Corvette pregătește un nou model pentru sfârşitul anului viitor. Acesta va fi propulsat de un motor V8 cu tehnologie avansată, cu performanţe dovedite pe circuitul de curse şi o cilindree de 6,2 litri. Noua unitate pe benzină LT1 dezvoltă o putere estimată la 450 cp şi accelerând de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde.
Noul Corvette LT1, primul din gama Gen 5 de motoare small-block, combină mai multe tehnologii avansate, precum injecţia directă, sistemul de management activ al carburantului (AFM) şi sincronizarea continuu variabilă a supapelor pentru a sprijini sistemul de ardere avansat.
Valorile privind puterea, performanţa şi economia de carburant nu vor fi publicate decât la începutul anului viitor, dar se estimează că noul motor LT1 va transforma autovehiculul în: cel mai puternic model Corvette standard din toate timpurile, cu o putere preliminară de 450 cp şi un cuplu de 610 Nm, cel mai rapid model Corvette standard din toate timpurile, cu o performanţă estimată de accelerare de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde.
Noul modelul Corvette cu cel mai redus consum de carburant din toate timpurile, înregistrând valori mai mici decât consumul estimat în 2013 de EPA pentru deplasarea pe autostradă, de aproximativ 9 litri la 100 km/h.
„Obiectivul suprem pentru dezvoltarea unui autovehicul de performanţă este obţinerea unei performanţe îmbunătăţite şi a unei puteri mai mari cu un consum mai redus de carburant, obiectiv pe care am reuşit să îl îndeplinim”, a susţinut Tadge Juetchter, inginer-şef pentru modelul Corvette.
Creşterea nivelului de putere şi eficienţă a fost posibilă datorită unui număr fără precedent de analize efectuate pentru optimizarea sistemului de ardere, a sistemului de injecţie directă a carburantului, a sistemului de management activ al carburantului şi sincronizării continuu variabile a supapelor prin care au fost obţinute astfel de performanţe.
Au fost derulate analize numerice pentru programul motorului, care s-au întins pe o durată de zece milioane de ore, şase milioane dintre acestea (timp de procesor) fiind investite în sistemul de ardere avansat.
Injecţia directă este o noutate pentru arhitectura motorului şi contribuie în mod fundamental la sporirea eficienţei combustiei prin asigurarea unui proces mai complet de ardere a carburantului în amestecul aer-carburant. Injecţia directă menţine, de asemenea, camera de combustie la o temperatură mai scăzută, ceea ce permite înregistrarea unui raport de compresie mai ridicat.
Şi nivelul de emisii este unul scăzut, în special nivelul de emisii de hidrocarburi la pornirea la rece, care este redus cu aproximativ 25%.