechi, dar şi pentru stângăcia, datorată cu siguranţă emoţiilor, altor perechi din „arenă”.
Nota 10 organizatorilor balului
Concursul s-a încheiat cu proba decisivă, după care a urmat o trupă care a prezentat o suită de dansuri ţigăneşti. În aplauzele celor mai mult de şase sute de spectatori juriul a anunţat perechile câştigătoare la Balul Bobocilor 2010: Premiul III- Miss şi Mister Popularitate – Evelina Antonesei şi Daniel Preutesii, Premiul II Miss şi Mister Eleganţă – Mărioara Halip şi Silviu Mandiuc, iar titlurile de Miss şi Mister Boboc le-au revenit Irinei Coneac din clasa a IX-a B şi lui Alexandru Ieremie din clasa a IX-a F.
Seara s-a încheiat cu un show susţinut de DJ Sava şi Raluca, show care a ridicat sala în picioare, dar şi pe scaunele de la Sala Municipală de Cultură din Rădăuţi.
Nota 10 organizatorilor balului, clasele a XII-a, coordonatorului lor, profesorul Victor Jucan, dar şi celei care a stat „în umbra” organizării balului, profesoara Paula Ciobîcă.
( 3 dec 2010, 12:52:11