Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” Suceava a organizat, joi seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, „Balu’ bobocilor – Suceava 2007 by C.T.S.I.”, spectacol în care nouă perechi de elevi din clasele a IX-a au trecut prin mai multe probe de concurs, pentru ca, în final, să câştige cei mai buni. S-au acordat premii pentru perspicacitate, dans, popularitate şi mult râvnitele titluri de Miss şi Mister Boboc.
Chiar dacă nu au fost punctaţi de juriu, în concursul de frumuseţe a mai participat şi o a zecea pereche: Profira Berilă (care era de fapt un concurent îmbrăcat în boboacă, perucă blondă, fustă franjurată, geacă de piele neagră, mărgele) şi Mitruţ Cazan (o elevă machiată şi îmbrăcată în straie bărbăteşti), care i-a amuzat pe spectatori prin replicile, mişcările şi dezordinea pe care au creat-o pe scenă.
Spectacolul a debutat cu o transmisiune directă de la un accident rutier. Reporterul Televiziunii „C.T.S.I.”, însoţit de cameraman, i-a luat un interviu şoferului care a produs accidentul. O scenetă reuşită, cu replici care au creat bună dispoziţie în rândul elevilor din sală, printre protagonişti fiind: poliţistul de la FBI, şoferul, care se ţinea de o aripă de Dacie ruginită, reporterul insistent, cameramanul de ocazie şi victima accidentului.
Muzică populară, prezentare de modă
A urmat prezentarea concurenţilor, după care, pe scenă, şi-au făcut apariţia Sanda Spătaru şi Costel Lazurca, care au încântat publicul cu un dans – tango.
Nu a lipsit nici muzica populară, primul moment folcloric fiind realizat de o elevă a Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava, Elena Mihaela Bârzu. Câţiva elevi din clasele a XII-a au prezentat ţinute sport în tendinţe, după care, formaţia „Hand’s Up”, de la Clubul Copiilor Fălticeni, instructor prof. Katy Moldovanu, a încântat publicul cu un dans modern, într-o coregrafie foarte reuşită.
Bobocii au trecut şi prin proba de dans, la care au încercat (nu prea au reuşit) să impresioneze juriul. Mai amuzant a fost momentul umoristic „Recruţi în NATO”, prezentat de trei elevi din clasele a XII-a B (Ionuţ Lomer), XII F (Constantin Cantiuc) şi XII A (Cristian Boicu).
Claudia Cajvan a interpretat o piesă de muzică uşoară, însoţită pe scenă şi de doi dansatori talentaţi. La orice bal, organizatorii scot „în faţă” ce au mai bun în liceu, astfel că Ionuţ Dobre, din clasa a X-a B, a cântat două piese de muzică populară, fiind prezentat ca o speranţă a folclorului românesc.
Dans, pantomimă, umor
Un moment reuşit de dans modern a fost cel prezentat de Trupa „Hell Alive” de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.
Nu a lipsit din spectacol momentul de pantomimă, „Numai iubire”, în care au fost alese mai multe fragmente muzicale, multe manele, la care publicul reacţiona cu aplauze şi fluierături, deopotrivă. Pe scenă şi-au făcut apariţia şi trei bebeluşi (mai bine zis bebeloi) cu scutecele trase peste colanţi, (doi dintre ei), cu suzete în gură, papucei mici cât o palmă, evident ca accesoriu la gât.
Ultima probă din concurs a fost proba ţinutelor de seară şi proba de perspicacitate. Unele întrebări i-au cam încurcat pe concurenţi: „Lui Ştefan cel Mare îi plăceau cartofii fierţi sau prăjiţi? Răspuns: „Fierţi, pentru că nu era uleiul în acea vreme”; „La ce este bun muşeţelul? Răspuns: „...în farmacii”.
Muzica populară a încheiat spectacolul organizat de „Samuil Isopescul”, orchestra de muzică populară a şcolii „Art Tehnica” interpretând câteva piese instrumentale, în aplauzele colegilor.
Crush, a doua oară la Suceava, aceeaşi prestaţie
Pentru a doua oară în această toamnă, Alexandra Ungureanu şi Crush au participat la un spectacol organizat de suceveni. După ce au cântat circa jumătate de oră la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, unde nu s-a lăsat cu bis-uri, a fost rândul elevilor de la Colegiului Tehnic „Samuil Isopescul” să-i aibă alături pe Radu, Sorin şi Alexandra. O parte din public a intrat în „jocul” invitaţilor, a dansat pe ritmurile provocatoare ale Alexandrei, care, între timp, şi-a schimbat şi look-ul.
„Plâng nopţile”, „Inima mea” sunt piese pe care liceenii le cunosc şi le-au fredonat împreună cu componenţii trupei, care au „prestat”, tot jumătate de oră, play - back, fără să fie rechemaţi pe scenă. Băieţii de la „Crush” s-au simţit foarte bine la concertele „de acasă”, ei fiind de felul lor din Rădăuţi.
Pe scurt:
- Miss Boboc - Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” - a fost aleasă Cristina Nicola, elevă în clasa a IX –a A. Motto-ul ei: „Fericirea nu este un vis, iar durerea este reală”. Mister Boboc a fost desemnat Vlad Cojocaru, elev în clasa a IX –a SAM. El este de părere că inima nu trebuie ascunsă în spatele unui vis.
- Miss Popularitate este Loredana Sfichi, iar Mister Popularitate a fost desemnat de juriu Laur Nicoliţă. Tot juriul a mai ales: Miss Dans – Ana Maria Sălăvăstru, Mister Dans – Radu Donisa; Miss Perspicacitate – Mihaela Sitaru, Mister Perspicacitate – Ionuţ Ilincaru.
- Cu atâtea titluri de Miss şi Mister, s-a creat şi o greşeală, panglica cu Mister Popularitate a fost dată câştigătorului care a primit Mister Perspicacitate. La îndemnul publicului, cei doi câştigători şi-au schimbat panglicile inscripţionate în timpul premierii.
- Coregrafia spectacolului a fost realizată de profesoara Viorica Iosif, iar decorul (original, ce sugera foarte bine tema aleasă de organizatori „mass – media”; o pânză inscripţionată cu informaţii de presă, mesaje scrise indescifrabil, câteva monitoare, două video proiectoare cu imagini din liceu sau din redacţia „C.T.S.I.”) s-a realizat cu ajutorul profesorului Cătălin Luca.
(23 nov 2007, 13:17:40