Balul Bobocilor organizat de elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava la sfârşitul săptămânii trecute s-a dovedit a fi o luptă pentru supravieţuire.
Un cataclism a distrus întreaga omenire şi doar 18 pământeni s-au opus legii firii, au reuşit să supravieţuiască, iar menirea lor a fost aceea de reinventa civilizaţia şi cultura. Supravieţuitorii nu sunt nimeni alţii decât cele nouă perechi de boboci înscrise în competiţia pentru câştigarea titlului de Miss şi Mister la Colegiul „Mihai Eminescu”.
Spectacolul a avut loc vineri seara, la Casa de Cultură Suceava, locul unde în doar câteva ore câţiva pământeni au „pus pe picioare” o lume distrusă de cataclism.
Pe un fundal sonor înfricoşător, cu zgomot puternic de tunete şi ploaie torenţială, cortinele au fost trase, iar ochiul spectatorului zărea greu, prin semiîntunericul scenei, un decor dezolant, ca după o urgie, iar jos, trântiţi la pământ, se aflau cei 18 boboci, rămaşi în viaţă pentru a reînvia civilizaţia dispărută într-o clipă.
Patru prezentatori au intrat în scenă şi au explicat în câteva cuvinte tema spectacolului şi menirea bobocilor. „Fiecare boboc are calităţi deosebite, însă podiumul are numai trei locuri” este mesajul cu care a început „lupta” supravieţuitorilor.
Originile gripei porcine, dezvăluite de supravieţuitori
Numai nişte adevăraţi luptători pot fi supravieţuitori, iar cei 18 boboci ai colegiului au demonstrat pe parcursul celor două ore de spectacol că ştiu să lupte pentru a-şi îndeplini misiunea care li s-a dat.
Îmbrăcaţi în haine rupte, zdrenţuite, supravieţuind cataclismului, elevii au venit direct pe scenă, în faţa publicului şi a juriului, pentru a se prezenta.
Spectacolul a continuat cu muzică, iar în scenă a venit Roxana Puha, care a interpretat piesa „Every time we touch”. Fiecare supravieţuitor al Colegiului „Mihai Eminescu” este talentat, iar acest lucru a fost demonstrat pe scenă şi de prestaţia elevei Roxana Nichifor, care a interpretat câteva melodii, unele din repertoriul internaţional, altele autohtone.
Într-o lume distrusă de furia naturii, supravieţuitorii nu şi-au pierdut interesul pentru televiziune. Astfel, în cadrul unui grupaj de ştiri intitulat „Şoc ştiri”, spectatorii (telespectatorii) au aflat ce se întâmplă în lume.
Supravieţuitorii de la Colegiul „Mihai Eminescu” sunt cei care au descoperit originile gripei porcine, calea de transmisie a virusului, şi mai mult, au intrat în direct cu oameni din „Gripland”, ţara de unde provine gripa.
Supravieţuitorii au aflat că din Gripland, din coteţ, pe calea aerului, virusul a ajuns la noi în Parlament, iar lucrul acesta poate fi demonstrat deoarece parlamentarii au simptomele gripei, şi anume: sforăit pe scaun, guiţat electoral, grohăit la posturi TV.
Muzică, dans şi voie bună
După buletinul informativ, balul a continuat cu folclor. Doi elevi de clasa a III-a de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au impresionat publicul cu muzica, dansul şi costumele lor populare. Nicoleta Afăsinei şi Radu Andone sunt cântăreţi adevăraţi de muzică populară, iar talentul lor este confirmat şi prin participarea la emisiunile TV „Vreau să fiu mare vedetă” şi „Dansez pentru tine”.
Michael Jackson a fost prezent la aproape toate balurile organizate de liceenii suceveni în acest an. Nici de la „Mihai Eminescu” nu a putut să lipsească, iar prezenţa lui în scenă s-a făcut prin intermediul unor fete din clasele a XI-a E, a XI-a F şi a XI-a D, care au dansat pe melodia „Beat it” a superstarului Michael Jackson.
După ce li s-a dat puţin răgaz, pentru a-şi reveni din şocul cauzat de cataclism, bobocii au fost chemaţi din nou în faţa publicului, de data aceasta pentru a dansa, şi au demonstrat că se pricep foarte bine şi la acest capitol. Concurenţii nu au fost lăsaţi însă să plece din scenă prea uşor, şi după proba de dans au fost supuşi unui alt test, al creativităţii. A urmat o probă surpriză, inedită şi originală. Proba a fost moderată de prezentatori şi a început ca o poveste, adaptată temei balului. Astfel, primului boboc i s-a spus că un cutremur puternic a distrus totul în jurul lui. Pornind de la această idee, bobocul a trebuit să dea dovadă de creativitate şi să continue povestea până în momentul în care moderatorul va decide să meargă la cel de-al doilea boboc, care să preia firul povestirii şi tot aşa, până la cel din urmă concurent. A fost o probă amuzantă, iar bobocii, emoţionaţi, şi luaţi prin surprindere de ceea ce auzeau de la concurenţii dinaintea lor, spuneau tot ce le trecea prin cap. Aşa se face că povestea pornind de la un cutremur a ajuns să se termine cu un boboc care a plecat la un suc cu un poliţist.
Odată terminată povestea, bobocii s-au retras, iar în scenă a intrat eleva Alexandra Ilaşcă, din clasa a XII-a F, care a interpretat o melodie în limba engleză. După Alexandra Ilaşcă, trupa de dans modern Funny Smile a dat o reprezentaţie plină de originalitate, apreciată cu aplauze de către public.
După muzică uşoară şi dans modern, muzica populară a fost readusă la viaţă prin fraţii Maria şi Radu Botoşan, elevi ai Colegiului „Mihai Eminescu”.
Filmul „Liceenii” în varianta modernă
Au trecut prin momente grele dar au ieşit învingători şi numai nişte oameni puternici ca bobocii de la „Mihai Eminescu” pot supravieţui unui cataclism şi-şi pot păstra în acelaşi timp simţul umorului. Elevii au intrat în scenă şi au realizat o nouă variantă a filmului „Liceenii”, originalul avându-i ca protagonişti pe Oana Sîrbu şi Ştefan Bănică Jr., Dana şi Mihai în film. Sceneta a debutat pe cunoscuta melodie „Ani de liceu” şi a fost o scurtă parodie după o secvenţă din film, când Mihai se pregătea de olimpiadă pentru a face cinste clasei şi şcolii, iar Dana se pregătea pentru o competiţie de şah. Aceeaşi secvenţă din film a fost apoi pusă din nou în scenă, însă adaptată zilelor noastre, iar protagoniştii au suferit transformări, Mihai fiind un licean manelist, iar Dana, o pasionată jucătoare de table. Din scenetă nu a lipsit nici „Isoscel” (profesoara de matematică din film), care a fost nevoită să plece la cules de căpşuni pentru a câştiga nişte bani în plus.
Dans oriental şi ucrainean
Cultura şi tradiţiile altor popoare nu le sunt străine supravieţuitorilor de la „Mihai Eminescu”, iar câteva dintre liceenele de la această şcoală au demonstrat acest lucru prezentând publicului un dans oriental.
După acest dans, bobocii şi-au prezentat ţinutele de seară, iar apoi, spectacolul a continuat cu un nou moment umoristic de artă culinară, iar reţeta prezentată a fost bună dispoziţie în sos de umor picant, asezonat cu sos a la supravieţuitori.
Spectacolul s-a încheiat cu un dans tradiţional ucrainean, urmat de două melodii uşoare, timp în care juriul a deliberat rezultatele concursului, iar bobocii s-au pregătit de premiere.
Cei mai votaţi supravieţuitori
Mai întâi au fost anunţaţi câştigătorii desemnaţi de Asociaţia TuSiRomania, iar aceştia sunt Denisa Calistru şi Matei Ignătescu.
Pe locul III, cu titlul de Miss şi Mister Popularitate, s-au clasat Denisa Calistru şi Alexandru Iacob.
Magda Siminiceanu şi Alin Clim au ocupat locul doi pe podium şi au devenit astfel Miss şi Mister Creativitate.
Miss şi Mister Boboc 2009 ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava au fost desemnaţi Iulia Moşneagu şi Matei Ignătescu.
Publicul, supărat pe Mister
În momentul în care prezentatorii au anunţat rezultatele pentru Mister Boboc, sala a început să vocifereze gălăgios, şi asta pentru că, întâmplător sau nu, Mister Boboc din acest an, Matei Ignătescu, este fiul principalilor sponsori ai evenimentului, şi anume un post local de televiziune şi un cabinet de avocatură.
După decernarea premiilor, trupa Fly Project a intrat în scenă, însoţită de patru dansatoare, şi a dat un spectacol de zile mari. Timp de aproximativ jumătate de oră publicul din sală a fost în picioare, cu mâinile în aer şi a cântat şi a dansat non-stop. Melodiile formaţiei erau cunoscute pe de rost de publicul care a cântat alături de trupă vers, cu vers, toate piesele pe care trupa le avea pregătite pentru Balul Bobocilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
Petrecerea din sala de spectacole s-a mutat apoi în discotecă, iar liceenii au cântat şi au dansat până în zori de zi.
(16 nov 2009, 12:00:53