Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2009 - Anul XIV, nr. 250 (4236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Valori locale

Balul Bobocilor de la „Artă”, un spectacol original, cu artişti suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” şi-a desemnat joi seară, la Casa de Cultură Suceava, într-un spectacol original, cu momente artistice sută la sută autohtone, cei mai frumoşi şi talentaţi boboci. Într-un an de criză, elevii de la „Artă” au avut inteligenţa şi curajul de a realiza „Balul Bobocilor” fără invitaţi „din afară”, fără trupă adusă din capitală, care, normal, trebuia plătită şi pentru un nefericit playback.
Elevii de la „Artă” au demonstrat că „au cu ce”, au valori care oricând pot să urce pe o scenă, în faţa a sute de spectatori, care vor să vadă şi altceva: muzică de calitate, umor de bun gust şi folclor românesc.

 

De la „old school”, la rock and roll

Spectacolul a început cu tema „old school”, episod în care doi dascăli, o tovarăşă profesoară şi un inspector, de prin anii 60, îi trec pe boboci, candidaţii pentru Miss şi Mister Boboc, prin focul unor întrebări de cultură generală. După ce a sunat clopoţelul, cele opt perechi de boboci s-au aşezat în bănci şi au răspuns la întrebările adresate de „tovarăşa”.
Răspunsurile la întrebările de cultură generală au fost de cele mai multe ori greşite sau evazive, dovadă că emoţiile au fost mai mult decât trebuie, iar neatenţia i-a dus pe boboci cu gândul la cu totul şi totul alte variante de răspunsuri, decât cele corecte. Oricum, totul s-a petrecut în contextul şcolii vechi... Pe parcursul concursului, bobocii s-au prezentat, fiecare, în faţa juriului, au spus care le sunt pasiunile şi visurile, după care au trecut şi prin emoţiile probelor de dans: rock and roll, populară, vals.

 

Dans modern

Balul din acest an nu a avut o temă bine definită, cu excepţia celei de la începutul serii, „şcoala veche”, dar a cuprins multe momente artistice de calitate, care au dat consistenţă şi frumuseţe celor trei ore şi jumătate de program.
Primul moment artistic al balului a fost prezentat de Mariana Maloş, elevă în clasa a XI –a A, care a interpretat piesa Laurei Pausini – „La Solitudine”. Trupa de dans „Red Ice”, coordonată de institutorul Cristina Melinte, de la Colegiul de Artă, a prezentat un moment coregrafic reuşit, unde tinerele dansatoare şi-au etalat graţia, frumuseţea, eleganţa, între lumini şi umbre. Pentru că totul a fost live, publicul a apreciat evoluţia colegilor de pe scenă, chiar şi atunci când s-au ivit necondordanţe în mişcare, nesiguranţă sau paşi întârziaţi.

 

„The Beat”, la debut

După puţin dans, a venit rândul unei trupe muzicale să facă atmosferă în sala de spectacol. A urcat pe scenă trupa „The Beat”, care a luat fiinţă în urmă cu două luni, fiind formată de un grup de elevi de la arhitectură.
Soliştii formaţiei, Flavian Berar şi Ida Moisii, împreună cu instrumentiştii Daniel Georgiţă şi Samuel Zaharia – chitară, Albert Fântânariu – chitară –bass, Maria Roşu – tobe, au cântat pentru prima dată în faţa unui public numeros, peste 800 de spectatori, fiind încurajaţi cu aplauze. Nu au lipsit din spectacol momentele de umor, body painting (dans, costume şi machiaj deosebit, lumini, video-proiecţii, coregrafia fiind realizată de eleva Ioana Bodale), scurt film documentar (curentul emo).

 

Folk „la înălţime”, cu „Simbol”

În spectacolul de joi seară, a evoluat şi Formaţia „Simbol”, formată de profesorul Valentin Ianoş. Mihai Boicu, numit şi Prâslea folk-ului, având în vedere că are doar 17 ani şi o voce superbă, el fiind şi cantautorul multor piese, Eugen Toboş, Oxana Şametchin, Vlad Ianoş, Ida Moisii, Vasile Nosec ne-au încântat auzul cu piese din repertoriul legendarelor trupe Phoenix şi Pasărea Colibri („Ţiganiada”, „Piaţa Romană”, „Mugur de fluier”, „Atât de fragedă”...). Recitalul a fost încheiat cu piesa „Metafora”, cerută de public.

 

Cei mai frumoşi boboci de la „Artă”

Juriul concursului de frumuseţe organizat de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, format din profesori şi elevi din clasele a XII-a, a desemnat-o pe Ionela Cătălina Sava drept cea mai frumoasă boboacă – Miss Boboc 2009. Mister Boboc, cel mai chipeş elev participant în concurs, a fost ales Sebastian Cătălin Ursu. Juriul a mai desemnat: Miss Popularitate – Diana Petcu, Miss Dans – Andreia Emilia Mirăuţi, Miss Frumuseţe – Anca Mihaela Maranduc.
Alexandru Hodea a fost ales Mister Popularitate, iar Eugen Toboş a fost desemnat drept cel mai bun dansator.
În organizarea spectacolului, un rol important l-au avut profesorii diriginţi Florin Hostiuc, Camelia Rusu, Radu Spoială, Adriana Pintilie, dar şi elevii din clasele a XII-a, care au făcut sute de ore de repetiţii, pentru ca balul lor să iasă bine. Din fericire, le-a ieşit.



Sucevenilor le place jazzul

După reacţia publicului la evoluţia grupului T-Jazz Orchestra, în noua componenţă, putem spune cu convingere că sucevenilor le place jazzul.
T-Jazz Orchestra, adică Daniel Dragomirescu – chitară, Marius Vrânceanu „Mur” – chitară, Lucian Rusu – tobe, împreună cu elevii Mihai Boicu şi Oxana Şametchin – voce, au susţinut un recital excepţional, dovedind că Suceava are oameni talentaţi, maeştri într-ale muzicii. La propriu.

 

„Flori din Bucovina”, aplaudat la scenă deschisă

Ansamblul folcloric „Flori din Bucovina” al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, condus de profesorul Ciprian Ionel Hreţcanu, a fost aplaudat la scenă deschisă.
Tinerii dansatori suceveni, a căror evoluţie a înregistrat un mare succes nu numai în Suceava, dar şi peste hotare, au impresionat prin forţa dansului, prin acurateţea mişcărilor, prin frumuseţea costumelor şi prin plăcerea cu care au evoluat pe scenă. Elevele Andreea Vicovan, Loredana Lăpuşneanu şi Mariana Maloş au interpretat câte o piesă populară, acompaniate de orchestra ansamblului.
Dansul „Bălăceana” şi un dans din Ardeal, de pe Valea Bistriţei, au ridicat publicul în picioare. Printre dansatorii de pe scenă s-a aflat şi profesorul Ciprian Hreţcanu, care a lăsat PC –ul, el fiind profesor de informatică, şi s-a prins în horă cu elevii săi.
„Flori din Bucovina” a fost înfiinţat de către profesorul Ciprian Ionel Hreţcanu în anul 2007, fiind primul ansamblul folcloric al acestui liceu. În prezent, ansamblul are aproape 30 de dansatori, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani. Conducerea muzicală a ansamblului este asigurată de elevii Irina Bogdan şi Răzvan Brânzilă. În fiecare an, ansamblul se împrospătează cu alţi şi alţi tineri iubitori de folclor.

 

Concurenţă loială între boboci

Bobocii de la „Artă”, fie că studiază arhitectura, muzica sau pictura, s-au dovedit a fi fair-play pe parcursul întregului concurs de frumuseţe. Pentru elevii din clasa a IX-a, care s-au „bătut” pentru un loc pe podium, participarea la Balul Bobocilor, din calitatea de concurenţi, a fost o provocare, dar şi o posibilitate de a se cunoaşte mai bine între ei.
La concursul de Miss şi Mister au participat elevii: Emilia Andreia Mirăuţi, Oana Crîşmariu, Diana Petcu, Georgiana Irina Ursache, Ionela Sava, Sabina Georgiana Vremescu, Mihaela Anca Maranduc, Alexandra Magazin, Eugen Toboş, Alexandru Hodea, Mihăiţă Barbacariu, Ioan David Cîrţu, Mihăiţă Ovidiu Sava, Gheorghe Ciprian Burda, Cătălin Sebastian Ursu şi Viorel Radu Ursu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balul Bobocilor de la „Artă”, un spectacol original, cu artişti suceveni.
 Vizualizări articol: 2879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.58/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 19 voturi
Balul Bobocilor de la „Artă”, un spectacol original, cu artişti suceveni4.6519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...... trimis de
(24 oct 2009, 13:25:52
cel mai frumos bal ! si gagici bune
2.   Date gresite trimis de
(24 oct 2009, 21:05:59
Nu stiu cine a luat datele si de unde pt mom artistic 2, dar sunt gresite! ....vizuals, coregrafie, scenografia ,au fost organizate de catre Anca Bodale...nu Ioana Bodale......si aud greseala asta a doua oara..straight face .....va rog fiti mai atenti, ..o seara buna

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei