Balul Bobocilor de la Liceul cu Program Sportiv, eveniment petrecut joi seara pe scena casei de Cultură Suceava, s-a dovedit a fi un spectacol reuşit, plin de originalitate, dinamism şi multă tinereţe.
„Mozaic” a fost tema aleasă de liceenii sportivi pentru spectacolul din acest an, şi chiar de la începutul spectacolului, prezentatorii au ţinut să explice ce înseamnă această temă. Operă de artă decorativă, formată prin asamblarea estetică a unor bucăţi de materiale, aceasta este una dintre explicaţiile cuvântului mozaic, iar liceenii au încercat să facă din spectacolul lor o operă, îmbinând muzica, dansul, teatrul, frumuseţea, inteligenţa şi, nu în ultimul rând, tinereţea.
„Wild Dances”, dansat de majoretele liceului
Patru prezentatori au păşit în scenă, au deschis Balul Bobocilor şi au anunţat că tot ceea ce va urma este realizat integral de către elevii liceului, coordonaţi de profesori. „Aşteptările voastre devin exigenţe pentru noi”, a spus unul dintre prezentatorii evenimentului, iar cortina a fost trasă.
Opt perechi de boboci erau deja prezente în scenă. Erau aspiranţii la titlul de Miss şi Mister, aceştia fiind rând pe rând prezentaţi publicului, în timp ce îşi etalau ţinutele de zi.
După ce au făcut cunoştinţă cu spectatorii, bobocii au părăsit scena, iar spectacolul a continuat cu un dans al majoretelor din Liceul cu Program Sportiv, coordonate de profesoara Lucia Purice. Un dans dinamic şi tineresc pe o melodie la fel de dinamică, „Wild Dances”, interpretată de cântăreaţa ucraineancă Ruslana.
Jovialitatea, umorul şi imaginaţia au fost debordante în sceneta cu care a continuat spectacolul, un moment realizat de elevi de clasa a IV-a ai Liceului cu program Sportiv. „Lumea lui Dănilă Prepeleac” a fost o delectare pentru publicul care, indiferent de vârstă, s-a lăsat purtat în lumea fascinantă a poveştii lui Ion Creangă. Elevii s-au dovedit a fi buni actori, iar de pregătirea lor s-a ocupat învăţătoarea Adriana Nichitean.
Prezentare de ţinute confecţionate din materiale refolosibile
După veselie, câţiva nervi nu strică, acesta a fost anunţul cu care prezentatorii au anunţat următorul moment al serii, şi anume sceneta „Nervi”. Aşadar, dorindu-le spectatorilor „nervi tari”, în scenă au intrat doi elevi ai liceului, care cu naturaleţe şi-au jucat rolul de soţ şi soţie, s-au certat şi s-au contrazis încontinuu. Profesoara Lucia Purice a fost şi de această dată îndrumătorul elevilor.
Elevii de clasa a IV-a au intrat din nou în scenă pe ritmurile melodiilor „Braşoveanca”, „Meneaito” şi „Dansul Pinguinului”, iar reprezentaţia lor a fost însoţită permanent de aplauzele spectatorilor.
Următorul moment al spectacolului a fost unul inedit, plin de originalitate şi talent. Astfel, în scenă au intrat personaje de poveste precum Albă ca Zăpada, Hansel şi Gretel sau Scufiţa Roşie. Originalitatea de care au dat dovadă liceenii a constat în faptul că fiecare dintre personajele menţionate purta haine confecţionate din materiale refolosite sau reciclabile. Rochii din saci de plastic, ingenios create şi după modele deosebite sau costume din bucăţi de materiale, rebuturi de la confecţionarea altor ţinute, au fost prezentate cu stil de bobocii din concursul pentru câştigarea titlului de Miss şi Mister.
După această prezentare de modă inedită, Adrian Grigorean, elev în clasa a IX-a F, a interpretat la fluier două melodii, iar apoi, câţiva elevi din clasa a XI-a E au pus în scenă o pantomimă. De la bal nu au lipsit nici Romeo şi Julieta. Celebrele personaje din piesa cu acelaşi nume a lui Shakespeare, în varianta românească de această dată, au fost interpretate de Elena Ghivnici şi Tudor Popescu, sub coordonarea profesoarei Silvia Toma.
Şi pentru că tema balului a fost „Mozaic”, echipa de dans a liceului a demonstrat că de câte ori intră pe scenă, reprezentaţia lor este o adevărată artă, indiferent de tipul de dans pe care îl aleg.
Pe muzica lui Georges Bizet, şi mai exact pe un fragment din „Aria Toreadorului” din opera „Carmen”, trupa de dans, coordonată de Lucia Purice, a intrat întrat în scenă purtând în mâini eşarfe şi bucăţi mari de material pe care le-au unduit. Pe lângă mişcările trupului, fetele au făcut şi eşarfele să danseze, iar imaginea creată a fost una impresionantă.
Dans popular stilizat
Elevii Alexandra Ionică şi Alexandru Coţofrei au fost actorii din sceneta „Un soţ autoritar”. Alexandru Coţofrei a fost vedeta serii la capitolul scenete, dând dovadă de un real talent actoricesc. Sceneta ironizează comportamentul unui soţ care se dă „cocoş” doar când soţia sa nu e de faţă, dar care în realitate este ţinut „sub papuc” şi nu iese din vorba acesteia.
După ce „soţul autoritar” a părăsit scena, spectacolul a continuat cu un moment muzical, iar Lidia Havriştiuc, din clasa a XII-a D, a interpretat la flaut melodia lui Celine Dion, „My heart will go on”, din coloana sonoră a filmului „Titanic”. Spectacolul a continuat cu un alt moment muzical, susţinut de trei eleve ale liceului, acompaniate la orgă şi voce de un profesor, aceştia interpretând trei piese muzicale.
Un zbor spre Monte Carlo cu compania aeriană „Elefănţelul” s-a dovedit a fi unul plin de aventuri, dar şi de umor (englezesc). Este vorba despre o scenetă umoristică în limba engleză, jucată de doi elevi ai liceului.
După dans, muzică şi teatru, a venit, din nou, rândul bobocilor concurenţi să treacă printr-o nouă probă, cea a aptitudinilor.
„Foaie verde de trifoi / Astăzi iarăşi mă înfoi / Că nu sunt deloc uzat / Să dansez un stilizat”, aşa au anunţat prezentatorii următorul moment al serii, iar dansatoarele liceului au intrat din nou pe scena Casei de Cultură, pe ritmurile unei melodii populare şi cu o abordare inedită a dansului, stilizată şi ritmată.
Spectacolul a mai continuat cu alte momente artistice, pentru ca apoi, bobocii să fie invitaţi din nou în faţa publicului, să-şi prezinte ţinutele de seară şi să răspundă „fulger” la o serie de întrebări, menite a le testa isteţimea minţii.
După ce şi aceste probe s-au încheiat, bobocii au plecat în culise, iar juriul a fost invitat să se retragă, pentru a delibera rezultatele.
Concert incendiar Deepside Deejays
În acest timp, trupa „Bazar”, din care face parte şi un elev al Liceului cu Program Sportiv, a cântat pentru public. Băieţii de la „Bazar” au încins atmosfera în sală, iar muzica pop-rock şi baladele interpretate de aceştia au ridicat publicul de pe scaune, iar tinerii au cântat alături de cei de pe scenă.
„Bazar” şi-a început concertul cu piesa „Epilog” a fostei formaţii „Vama Veche”, a continuat cu „Sweet home Alabama”, dar şi cu alte piese din repertoriul internaţional.
Încălziţi pentru dans şi distracţie, publicul i-a primit zgomotos în scenă pe membrii formaţiei „Deepside Deejays” care au făcut un spectacol de zile mari. Scena a fost „invadată” de zeci de tineri, care au dansat pe muzica celor de la „Deepside Deejays”. Pe tot parcursul concertului, care a durat mai mult de o jumătate de oră, sala a fost în picioare. O parte a publicul a ieşit dintre rânduri şi a început să danseze pe culoare, în timp ce alţii au venit chiar în faţa scenei pentru a dansa.
După „Deepside Deejays”, a venit iarăşi rândul bobocilor să intre în scenă, pentru ultima oară de această dată.
Cei mai frumoşi dintre boboci
Emoţionaţi, cei 16 concurenţi au aşteptat cu sufletul la gură rezultatele concursului. Şi pentru a le mări şi mai mult emoţiile, prezentatorii s-au jucat puţin cu spectatorii, întrebându-i despre posibili câştigători.
Prima dată au fost anunţaţi Miss şi Mister „Eco” (Liceul cu Program Sportiv derulează activităţi ecologice în cadrul programului Eco-Şcoala). Diana Morariu şi Adrian Colesniuc au fost concurenţii care au primit titlul de Miss şi Mister „Eco”.
Pe locul II, obţinând astfel titlul de Miss şi Mister Popularitate, au fost aleşi Angela Haghel şi George Ţigănaşu.
Portalul TuSiRomania a premiat doi dintre concurenţi, iar aceştia sunt Roxana Cuţaş şi Marian Scorobohaci.
Miss Boboc 2009 a Liceului cu Program Sportiv a fost desemnată Ana Maria Munteanu, iar Mister Boboc, Andrei Tcaciuc. Miss a fost încoronată de deţinătoarea titlului de anul trecut, iar Misterul, în loc de coroniţă, a primit o pălărie, de la câştigătorul de anul trecut al acestui titlu.
Efortul depus de profesoara Lucia Purice pentru organizarea balului nu a fost uitat de elevi, iar la finalul spectacolului, aceştia au invitat-o în scenă şi i-au oferit un buchet de flori.