Alungaţi de criză, elevii Colegiului Tehnic Rădăuţi au pornit în căutarea unui viitor mai bun pe tărâmurile îndepărtate ale Indiei, Africii, Americii, dar şi prin ţările Europei, ducând cu ei, într-o călătorie imaginară, sutele de spectatori prezenţi la Balul Bobocilor. Sala cu numai 400 de locuri s-a dovedit a fi mult prea mică pentru cei 1.500 de elevi ai Colegiului Tehnic, pentru părinţii şi profesorii care au dorit să fie prezenţi la spectacol, încât, chiar şi cu sala plină de oameni în picioare, pe culoarele laterale, foarte mulţi tineri nu au putut fi alături de colegii lor de pe scenă, să-i admire şi să-i răsplătească cu aplauze.
Turnuleţele şi cupolele de piatră ale faimosului monument indian, Taj Mahal, au asigurat fundalul călătoriei exotice întreprinse de prezentatorii spectacolului, Claudiu şi cele două „soţii”, Alina şi Laura, descoperind tinere talente din şcoala lor şi chemându-le să participe la concursul de Miss şi Mister.
În deschiderea balului, spectatorii au putut admira interesantele figuri de break-dance puse în scenă de trupa de street dance Efekt, care le-a arătat spectatorilor că se poate dansa doar într-o mână, cu corpul în aer, sau să se rotească pe vârful capului de zeci de ori, fără oprire, dar şi numeroase alte figuri de dans spectaculoase.
Nouă ţări, nouă perechi de Miss şi Mister
Ioana Apintilesei şi Sergiu Moisiuc, din clasa a IX-a C, au fost reprezentanţii Indiei, drept pentru care, îmbrăcaţi în haine tradiţionale, au încântat publicul cu un dans indian, la care i-au invitat să participe şi pe prietenii lor.
Adriana Strugar şi Alexandru Isopescu, din A IX-a A, au adus cu ei o parte din farmecul Italiei, atât prin dans, cât şi printr-o scenetă comică, centrată pe ideea unei tinere moldovence, Catrina, care e invitată la restaurant, confuziile create de neînţelegerea limbii italiene creând situaţii amuzante.
Spectatorii au fost purtaţi apoi spre fascinanta Japonie, prin intermediul dansului unei gheişe, Petronela Râmbu, dar şi prin exerciţiile de karate ale tânărului ei partener, samuraiul Kevin Robciuc.
Dansurile din buric ale Andreei Bălan şi ale cadânelor desprinse din poveştile din 1001 de nopţi, în jurul tânărului emir Alexandru Berechea, i-au transportat pe spectatori, pe un covor fermecat, direct spre nisipurile şi oazele de verdeaţă ale Arabiei.
Dansul tribal, interpretat de Diana Grigorean şi Cătălin Paparuşcă pe ritmurile melodiei Waka-Waka, a cântăreţei Shakira, au adus ceva din vigoarea şi puterea continentului african, în vreme ce Cosmina Borşan şi Robert Halus, cu braţele înlănţuite pe după umerii prietenilor lor, au dansat pe ritmurile melodiei din Zorba Grecul, evocând pofta de viaţă şi distracţie a locuitorilor însoritei Grecii.
Michael Jackson continuă să trăiască prin muzica sa, după cum au demonstrat Andreea Catargiu şi Cezar Covaşă, care şi-au făcut intrarea în scenă spectaculos, pe ritmurile megastarului american, sfâşiind o pânză care le servea drept paravan.
Tot ei au ilustrat o altă trăsătură definitorie pentru America, muzica country, dansând, îmbrăcaţi în cowboy, pe ritmurile melodiei Cotton Eye Joe.
Sângele fierbinte al spaniolilor şi apetitul lor pentru Fiesta au fost ilustrate de Alina Magopăţ (Dulcineea) şi Sebastian Chirilă (Don Quihote de la Mancha), reprezentanţii Spaniei, pe ritmuri vibrante, punctate de sunetul tradiţionalelor castaniete.
Franţa nu ar fi fost aceeaşi fără căldurosul “Je t’aime”, melodie pe care au dansat doi tineri aflaţi la vârsta când dragostea le încolţeşte în inimi – Mihaela Robuţu şi Ovidiu Savu.
Acesta a şi fost momentul ales de prezentatorul balului Bobocilor, Claudiu, de a-i face o declaraţie de dragoste, în faţa a sute de oameni, prietenei sale, al cărei chip a fost proiectat pe un ecran, în timp ce el o chema să vină din sală, pentru a-i oferi un frumos buchet de flori şi inima sa, punctându-şi declaraţia cu un sărut.
“Perversul din târgul Rădăuţi”, Michael Jackson şi viza de străinătate
Concurenţii de titlul de Miss şi Mister Boboc au avut de trecut şi de proba de cultură generală, în care li s-au adresat întrebări care au avut legătură strict cu ţara reprezentată de fiecare pereche.
Pentru cei care nu au avut ocazia să-l cunoască pe cel cu faimoasa lovitură “Perversa de pe Tg. Ocna”, organizatorii balului Colegiului Tehnic Rădăuţi au pregătit sceneta cu “Perversul din târgul Rădăuţi”, în care un şmecheraş, supărat de o mică julitură în cot, îşi demonstrează forţa pe doi bătrâni şi pe toţi cei care îi mai ies în cale.
Spectacolul a fost continuat cu un moment muzical, la chitară, susţinut de Georgiana Aivănesei, care a interpretat melodia “I love the way you lie”, care este acum în topurile muzicale din toată lumea în varianta Rihanna feat. Eminem.
Trupa “This is it” a oferit un spectacol dedicat memoriei starului pop Michael Jackson, dansul lor, pe melodii precum “Billie Jean”, “Thriller”, precum şi o demonstraţie a faimosului “moonwalk”, inventat de cântăreţ, fiind o încântare pentru public.
Viza pentru străinătate nu este greu de obţinut, chiar de bubui de prostie, după cum au demonstrat Lavinia Bălan şi Cornelia Cernovschi, într-o scenetă de comedie cu o piţipoancă dornică să-i uimească şi pe alţii cu “vastele” ei cunoştinţe.
Fetele din a XII-a C au pregătit un interesant dans al jocurilor de cuvinte, acestea fiind formate din literele imprimate pe spatele tricourilor lor.
Probele de aptitudini, sursă de încântare şi amuzament
Pentru ca juriul să poată decide mai bine cine merită să fie Miss şi Mister, bobocii au fost provocaţi la o probă de aptitudini.
Concurenţii Indiei au venit cu nuntă ţigănească, la care s-a infiltrat şi un travestit, iar reprezentanta Italiei a demonstrat că se pricepe bine la cântat, pe melodia “This is me”. Concurenţii din Japonia au valsat pe coloana sonoră a filmului “Fantoma mea iubită” (The Ghost), după care au venit cu o demonstraţie de dans modern. Cu o demonstraţie de dans au venit şi cei din Arabia, în vreme ce reprezentanţii Africii au pus în scenă un antrenament de sport, în care el o maimuţărea pe ea, până când ea l-a pus la punct, obligându-l să treacă de mai multe probe sportive.
Concurenţii din Grecia au venit cu un dans ţigănesc, apoi cu faimosul dans Pinguinul, nelipsit de la nunţi, dar şi cu exoticul dans “La bomba”.
Reprezentanta Americii a oferit o demonstraţie de muzică populară care i-a făcut pe mulţi din sală să danseze pe ritmurile muzicii ei.
Reprezentanţii Spaniei au pregătit o demonstraţie de dans modern, o bună parte din mini-spectacolul lor fiind susţinut de pe role şi de pe bicicletă.
Bobocii din Franţa au susţinut un spectacol de mimică dansată, bine regizat şi coordonat, care le-a ieşit atât de bine încât, la ieşirea de pe scenă, ţopăiau de fericire.
După această probă, spectatorii le-au putut admira pe fetele de la Efekt Girls, cu ale lor dansuri antrenante, dar şi un moment folcloric susţinut de Maria Gheţău şi Lorena Robu.
Fly Project şi “şerpoaicele”
Invitaţii speciali ai serii au fost băieţii de la Fly Project, care nu au venit singuri, ci însoţiţi de două dansatoare, una blondă şi alta şatenă-roşcată, care, îmbrăcate în costume minuscule din piele neagră, s-au unduit pe scenă, timp de 45 de minute, precum două şerpoaice, decise să atragă şi să hipnotizeze privirile bărbaţilor din sală.
Din concertul susţinut de Fly Project nu au lipsit piesele lor cele mai cunoscute şi apreciate – Raisa, Fly, Brasil, dar nici piesa nouă, Balcani, care i-a făcut pe sutele de oameni din sală să cânte împreună cu ei “Ridică mâinile/Rupe difuzoarele…Hai rupe mesele, fetele vesele/Să mişte fesele, arată progresele”.
Atmosfera din sală a fost incendiară, mulţi renunţând la locurile de pe scaune pentru a se duce pe margine, unde puteau dansa, sau dansând pe loc, agitându-se cu mâinile în aer.
Miss şi Mister Colegiul Tehnic Rădăuţi
După concert, concurenţii la Miss şi Mister Boboc au mai avut de susţinut o probă, de defilare în ţinută de seară, dar şi o probă de departajare, în care fiecare pereche a fost provocată să îndeplinească câte o misiune trăsnită, precum pregătirea unui fel de mâncare cu ingredientele avute la îndemână, identificarea unei melodii pe care doar partenerul o aude în căşti, pregătirea unui cocteil exotic, rostirea unei fraze cu o felie de lămâie în gură, crearea unei rochii de seară pentru parteneră din materiale ecologice, adică din hârtie de ziar, sau inventarea unei declaraţii de dragoste care să conţină cuvintele “mucegai”, “noroi” şi “suc gastric”.
După momentul artistic al organizatorilor – ansamblul de balerini CTR, mai puţin profesorii organizatori, Georgeta Olaru şi Ionela Bândiul, a urmat momentul adevărului, adică festivitatea de premiere. Clasamentul, realizat după notele acordate de juriu, este următorul:
Miss Boboc – Andreea Catargiu (America)
Mister Boboc – Cezar Covaşă (America)
Premiul I
Miss Talent – Cosmina Borşan (Grecia)
Mister Talent – Robert Halus (Grecia)
Premiul II
Miss Atitudine – Mihaela Robuţu (Franţa)
Mister Atitudine – Ovidiu Sava (Franţa)
Premiul III
Miss Dans – Adriana Strugaru (Italia)
Mister dans – Sergiu Moisiuc (India)
Miss Eleganţă – Ioana Apintilesei (India)
Mister Eleganţă – Alexandrfu Isopescu (Italia)
Miss Originalitate – Petronela Râmbu (Japonia)
Mister Originalitate – Cătălin Paparuş (Africa)
Miss Carismă – Andreea Bălan (Arabia)
Mister Carismă – Kevin Robciuc (Japonia)
Miss Spontaneitate – Diana Grigorean (Africa)
Mister Spontaneitate – Alexandru Berechea (Arabia)
Miss Personalitate – Alina Magopăţ (Spania)
Mister Personalitate – Sebastian Chirilă (Spania)
(15 nov 2010, 20:25:34