Opel și-a lărgit gama de modele prietenoase cu mediul, în dorinţa de a fi catalogat ca un brand cu preocupări majore în domeniul reducerii poluării. Versiunile ecoFLEX demonstrează în acest sens eforturile depuse pentru a dezvolta automobile cât mai ecologice. Sub aceeaşi titulatură, la Opel se regăsesc atât motorizări pe benzină cât şi diesel, iar mai nou şi pe gaz petrolier lichefiat (GPL).
Ultima apariţie este Agila ecoFLEX GPL, model disponibil în două versiuni: 1.0 de 65 CP şi 1.2 de 84 CP. Preţul acestora este de 15.460 euro, respectiv 16.360 de euro.
În prezent, familia de automobile Opel ce funcţionează pe GPL include alte patru modele Corsa, Astra, Meriva şi Zafira.
Pentru a evita reducerea spaţiului din portbagaj, rezervorul pentru GPL este montat ca la toate celelalte modele Opel cu o astfel de instalaţie pe gaz, în locul roţii de rezervă. Motorizările vin cu câteva modificări specifice unităţilor ce sunt alimentate cu GPL. Pentru a putea îndeplini cerinţele în materie de funcţionare, acestea sunt echipate cu un set de valve speciale, iar pistoanele au un înveliş dintr-un material mai rezistent.
Rezervorul de 38 de litri pentru gaz asigură versiunii Agila ecoFLEX GPL o autonomie maximă de 475 de kilometri, în cazul propulsorului de 84 de cai putere. Distanţa parcursă cu un singur plin poate creşte la 580 de kilometri, dacă se optează pentru unitatea de 65 de cai putere.
Combinarea resurselor din cele două rezervoare permite acoperirea unei distanţe de 1.290 km, respectiv 1.485 km.
Nivelul redus al noxelor emise poate atrage primirea unui bonus de până la 1.000 de euro. Atunci când funcţionează doar pe GPL motorizarea de 1.0 litru emite o cantitate de noxe de 108 grame pe kilometru, iar propulsorul de 1.2 litri emite 119 grame pe kilometru.
Avantajul utilizării gazului petrolier lichefiat nu este doar unul financiar, preţul acestui combustibil fiind în majoritatea ţărilor europene cu 50 % mai mic decât al benzinei, ci şi unul legat de impactul ecologic.