Liceul cu Program Sportiv Suceava a organizat, miercuri seară, Balul Bobocilor, sub genericul „Ani de liceu”. 7 perechi de boboci au trecut prin mai multe probe de concurs: ţinuta de zi, ţinuta sport, ţinuta în uniforme pe care ar dori bobocii să le poarte, ţinutele de seară şi întrebările legate de activitatea din liceu, dar şi unele întrebări ce ţin de filmul „Liceenii” şi coloana sonoră „Ani de liceu”.
Printre probele de concurs, organizatorii, elevii din clasele a XII-a, împreună cu diriginţii şi profesori din liceu, au pregătit un program artistic care a cuprins mult dans (instructor profesoara Lucia Purice), dansul majoretelor, în culorile siglei liceului roşu - albastru, dans modern, dans de societate, dans stilizat, dans indian, scenete umoristice, pantomimă, teatru în limba engleză, muzică hip-hop, muzică populară.
Inedite (surprinzătoare chiar pentru public) au fost şi intervenţiile artistice ale unor copilaşi din clasa a II –a, care au interpretat sceneta „Punguţa cu doi bani”, ajutaţi fiind şi de costumele colorate în care erau îmbrăcaţi (cocoşul şi găina), dar şi de costumele populare pe care le purtau moşul şi baba.
Muzică populară, hip-hop, umor
Un alt moment artistic din program a fost punctat de Olinca Mihaela, din clasa a IX-a F, care a interpretat două piese de muzică populară. Tot muzică populară a interpretat şi Roxana Sava, din clasa a V- a B, care a cântat „Ciobănaşul”. Un moment mai puţin reuşit din spectacol a fost cel realizat de o agenţie de modeling, care şi-a trimis pe scenă câteva „modele”, care au impresionat (chiar au enervat) doar cu mestecatul gumei...
Momentul a fost depăşit cu ajutorul trupei hip – hop - „Pact Hieratic”, care a avut o evoluţie bună, pe placul tinerilor, muzica interpretată de cei doi băieţi din trupă având un mesaj pacifist. Spre sfârşitul spectacolului, Pablo şi Profetu, cei doi componenţi ai trupei de hip –hop, au revenit pe scenă cu piesa „Evoluţii”.
La ţinuta sport, bobocii şi-au adus ca accesorii mingi de handbal, volei, rachete de tenis, mingi de fotbal, pentru a fi în concordanţă cu descrierea pe care le-au făcut-o prezentatorii spectacolului. Publicul a putut să vadă şi o paradă a coafurilor, realizată de o elevă din liceu. „Fetele cucuiete” din clasa a XI – E, parodia „O zi din viaţa unei clase”, în interpretarea elevilor din clasa a XI –a E au completat tabloul artistic al balului. Profesoara Monica Agachi a pregătit o scenetă în limba engleză, cu elevi din clasele a IX – a E şi a XII –a E.
Harapina Neagră...
Povestea lui Harap Alb a fost transformată de elevii de la Sportiv într-o parodie, aplaudată de colegii din sala de spectacol. Nostimul venea din faptul că Harap era un personaj slăbuţ, pricăjit, pe când Ileana Cosînzeana era mult mai dezvoltată (un elev travestit în zână, cu perucă blondă, rochie neagră, scurtă, strâmtă – Harapina Neagră).
Caragiale a fost „prezent” în spectacolul organizat de LPS, cu piesa „Un pedagog de şcoală nouă”, doar că replicile micilor actori erau mai mult ţipate la microfon (pregătite dinainte), decât interpretate. Profesoara Luciana Sabău a reuşit să realizeze, împreună cu un grup de elevei din liceu, un moment coregrafic - „Laissez Moi Danser” – foarte reuşit. Aplauze au primit şi Bogdan Baciu şi Silviu Pricop, din clasa a XI –a E, care au realizat o traducere modernă a unui dialog în limba engleză.
Pe scurt:
- Miss Boboc a fost desemnată Liliana Ursaciuc, care iubeşte handbalul şi îl are ca idol sportiv pe Cristian Gaţu. Mister Boboc a fost ales Lucian Ciornei. Idolul său din lumea sportului este Marius Stavrositu.
- Miss Popularitate a fost desemnată Daniela Stavarachi, iar Mister Popularitate este Ştefan Ungureanu.
- Juriul a desemnat-o pe Iulia Camilar – Miss Sport, iar pe Vlad Furdui – Mister Sport.
- Salvarea a venit de la VH2 şi, aici, dăm o bilă albă organizatorilor care au avut „buna inspiraţie” de a-i aduce la Suceava pe Gabriel Cotabiţă şi Mihai Pocorschi.
Obligaţi să cumpere două bilete la Bal?
Elevii de la Sportiv au scos din buzunare 25 de lei pentru a participa la Balul Bobocilor, preţ care a inclus şi intrarea la discotecă. S-a păstrat, şi în acest an, obiceiul ca elevii din clasele a XII –a – elevi care s-au ocupat şi de organizarea balului, să cumpere două bilete. Unul să-l achite integral, iar pe celălalt să-l vândă unui alt elev din şcoală. În acest fel, s-au adunat banii necesari aducerii trupei VH2 la Suceava (banii necesari - circa 3.000 de euro). Această cutumă, să-i zicem, i-a nemulţumit pe unii părinţi, care au scos 50 de lei din buzunar pentru fiul sau fiica din clasa a XII-a. Au fost doar cazuri izolate, în care elevul din anul terminal nu a reuşit să vândă un bilet unui alt coleg mai mic, cel puţin aşa susţin organizatorii balului.
VH2: „Trece vremea”
Trupa VH2 a susţinut, la Suceava (la Balul Bobocilor organizat de Liceul cu Program Sportiv Suceava), un concert de aproape o oră. Gabriel Cotabiţă (vocal) şi Mihai Pocorschi (chitară acustică, vocal), Răzvan Lupu (Lapi – tobe), alături de ceilalţi colegi de trupă, au interpretat mai multe piese vechi, dar şi hit-uri binecunoscute. „Atunci când ai plecat”, „Dacă n-ai iubi”, „Trece vremea”, „Fiecare zi fără tine”, „La mare”, „Nu-mi mai pasă” sunt doar câteva dintre piesele interpretate de VH2. Gabriel Cotabiţă a pierdut pariul pe care l-a făcut cu colegii săi: elevii de la Sportiv nu au plecat din sală în timpul concertului şi nu i-au lăsat doar pe profesori şi părinţi să asculte muzica unei alte generaţii...
Piesele interpretate de invitaţii balului au transmis o stare de bine în rândul publicului, muzica s-a auzit bine, iar versurile sincere, actuale, prieteneşti, n-au fost altceva decât o comuniune de idei pe care, „cu sentiment”, artiştii le-au „revărsat” la Suceava. Cotabiţă a spus că nu a mai concertat la Suceava de cel puţin 10 ani.
( 9 nov 2007, 16:06:09