Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava a organizat, vineri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, Balul Bobocilor, spectacol care a avut ca temă „Călătorie în spaţiu”.
Cer, stele, o navă spaţială, planete, toate pe aceeaşi scenă, într-un cuvânt, o imagine stilizată a spaţiului cosmic. Cam acestea au fost elementele care ne-au introdus în povestea aleasă de liceenii de la „Alimentar”. Spectacolul a debutat cu „o transmisiune în direct de la CNN”, prin care publicul era informat că o planetă este sub asediu, sau... „mi se şopteşte în cască, o ştire de ultimă oră: Suceava este sub asediu...!”, după cum arătau imaginile din filmuleţul realizat de elevii Colegiului Alimentar (rolul de prezentatoare CNN revenindu-i Deliei Boghian).
Umanizarea extra - tereştrilor
Din nava spaţială aflată pe scenă au „coborât” 10 perechi de extratereştrii, jumătate „extra” – jumătate „tereştri”, care au luat primul contact cu lumea reală. Bobocii erau desculţi, purtau haine din materiale strălucitoare (negru combinat cu argintiu) şi se mişcau asemeni roboţilor.
După prima întâlnire cu pretendenţii la miss şi mister, organizatorii au dat drumul spectacolului, care a cuprins foarte mult dans, executat de mai multe trupe ale liceului, dar şi din afara acestuia, momente de umor, muzică populară.
Umanizarea extratereştrilor de clasa a IX - a s-a făcut cu ajutorul probei de inteligenţă. Purtând, de această dată, elemente vestimentare terestre (papuci de casă, ochelari), dar şi materiale în culori metalizate, ce aduc cu costumele folosite de oamenii plecaţi în spaţiu, concurenţii s-au prezentat în faţa juriului şi a publicului cu „competenţele” pe care le aveau în spaţiu.
„Mă ocup cu dezmembrarea OZN-urilor”, „Sunt din rasa arienilor şi sunt de profesie doctor ginecolog”, „Eu sun extraterestru de afaceri” sau „Eu lucrez în cercetare, sunt extraterestru de ştiinţă” sunt doar câteva dintre atribuţiile bobocilor.
Dans, travestiţi, majorete
O evoluţie foarte bună în spectacol a avut Trupa „Noisy”, dar cei care au adunat cele mai multe aplauze au fost 6 „bărbaţi cu suflet de femeie” şi 6 „femei cu suflet de bărbat”, de fapt, 12 elevi deghizaţi pentru a interpreta roluri diferite: fetele –un rol masculin, băieţii - un rol feminin. Ajutaţi şi de diverse fragmente muzicale binecunoscute, travestiţii au mimat mai multe roluri hazlii, pe placul publicului (bărbieritul miresei cu iataganul, acea sabie scurtă, încovoiată, cu două tăişuri, pe care o foloseau turcii la atac).
Bobocii au fost supuşi şi unei alte probe din concurs - proba de dans, la care au fost nevoiţi să-şi arate măiestria pe mai multe stiluri muzicale. Nu a fost rău, dar emoţiile şi lipsa antrenamentului le-au cam dat unora de furcă... Unii învăţaseră paşii mecanic, fără să intre în ritmul muzicii, alţii, dimpotrivă, nu ştiau foarte bine paşii de dans, dar se mişcau natural şi dădeau impresia că le place ceea ce fac pe scenă.
Un alt moment care a adunat multe aplauze a fost „parada vestimentară”. Muzica compozitorului Florin Bogardo, piesa „Ani de liceu”, interpretată de compozitor împreună cu Stela Enache, a trezit nostalgii. Mai întâi au intrat în scenă câteva majorete, cu eşarfe roşii la gât, pampoane colorate (aduceau puţin cu pionierii de odinioară, doar că cele şase eleve erau mult mai moderne). Au urmat alte perechi de tineri, alte ţinute, care se potriveau foarte bine cu coloana sonoră aleasă pentru fiecare paradă în parte.
Finalul spectacolului a fost rezervat dansului. O combinaţie reuşită, formată din 8 perechi de dansatori: patru perechi au interpretat suite de dansuri populare, fiind îmbrăcaţi în straie tradiţionale, şi patru perechi de tineri îmbrăcaţi elegant, care au dansat vals - dansul regilor şi al reginelor. Bobocii au îmbrăcat şi ei haine elegante, la proba ţinutelor de seară, aşteptând cu nerăbdare decizia juriului. Fiecare pereche a avut susţinători în public. Fie că i-a încurajat, fie că i-a huiduit, publicul a fost acolo, a fost prezent lângă concurenţi.
Corina – „Quieres una aventura” la Suceava
Elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava au invitat-o la Balul Bobocilor, pentru un concert fierbinte, pe senzuala Corina. Fără să ştie care este tema balului: „călătorie în spaţiu”, Corina şi cei doi dansatori ai săi au venit îmbrăcaţi „de scenă” cu haine care s-au potrivit de minune cu decorul.
Artista era îmbrăcată într-o pereche de pantaloni negri, lucioşi, foarte strâmţi, pantofi de lac, tot negri, foarte înalţi, tricou negru, geacă subţire argintie, iar pe cap purta o şăpcuţă roşie. Dansatorii purtau tricouri albe, franjurate, pantaloni largi cu imprimeu: tabla de şah (argintiu cu negru).
Concertul Corinei a început cu un mic incident. Deşi avea în mâini două microfoane, nici unul nu se auzea bine. Cum era de aşteptat, a dat vina pe sunetişti, spunând chiar: „de asta râde Măruţă de noi... Vedeţi...?!”. Apoi, a avut buna inspiraţie să cheme pe scenă un fan înfocat de-al ei, aflat chiar pe primul rând, în sala de spectacol.
Din acel moment, a început show-ul. Andrei Saltan, din clasa a XII –a E (Colegiul Alimentar), a dovedit că este un foarte bun dansator, este carismatic, este fan Corina şi îi cunoaşte toate piesele. Împreună cu artista, Andrei a dansat, a cântat, s-a mişcat foarte bine, „luându-le faţa”, cum ar zice, în limbajul lor, adolescenţii, celor doi dansatori profesionişti veniţi cu Corina.
Pe parcursul concertului, la care Corina a cântat peste pozitiv, au mai fost invitaţi şi alţi liceeni pe scenă, elevi care s-au dovedit a fi foarte buni dansatori. Cu piese ca „Fără tine”, „Îmi place...tot”, hit-ul „Quieres una aventura” sau „Claro”, cea mai nouă piesă, Corina a reuşit să încânte sucevenii, să aibă o prestaţie mai bună decât cea de anul trecut, ajutată de elevii de la „Alimentar”, care au fost superbi.
Pe scurt:
- Miss Boboc a fost desemnată Denisia Galan. Titlul de Mister Boboc i-a revenit lui Florin Lauric. Locul al II –lea, la fete, a fost ocupat de Alexandra Moscaliuc, care a primit trei premii din partea sponsorilor, iar la băieţi – Alin Popescu. Pe poziţia a treia s-au clasat Alexandra Muntean şi Răzvan Mareniuc.
- O parte dintre boboci au primit diplome de onoare şi din partea organizatorilor, elevi din clasele a XII-a, pentru prestaţia concurenţilor din timpul repetiţiilor (evoluţia din culise).