Gazdele spectacolului (Adina, Cristina şi Gabriela), dar şi povestitorul basmului, au reuşit să-şi facă cu datoria brio faţă de concurenţi şi public.
Prima înfăţişare
Într-un decor plin de luminiţe, care ascundea un ceas pe care era desenat un pantof (al Cenuşăresei) în loc de ace, decor din care nu lipseau fotoliile îmbrăcate în satin roşu, o caleaşcă şi câteva statuete, care dădeau un aer de poveste acestui spectacol, au intrat cele opt perechi de boboci în ţinuta de zi.
Fiecare concurent a defilat în faţa juriului şi a susţinătorilor din sală (unii dintre fani au venit înarmaţi cu pancarte, pe care era scris numele favoritei sau favoritului), în timp ce prezentatoarele, îmbrăcate în ţinute de prinţese, au dezvăluit publicului ce pasiuni, ce filme, ce motto-uri au în viaţă bobocii.
Umor
Pentru a scăpa de emoţii, după prima probă din concurs, bobocii s-au retras în culise şi le-au dat posibilitatea dansatorilor (fete şi băieţi) din clasele a IX-a E, a X-a E şi a X-a B să-şi arate talentul.
Spectacolul a continuat cu o parodie – „Poveste dubioasă”, realizată de câţiva elevi ai clasei a XII-a G, în care apar personaje ca Romeo (care pleacă într-o altă reţea..., cu numere favorite!), Cenuşăreasa, Zânoiul năzdrăvan, Lupul şi Scufiţa, urmată de videoclipul original al elevilor din a XI-a D, la piesa „Dragostea e o salată”.
Deja familiarizaţi cu scena, concurenţii au trecut prin cea de-a doua probă de concurs, proba de dans, la care juriul a punctat măiestria, dezinvoltura, talentul cu care bobocii s-au mişcat pe diferite piese muzicale.
Momentul ce a urmat probei de dans a fost unul savuros: „La casting”, scenetă inspirată din sketch-urile actorului Horaţiu Mălăiele. Un dans „funky smile”, un colaj antrenant, format din mai multe melodii explozive, a fost realizat de câţiva elevi din clasele a XI-a D, a X-a D, a X-a F, a IX-a F.
Umorul a fost „la putere” în spectacolul de la „Pedagogic”, dovadă fiind şi parodia ţigănească care l-a avut ca protagonist pe regele Cioabă. Acesta îşi dorea o echipă ţigănească de UEFA Champions League.
Folclor şi street - dance
Câţiva elevi din clasa a X- a F au pregătit pentru spectacol o suită de dansuri populare, care au ridicat o parte dintre spectatori în picioare. Dansatorii au venit îmbrăcaţi în costume populare autentice.
Organizatorii le-au pregătit adolescenţilor şi un „street – dance”, o formă modernă de cucerire a spaţiului, cu ritmuri alerte şi multă adrenalină.
Modă
Două eleve de la „Eminescu”, Mădălina Lupaşcu şi Sânziana Amănăloaie, au prezentat spectatorilor, cu sprijinul câtorva colege din liceu, mai multe ţinute de seară şi de zi, elegante, cu stil, realizate chiar de ele în atelierul de croitorie al Palatului Copiilor, atelier coordonat de instructorul Ileana Voinoiu. În timp ce bobocii se pregăteau în spatele cortinei pentru proba de seară, Sergiu Cojocaru a interpretat melodia hip hop „Judecata”.
Cenuşăresele la vals
La ultima probă din concurs, bobocii s-au prezentat în ţinute elegante, de prinţi şi prinţese, în concordanţă cu decorul din lumea basmului. Fiecare concurentă şi-a reluat locul în fotoliu, doar că aveau câte un pantof lipsă. Cenuşăresele şi-au aşteptat prinţii, care le-au adus pantoful pierdut şi le-au ajutat să-l încalţe.
Prezentatoarele balului le-au adresat câte o întrebare concurenţilor, pentru ca juriul să puncteze spontaneitatea adolescenţilor. Perechile de boboci au fost invitate din nou la dans - vals, pentru a-şi arăta tenacitatea şi eleganţa. Dacă la vals s-au descurcat bine, cu spontaneitatea au cam dat-o în bară: „Cel mai important lucru pentru tine? Somnul!”, „Care este prioritatea ta în viaţă? – Camera mea...”. La finalul spectacolului, câteva eleve de la „Pedagogic” au interpretat live piese de muzică uşoară, în aplauzele colegilor din sală.
Premiere: Miss şi Mister „Pedagogic”
„Miss Boboc” - Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a fost aleasă Sabina Tipa. Titlul de „Mister Boboc” i-a revenit lui Ştefan Baranai. Juriul a desemnat-o pe Flavia Leucă – „Miss Popularitate”, iar pe Gabriel Hagiu – „Mister Popularitate”.
Locul II a fost ocupat de bobocii Andreea Cornea şi Cezar – Constantin Bilius. Pe poziţia a treia s-au situat concurenţii Otilia Holca şi Iulian Ştefan Holubiac.
Ionuţ Bejinariu, managerul portalului TuŞiRomania.Ro, a acordat două premii speciale concurenţilor Lăcrămioara Chiribucă şi Lucian Marghitan. Total Chagall a oferit o cină romantică concurenţilor Oana Coţofrei şi Vlad Crihan.
( 3 nov 2008, 11:45:23