Nissan a făcut tot posibilul să aducă linia de vehicule recreaționale la un numitor comun într-un timp foarte scurt. După Qashqai, Navara, Pathfinder, și Murano a venit vremea ca X-Trail să primească, odată cu trecerea timpului, câteva schimbări cuvenite unei mașini lansate acum mai bine de 3 ani. Dimensiunile lui X-Trail Facelift sunt ușor schimbate ca urmare a actualizărilor exterioare. Lungimea totală a crescut cu 10 mm, ca urmare a spoilerului reproiectat, la fel ca și înălţimea şi lăţimea.
Modificările cele mai evidente au fost făcute la partea frontală care lasă impresia unui model bine consolidat, sugerat de grila complet reproiectată, faruri şi bara de protecţie nouă. Mașina are un aspect mai sofisticat și mai dinamic, noile jante din aliaj și spoilerul contribuind la imaginea întinerită.
Farurile au un aspect mai elegant și dispun de lumini xenon sau proiectoare cu halogen. Semnalizatoarele rămân integrate în ansamblul blocurilor optice iar lămpile de ceaţă montate sub faruri fiind ușor îngropate în bara de protecţie.
În partea din spate, versiunea facelift are parte de stopuri distinctive, actualizate pentru a putea încorpora tehnologie LED pentru luminile de rulare şi frânare, gradul de vizibilitate al mașinii în trafic sporind semnificativ şi prin urmare și siguranţa.
Datorita șasiului optimizat, coeficientul aerodinamic este redus cu o unitate de la 0.36 - 0.35.
La interior, designul a fost actualizat pentru a oferi o atmosferă mai armonioasă datorită materialelor şi a paletei îmbunătăţite de culori. Conducătorul auto va aprecia mai buna vizibilitate şi lizibilitatea informațiilor principale, acum mai mari şi mai clare. Pasagerii din spate pot beneficia acum de scaune mai confortabile, ce pot oferi două niveluri de încălzire.
Sub capotă vom regăsi unitățile pe benzină 2.0 litri de 141 CP, 2.5 litri de 170 CP, și diesel 2.0 dCi de 150 CP și 2.0 dCi de 173 CP.
X-Trail Facelift dispune de actualizări semnificative, motorizările diesel fiind în conformitate cu normele de poluare Euro 5.